به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درطول سالهای اخیر، مدام خبر ورشکستگی یک مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز و نارضایتی سپردهگذاران این مؤسسات به گوش میرسد. در روزهای اخیر هم برخی سپردهگذاران چند مؤسسه مالی و اعتباری که از بازپرداخت اصل و سود سپرده آنها ناتوان هستند، جلوی شعبات این مؤسسات دست به اعتراض زدند. قطعا در پدید آمدن چنین مشکلی بزرگی در نظام بانکی کشور، عوامل مختلفی نقش دارند که لازم است نقش هر یک از آنان و لوازم پایان دادن به چنین مشکلاتی مورد بررسی قرار بگیرد.
ابراهیم نکو عضو سابق کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با
ایکنا، اظهار کرد: در وهله اول باید اینگونه مؤسسات تحت نظارت کامل و با تضمینهایی باشند که بتوانند در آینده پاسخگوی مطالبات مردم باشند و به نظر من بانک مرکزی و نهادهای دیگر نباید به راحتی برای این مؤسسات مجوز صادر کنند تا در آینده شاهد چنین مشکلاتی باشیم.
وی ادامه داد: برخی از این مؤسسات دارای مجوز هستند که با این مشکلات و چالشها مواجه میشوند و دلیل این امر ورود آنان به برخی پروژهها و سرمایهگذاریهای مالی است که مشکلاتی جدی برای آنها ایجاد میکند بنابراین باید محدودیتهای لازم برای آنها ایجاد شود.
نکو یادآور شد: مسئله دیگر در مورد مؤسساتی است که فعالیت خود را پیش از دریافت مجوز نهایی شروع کردهاند و اعتماد مردم را به دست آوردهاند که به نظرم این هم آسیبی جدی است چون اکنون برخی اخبار نشان از آن دارد که مردم به دنبال مشاهده این مشکلات، به مؤسسات دیگری که فعالیت سالمتری دارند هم هجوم بردهاند.
این نماینده سابق مجلس تأکید کرد: هجوم بیش از حد مردم برای دریافت سپردههای خود در مؤسسات دارای مجوز باعث شده است که آنها با کمبود موجودی و نقدینگی مواجه شوند که به نظرم نباید اجازه دهیم به این بیاعتمادی به مؤسسات مالی و اعتباری در جامعه افزوده شود.
نکو در پایان گفت: این امر میتواند مقدمهای برای مشکلآفرینی برای مؤسسات دیگری باشد که عملکرد بهتری دارند بنابراین بنده معتقدم نیازمند اقدامی فوری و حسابشده هستیم تا در رفتار بانک مرکزی نسبت به این مؤسسات بازنگری شود و همچنین یک ساماندهی صورت گیرد تا در آینده شاهد این مشکلات نباشیم.