کد خبر: 3613634
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۶

آغاز دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در کرمان

گروه فرهنگی: دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از عصر دیروز سه‌شنبه، 6 تیر با اجرای بخش راویان اصالت «منظومه‌خوانی» و اجرای پیشکسوتان در محل سالن همایش‌های اتاق بازرگانی کرمان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمان، فواد توحیدی، موسیقیدان و پژوهشگر موسیقی استان کرمان در مراسم آغاز به کار این جشنواره، ثنایی و نظامی را بنیانگذاران منظومه‌سرایی در ایران هستند و گفت: منظومه در سه موضوع عاشقانه مانند لیلی و مجنون، عارفانه مانند منطق‌الطیر و حماسه مانند شاهنامه‌خوانی است.
وی افزود: بعد از نظامی موفق‌ترین فرد در ایران در منظومه‌سرایی را خواجوی کرمانی می‌دانند، ۱۲۰ شاعر از سبک منظومه‌سرایی نظامی تقلید کردند که خواجوی کرمانی موفق‌ترین آنها است و بعد از آن امیرخسرو دهلوی قرار دارد.
توحیدی با بیان اینکه کرمان را می‌توان یکی از قطب‌های منظومه‌خوانی بدانیم، بیان کرد: نخستین دلیل این گفته پهناوری استان کرمان است که از ادوار گذشته اقوام مختلف در این خطه حضور دارند و در قدیم نیز به آن دارالمان می‌گفتند و اقوام متعددی را در کرمان شاهد بودیم.
وی تنوع موسیقی استان کرمان را مورد اشاره قرار داد و اظهارکرد: ۳۵ نوع ساز در استان کرمان داریم و شاهد تنوع موسیقی از جمله سازبندی، ملودی و رویش شعر هستیم و بر همین اساس موسیقی یکدستی را برای کرمان نمی‌توان برشمرد.
یادآور می‌شود، در بخش راویان اصالت دو منظومه «باقر و گل اندام» و «حیدر بیک و ماه صنمبر» اجرا شد.
منظومه «خرم زیبا» و «کامران جنجگو»، منظومه «چوپان و گیس گل» و منظومه «اصلی و کرم» در بخش پیشکسوتان به اجرا گذاشته شد.
captcha