حجتالاسلام والمسلمین روحالله احسن، داماد خانواده شهید سیدمهدی تقوی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره شهید تقوی گفت: شهید تقوی در رابطه با گفتمان انقلاب اسلامی کار میکرد و در این حوزه مأموریت داشت، همانگونه که مقام معظم رهبری در این زمینه 5 محور را مورد توجه قرار دادند، وی نیز گمشده خود را در این راه دید و همه توان خود را در تبیین آن عرضه داشت.
وی افزود: این شهید در محافل عمومی و خصوصی بحثها را به این سمت و سو میبرد و چون اعتقاد به انقلاب اسلامی داشت، سعی میکرد جوانان را با عمق استراتژیک انقلاب اسلامی آشنا کند و از برخورد سطحی و ظاهری به عمق انقلاب اسلامی و گفتمان امام و رهبری بپردازد.
حجتالاسلام احسن در ادامه با اشاره به تأکید شهید تقوی بر مطالعه قبل از منبر رفتن بیان کرد: مطالبی را که میخواست روی منبر بگوید مطالعه و تفکر بسیاری میکرد و همواره توصیه میکرد بدون مطالعه برای مردم صحبت نکرده و وقت آنها را تلف نکنیم و آنچه برای آنها مورد نیاز است بیان کنیم.
وی تصریح کرد: روحیه جهادی وی در همه عرصهها وجود داشت و کم نمیگذاشت و 24 ساعته خود را مکلف میدانست و باری روی دوش خود احساس میکرد و از همین رو شبانهروز تلاش میکرد و در این راستا دورههایی را برای دانشجویان در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی برگزار میکرد و قریب به 150 سخنرانی در این زمینه داشت که در استانهای مختلف به این موضوع پرداخته بود. وی هدفگزاری کرده بود که در مجامع عمومی یا محافل خانوادگی بحث گفتمان انقلاب را برای علاقهمندان پیش ببرد و تأکید میکرد که حوزویان و دانشگاهیان باید با مبانی نظری انقلاب آشنا شوند.
وی در ادامه عنوان کرد: امروز بعد از چند دهه از شهادت علامه مطهری، شاگردان وی و افرادی چون شهید تقوی هستند که درباره شبهات مطرح شده در رابطه با انقلاب اسلامی روشنگری میکنند و شهید تقوی با مبانی اندیشههای قرآنی و روایی که داشت، بیانات آنها را با قرآن و احادیث تطبیق داده و برای نسل جوان بیان میکرد و ساعتها بحث با دانشجویان و جوانان به طول میانجامید و با تسلط خاصی که داشت با صبر و حوصله بسیار به سؤالات آنها پاسخ میداد و برایش تفاوتی نمیکرد که یک کاسب، دانشجو، نوجوان و یا هر شخص دیگری سؤال کند.
حجتالاسلام احسن در ادامه ویژگیهای شهید تقوی را مورد اشاره قرار داد و گفت: از ویژگیهای بارز شهید تقوی میتوان به انصاف، صبر و حوصله وی اشاره کرد که هر شخصی در کنار وی مینشست و گفتوگو میکرد با آرامش از کنار وی برمیخاست و همواره طمأنینه و آرامش داشت و هیچ گاه کسی ندید که از تعادل خارج شود.
وی افزود: حاجی در مباحث خانواده، صله رحم و ارتباط با همسایگان زبانزد عام و خاص بود و هیچگاه مسائل شخصی، وی را از مسائل اجتماعی غافل نکرد و گاهی با کودکان نیز مشورت میکرد و به آنها شخصیت میداد و در تربیت فرزند بسیار موفق بود، در احترام به پدر و مادر ویژه بود و پدر و مادرش که پیر و سالخورده بودند و سواد آنچنانی نداشتند، دست آنها را میبوسید و فرزندان نیز به تبعیت از آنها این کار را انجام میدادند.
وی در ادامه گفت: عاشق پرواز که باشی در نهایت پرواز میکنی؛ زمان و مکانش خیلی مهم نیست. چه در جبهههای خوزستان، چه در سوریه و در دفاع از حرم عمه سادات و دردانه اباعبدالله(ع)، حضرت رقیه(س) یا در قلب تهران و در خانه ملت. علم و جایگاه اجتماعی حجتالاسلام تقوی هرگز مانع ارتباط و احترامش به خانواده نشد. اولویت حاجی، پدر و مادر و کسب رضایت آنها بود. با اینکه تصمیم گیرنده بسیاری از امور در خانواده سید بود، اما در نهایت تصمیم را به پدر منتقل میکرد تا همه اعضای فامیل نتیجه را از زبان پدر بشنوند. صله رحم از دیگر خصوصیات شهید تقوی بود؛ اعتقاد داشت شأن بزرگتر و موسفیدها باید حفظ شود. برای ازدواج من با خواهرشان بسیار همراهیام کرد.
حجتالاسلام احسن ادامه داد: تفکر جهادی داشت و اهل مطالعه و صاحبنظر بود. مجالس زیادی در ماههای محرم و رمضان پای منبر حاجی بودم و هم در مسائل زندگی و هممذهبی و اجتماعی از حضور وی بهرهمیبردم. برای مردم روستا و شهر زادگاهش دلسوز بود و پیگیر حل مشکلاتشان. تقریباً کمتر کسی است که نداند وی عاشق خدمت به نظام و انقلاب اسلامی بود. این کلام او که میگفت: «مرگ زیبا به دنبال زندگی زیبا میآید» را فراموش نمیکنم.
یادآوری میشود، شهید حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی تقوی، 17 خردادماه 1396 در حادثه تروریستی در مجلس شورای اسلامی به شهادت رسید.