به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان سراسر کشور که امروز، ۱۱ تیرماه در ساختمان علاقمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: برگزاری مسابقات قرآن در جمهوری اسلامی ناشی از اهمیت این مسابقات در کشف استعدادهای قرآنی، ایجاد فضای انس با قرآن و همچنین ایجاد تقریب و نزدیکی در میان متسابقان و ایجاد زمینه برای بیشتر با قرآن بودن در رشتههای مختلف است.
وی ادامه داد: دو مسابقات قرآن مهم در کشور یکی در مرحله دانشآموزی و دیگری در بخش بزرگسالان انجام میشود و اگر مسابقات قرآن بزرگسالان مهم است مرحله دانشآموزای آن دارای اهمیت بیشتری است چون باید کشف استعدادهای قرآنی در سنین پائین انجام شود.
حسینی عنوان کرد: در عموم کشورهای اسلامی مسابقات قرآن در بخش نوجوانان و جوانان انجام میشود. چنانکه طی نشستی که برای بازنگری آئیننامه مسابقات قرآن با حضور اساتیدی از خارج کشور داشتیم، پیشنهاد دادند که سنین متسابقان را کاهش دهیم و مسابقات را از سنین جوانان برگزار کنیم همچنین نصاب این سنین را نیز کاهش دهیم.
دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور اظهار کرد: از دیگر نکات مهم در گذشته برگزاری مسابقات قرآن شکوفهها توسط سازمان اوقاف بوده است که براساس تصمیمی که در سال 94 در ستاد هماهنگی مسابقات انجام شد، مقرر شد مسابقات شکوفههای سازمان اوقاف با مسابقات دانشآموزی سازمان آموزش و پرورش ادغام شود. اگر چه بار اجرایی این مسابقات برعهده آموزش و پرورش بوده است.
وی اضافه کرد: این مسابقات طی دو سال است که با همکاری اوقاف توسط آموزش و پرورش برگزار میشود این به نوعی تمرین کارهای دستهجمعی به دور از موازیکاری است که دو نهاد انقلابی در کنار هم مسابقات را با مشارکت یکدیگر برگزار میکنند چنانکه شاهد برپایی پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشآموزان جهان اسلام در مسابقات بینالمللی اوقاف بودیم.
حسینی بیان کرد: همچنین جلسات مشترکی نیز داشتهایم تا همفکریهایی و اقدامات مشترک در راستای حفظ قرآن با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن انجام دهیم و همچنین در نظر داریم تا در زمینه توسعه حوزه موقوفات قرآنی نیز با مشارکت آموزش و پرورش، اقدامات خوبی انجام دهیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فعالیت مرکز تربیت مدرس سازمان اوقاف، اظهار کرد: در طی چهار سال گذشته بیش از هشت هزار مربی تربیت کردهایم البته هرچند این افراد به صورت رسمی جذب نمیشوند اما امیدواریم انشاءالله زمینههای جذب آنها در آموزش و پرورش فراهم شود.
وی ادامه داد: دو رویداد مهم قرآنی کشور یکی در بخش دانشآموزی طی تیر و مردادماه و دیگری 11 شهریورماه مسابقات قرآن بزرگسالان است که متصل شدن مسابقات قرآنی کشوری دانشآموزی به بزرگسالان و انتقال اخبار قرآنی از دانشآموزی به بزرگسالان نیز رسالت خبرنگاران است که امیدواریم به خوبی این رویدادهای قرآنی کشور پوشش داده و اطلاعرسانی شود.
حسینی گفت: نظام جامع مسابقات تدوین شده است که طی تمام آثار و پیامدهای مسابقات قرآن اوقاف مورد بازنگری قرار میگیرد همچنین اقدامان و مأموریتها و نقاط قوت نیز در آن آمده است.
وی بیان کرد: البته سه سال متوالی است که افکارسنجی از مسابقات انجام میشود که هفته آینده افکارسنجی که درخصوص فرآیند مسابقات بینالمللی امسال انجام گرفت در جلسهای توسط همکاران افکارسنجی صدا و سیما ارائه میشود.