کد خبر: 3614843
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۷
رئیس‌جمهور عنوان کرد:

تروریسم؛ ویروسی مسری در منطقه/ حل مشکلات زیست‌محیطی در گرو همکاری‌های منطقه‌ای است

گروه سیاسی: دکتر روحانی تصریح کرد: تروریسم به عنوان یک معضل برای همه منطقه ماست و به عنوان میکروبی مسری همه منطقه را فرا می‌گیرد و هر کشور، قدرت و ابرقدرتی که فکر می‌کند تروریسم به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های او در منطقه و جهان است، کاملاً در اشتباه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، صبح امروز، دوشنبه، 12 تیرماه، در کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار، مشکل زیست‌محیطی را فراتر از مسائل ملی دانست و گفت: این مسئله، از جمله مسائل منطقه‌ای و گاه جهانی است؛ امروز غرب آسیا، شرق آسیا، شمال آفریقا و بسیاری از مناطق مختلف جهان از این مشکلات در رنج هستند و بی‌تردید این معضل راه چاره دارد.
وی با بیان اینکه برخی از راه‌های چاره سلبی و برخی راه‌ها ایجابی هستند، اظهار کرد: احداث سدها و بندها بدون مطالعه کافی و توجه به آثار زیست محیطی می‌تواند برای آینده منطقه خطرناک باشد و بسیاری از این فعالیت‌ها باید متوقف باشد؛ در کشور همسایه طرح 22 سد بزرگ در جریان است که می‌تواند تأثیرات بسیار مخربی را بر رودخانه فرات و دجله بگذارد و در سایه آن عراق و ایران و بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار دهد. نمی‌توان در برابر آثار مخرب این اقدام بی‌تفاوت بود بنابراین هم منطقه و هم کشورهای منطقه و سازمان‌های بین‌المللی در این زمینه مسئولیت دارند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: احداث سدهای متعدد در افغانستان و بندها در شمال و جنوب افغانستان بر استان خراسان و سیستان و بلوچستان ما تأثیرگذار است؛ اگر هامون به طور کامل خشک شود، نه تنها از گرد و غبار این منطقه سیستان و بلوچستان در رنج است که افغانستان هم در رنج خواهد بود و اگر جلوی طوفان‌های شن گرفته نشود همه مردم منطقه و کشورهای همسایه ناچار به مهاجرت خواهند شد، تمدن‌ها در بخشی از سرزمین‌های قدیمی ما رخت می‌بندد، کشاورزی، شهرسازی و زندگی مردم متوقف می‌شود و این یک مسئولیت انسانی و بین‌المللی و منطقه‌ای برای همه ما در برابر این تهدید خطرناک برای انسان‌های منطقه و جهان است.
وی با تأکید بر اینکه ما نمی‌توانیم بدون همکاری با کشورهای منطقه و کشورهای جهان بر این معضل پیروز شویم، اظهار کرد: بحث در اینکه کدام کشور در منطقه ما قوی‌تر باشد باید کنار گذاشته شود و رسیدن به عنوان قوی‌ترین کشور در منطقه نباید هدف اول باشد بلکه منطقه قوی‌تر باید مد نظر ما باشد، نه اینکه در رقابت‌های منطقه‌ای یک کشور بخواهد در برابر کشورهای دیگر منطقه قد علم کند و قدرت خود را به رخ بکشد و تفرقه و شکاف و اختلاف را بیشتر کند.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: ما یک خانواده در منطقه مهم خاورمیانه و غرب آسیا هستیم و نمی‌توانیم از هم فاصله بگیریم؛ خانواده قوی می‌تواند در یک جمع خوب زندگی کند نه اینکه یک فرد در داخل خانواده قوی باشد و بقیه ضعیف باشند؛ به فکر منطقه قوی‌تر باشیم و رقابت‌های مخرب نابجا را کنار بگذاریم. جنگ‌های منطقه‌ای را خاموش کنیم؛ چرا که شعله این جنگ‌ها منجر به گرد و غبار و طوفان شن نه تنها در دنیای سیاست بلکه در طبیعت خواهد شد.
وی تأکید کرد: اگر داعش و گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه و بقیه منطقه به تخریب ساختمان‌ها و مزارع و شهرها و کشتن انسان‌های بی‌گناه می‌پردازند همان کشاورزی آباد منطقه تبدیل به بیابان خواهد شد که فردا از گرد و غبارش مردم عراق و سوریه و دیگران در رنج خواهند بود.
رئیس‌جمهور گفت: تروریسم به عنوان یک معضل برای همه منطقه ماست و به عنوان میکروب مسری است که همه منطقه را فرا می‌گیرد و هر کشور و قدرت و ابرقدرتی که فکر کرده است تروریسم به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های او در منطقه و جهان است کاملاً اشتباه کرده است؛ چرا که تروریسم به عنوان یک معضل دامن همه ما را فراخواهد گرفت مگر آنکه همه دست به دست هم بدهیم و این معضل بزرگ را در این منطقه از بین ببریم.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: هیچ سیاستی در منطقه و جهان موفق نخواهد بود مگر سیاست «برد ـ برد» و اگر کسی فکر می‌کند تنها می‌تواند منافع خود را به قیمت از بین بردن منافع دیگران تأمین کند حتماً اشتباه کرده ولو آمریکا باشد.
وی تصریح کرد: هر کشوری اگر فکر کند در دنیای امروز می‌تواند به منافع دیگران صدمه بزند و خود را محفوظ نگه دارد در خطاست و اگر هر قدرت یا ابرقدرتی زندگی دیگری را تهدید کند، اول زندگی ملت خود را تهدید کرده است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دوران دیوارکشی‌ها پایان یافته است، گفت: اگر رهبران برخی کشورهای تازه به دوران رسیده به فکر دیوار افتاده‌اند بدانند که امروز آن دوران سپری شده و ما باید دست به دست هم دهیم، نه دست‌ها را قطع کنیم؛ ما باید در کنار هم قرار بگیریم، نه اینکه از هم فاصله بگیریم.
حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: ما باید با احترام به حقوق دیگران، حقوق ملت خود را حفظ کنیم، نه اینکه فکر کنیم با تهدید دیگران می‌توانیم حقوق خود را حفظ کنیم؛ اگر عربستان در چنین فکری است خطا می‌کند و اگر آمریکا در چنین فکری است اشتباه می‌کند؛ از اسرائیل نامی نمی‌برم چراکه همه زندگی سیاسی‌اش خطا و غلط و اشتباه و اشغال و تجاوز بوده است.
وی اظهار کرد: تنها راه برای زندگی مسالمت‌آمیز در منطقه حساس غرب آسیا و خاورمیانه و جهان، سیاست «برد ـ برد» است؛ باید به همدیگر کمک کنیم و در کنار هم قرار بگیریم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در بحث محیط زیست نیز باید از سیاست «برد ـ برد» استفاده کنیم، گفت: ما باید دنبال طرح‌هایی باشیم که ترکیه و عراق و ایران سود ببرند؛ نمی‌توان در این منطقه به گونه‌ای رفتار کرد که یک کشور از سرچشمه‌های آب منتفع شود و دیگران را محروم کند و فکر کند اینگونه آینده‌ای مطمئن برای مردم خود ایجاد کرده است.
captcha