کد خبر: 3616110
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۱
رئیس کل دادگستری گیلان:

قوه قضائیه متضمن برقراری عدالت و امنیت در جامعه است

گروه اجتماعی: سیاوش پور قوه قضائیه را متضمن برقراری عدالت و امنیت در جامعه معرفی کرد و یادآور شد: حفظ حقوق عامه، برخورد با مفسدین، متجریان، متعرضین به بیت المال و منابع طبیعی از اهم وظایف قوه قضائیه است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، احمد سیاوش پور، رئیس کل دادگستری استان گیلان روز گذشته، 14 تیر در آیین معارفه دادستان جدید شهرستان آستارا، به دیدار اخیر مسئولان ارشد و عالی رتبه قضایی کشور با مقام معظم رهبری به مناسبت هفته قوه قضائیه اشاره و اظهار کرد: خدا را شاکریم که کشورمان از وجود رهبر فرزانه انقلاب بهره مند است و معظم له با تیزبینی و اشرافیت به همه مسائل جامعه، رهنمون مسئولان نظام هستند.

این مقام ارشد قضایی، قانون اساسی مترقی کشور را از برکات انقلاب دانست و گفت: براساس اصل 156 قانون اساسی، قوه قضائیه در انجام مسئولیتهای خود مستقل است که این موضوع از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است.

وی تصریح کرد: قوه قضائیه در انجام وظایف خود دارای دو شانیت قضائی و نظارتی است. نظارت بر حسن اجرای قوانین که جامعه را در مسیر پیشرفت حول محور قانون به جلو میبرد و شانیت قضایی که به معنی رسیدگی به دعاوی مردم و تظلم خواهی مظلومین است.

رئیس شورای قضایی گیلان از رسیدگی سالانه به 15 میلیون پرونده قضایی در کشور خبر داد و متذکر شد: این تعداد پرونده قضایی در شان نظام اسلامی مان نیست و باید برای کاهش آن چاره اندیشی شود.

سیاوش پور کار قضاوت را فی النفسه سخت دانست و بیان کرد: حجم کثیر پرونده ها این کار سخت را دشوارتر نیز می کند.

وی قوه قضائیه را متضمن برقراری عدالت و امنیت در جامعه معرفی کرد و یادآور شد: حفظ حقوق عامه، برخورد با مفسدین، متجریان، متعرضین به بیت المال و منابع طبیعی از اهم وظایف قوه قضائیه است.

رئیس کل دادگستری گیلان درگیری فیزیکی، اهانت و تهدید علیه اشخاص را در صدر جرائم کشور و استان معرفی کرد و ادامه داد: مشکلات اقتصادی، بیکاری جوانان و سایر معضلات اجتماعی و فرهنگی سبب کاهش سطح صبر و تحمل و پایین آمدن آستانه شکیبایی مردم شده است و این عوامل زمینه ساز وقوع چنین جرائمی هستند.

مقام ارشد قضایی گیلان با بیان اینکه توسعه باید همراه با عدالت و حول محور قانون صورت گیرد، از همه مسئولان استان خواست تا دست به دست هم دهند و با انسجام و کار جهادی در سایه ولایت امر کشور را در مسیر توسعه پیش ببرند.

وی از عزم جدی دستگاه قضایی در حوزه نظارتی و برخورد با مفاسد خبر داد و تصریح کرد: در چارچوب قانون بدون اغماض با متخلفین برخورد می شود.

سیاوش پور همکاران قضایی را به تقوی الهی و صبر و شکیبایی و خویشتن داری دعوت کرد و افزود: مردم داری با امر قضاوت در تعارض نیست، می توان شدیدترین احکام را صادر کرد و ضمن آن محکوم را نیز تکریم نمود.

وی با بیان اینکه بی اطلاعی مردم از مسائل حقوقی از معضلات جامعه است از همکاران قضایی خواست تا با حضور در مساجد و محافل عمومی، موضوعات حقوقی لازمه را برای مردم تشریح کنند.

رئیس شورای قضایی گیلان همچنین قضات را از ورود به مسائل سیاسی یا جناح بندی ها منع کرد و آنان خواست تا بر پایه منویات مقام معظم رهبری نظارت مستمر بر زیرمجموعه را در دستور کار خود قرار دهند.

captcha