به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدعلیرضا تقوی، پسر شهید حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی است که وی نیز مانند دو برادر بزرگتر خود راه پدر را ادامه داده و به کسوت طلبگی درآمده است تا بهترین راه را برای رسیدن به بهشت برین بپیماید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پدر این شهید و رابطه وی با فرزندش، گفتوگویی با سومین فرزند شهید داشتهایم که متن آن از نظرتان میگذرد؛
ـ شهید تقوی چه ویژگیهای اخلاقی داشت و مهمترین دغدغهاش چه بود؟
ایشان همیشه دغدغه داشت و نگران همه اقوام، دوستان و اطرافیان بود و نبود مشکل در زندگی دیگران برای ایشان اهمیت بسزایی داشت. همچنین بسیار خوشاخلاق و با محبت بود و کسی از اعضای خانواده از فعالیتهایی که انجام میداد، اطلاع نداشت و حتی پدر ایشان هم نمیدانست که شهید چه کارهایی انجام میدهد.
وی همیشه به انجام کارها امید داشت و اهل ارتباطات اجتماعی بود و معاشرت با دیگران در زندگی ایشان جایگاه مهمی داشت. خوشرویی از ویژگیهای دیگر پدرم بود.
ـ ایشان در منزل چه مباحثاتی مطرح میکردند؟ تأکیداتشان در محافل خانوادگی چه بود؟
ایشان جلسات حدیث برپا میکردند. در آن دوران سن من کم بود. ایشان بیشتر روی روایات معصومین(ع) تاکید داشتند که در طول تاریخ مظلوم واقع شده. در جلسات خانوادگی نیز وقتی گرد هم مینشستیم و صحبت میشد، پدرم از ولایت فقیه، اسلام و افزایش بصیرت و تبلیغ برای ما حرف میزد. ایشان میگفت که وظیفه طلاب است که به تبلیغ برای ولایت و رهبری و در کنار آن بصیرت بپردازند. در طول سالها ایشان این دغدغه را داشت. موضوعات اجتماع را مطرح و برای رفع آنها در حد توان شخصی، راهکار ارائه میداد.
رفتار ایشان برای ما الگو بود. ایشان به اطرافیان توجه بسیاری داشت و مشکلات آنها را پیگیری میکرد. ما نیز با دیدن اعمال ایشان، از پدر الگو میگرفتیم. در واقع ایشان ما را با اخلاقی که داشت تربیت کرده بود. پدر بیشتر اوقات را در منزل نبود و به بحث و کار اشتغال داشت. اوقاتی که پیش میآمد یکدیگر را ببینیم، در همین باره با هم صحبت و گفتوگو میکردیم. ایشان آیات و روایات را مطرح میکرد و درباره آنها توضیح میداد. انس عجیبی با این حوزه گرفته بود و نمیتوانست از این حوزه خارج شود.
ـ چه رفتاری در پدرتان مشاهده کردید که سبب ورود شما به جامعه طلاب شد؟
ایشان خیلی مشوق من بود، ولی اجباری در کار نبود. افکار ایشان پیوسته در حال ارتقا و رشد بود. محافلی که ایشان در هیئات مذهبی برگزار میکرد بسیار تاثیرگذار بود. همچنین در موضوعات مختلف من را راهنمایی میکرد. به عقیده من حوزه میتوانست بهترین راه برای رسیدن به بهشت باشد و بهترین درجه و جایگاه را دارا بود. پدرم همیشه توصیه میکرد که اول تهذیب نفس داشته باشید، بعد به حوزه تحصیل ورود کنید. تاکید بر خودسازی، نخستین تاکید ایشان بود.
پدرم نیز بهترین راه را برای رسیدن به سعادت انتخاب کرد. ایشان هیچگاه از کار خسته نشد. همیشه فراجناحی فکر و کار میکرد. در دوران جنگ، امیدی در دل رزمندهای که در خط مقدم تنها میماند به این معنی که میتواند اثرگذار باشد. ایشان نیز همین گونه بود و چنین اعتقاداتی داشت.
پدرم با فعالیتهای قرآنی و دینی که انجام داد، به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کرد. ایشان توکل بسیاری به خدا داشت و اهل توکل بود. بیشترین موضوعی که سبب شد پدرم در این راه موفق شود، توسل و توکل بود. شهید تقوی روحیهای انقلاب داشت و همیشه آماده آن بود که به فعالیت بپردازد.
ـ پیش از این اشاره کردید که درباره فعالیتهای شهید اطلاع چندانی ندارید. ایشان به ویژه در سالهای پایانی عمر چه کارهایی انجام میدادند؟
ایشان میخواست تا در کنار کارهایی که انجام میدهد، برای دفاع از حرم به سوریه نیز برود. با وجود حجم فراوان کارهایی که انجام میداد، باز هم لازم میدید که کارهای بیشتری انجام دهد. دوست داشت کارهای بیشتری انجام دهد. به گونهای باید گفت که فعالیتهایی که شهید تقوی در طول دوران زندگی خود انجام میداد، سبب شده بود که در این حوزه به حد اشباع نرسد و سیریناپذیر باشد. در عین حالی که به فعالیت مشغول بود، نیاز میدید که کارهای دیگری نیز انجام دهد. در واقع خود را در این حوزه موظف میدانست.
ایشان به این موضوع اعتقاد داشت که اگر ضعف ولایتمدای مردم برطرف شود، مشکلات بسیاری برطرف خواهد شد. به فرزندانش نیز توصیه میکرد که کارهایشان را برای معرفی ولایت فقیه انجام دهند و حتی روایات و احادیث را در راستای کلام ایشان بخوانند و گوش به فرمان ایشان باشند.