به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، موضوع اظهار واکنش واحد و به موقع جامعه قرآنی در برابر اتفاقات و حوادث مختلفی که در جامعه رخ میدهد به ویژه مسائل و مطالباتشان، از جمله موضوعاتی است که باید مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد.
بررسی این موضوع که آیا جامعه قرآنی کشور باید در برابر موضوعات مختلف جامعه اسلامی در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... از خود واکنش نشان داده و با یک صدای واحد در برابر این موضوعات اظهار نظر کند، مسئلهای است که نیاز به پیگیری و واکاوی دارد.
در این زمینه باید دید که آیا اصولا ورود جامعه قرآنی به مسائل مختلف و اتفاقاتی که پیرامون مسائل مهم کشور و یا در درون جامعه قرآنی رخ میدهد، میتواند پاسخگوی نیازهای جامعه در این موارد باشد یعنی آیا جامعه قرآنی میتواند در برابر اتفاقات و بعضا ناهنجاریهایی که در سطح جامعه و یا در درون جامعه قرآنی رخ میدهد، موضعی از خود نشان دهد که این موضع باعث شود تا در سطح عمومی جامعه دید منفی نسبت به این جامعه ایجاد نشود یا خیر؟
پیگیریها و بررسیها نشان میدهد که ورود جامعه قرآنی در مسائل مختلف اجتماعی و حتی در کمترین حالت یعنی مسائل مربوط به خود جامعه قرآنی کاملا ضرورت دارد به عنوان مثال یکی از مسائلی که در این زمینه مطرح میشود و جامعه قرآنی در برابر آن اعلام موضع قدرتمند و واحدی نداشته است، مسئله بودجه قرآنی کشور است.
متأسفانه شاهد این مسئله تلخ هستیم که در جامعهای که انقلاب عظیم اسلامی را به خود دیده است و با کنار زدن یک نظام وابسته و آلوده توانسته است تا به نظام مقدس جمهوری اسلامی دست پیدا کند و به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی ما برگرفته از قرآن است، سال به سال به جای اینکه بیشتر به امور قرآنی پرداخته و حداقل در زمینه بودجهای از این امور حمایت بیشتری شود، ولی شاهد آن هستیم که مقدار بودجه اندکی که برای فعالیتهای قرآنی کشور در نظر گرفته میشود سال به سال به جای افزایش با کاهش شدید بعضا پنجاه درصدی رو به رو میشود!.
حال باید دید که آیا جامعه قرآنی کشور در برابر این کاهش پنجاه درصدی بودجه قرآنی کشور توانسته است موضعی اتخاذ کند که صدای قرآنیان به جایی برسد که مسئولان را حداقل در رابطه با علت این کاهش بودجه به پاسخ وادارد و آیا موضعی اتخاذ شده است که مسئولان حتی به این موضوع فکر کرده باشند که صدایی در برابر این اقدام ایشان برخواسته است یا خیر؟
مسئله اظهارنظر و اعلام موضع محکم جامعه قرآنی در برابر مسائل مختلف به ویژه در رابطه با مسائل مربوط به فعالیتهای قرآنی کشور موضوعی است که حتی باعث شد تا رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در جمع قاریان و حافظان ممتاز کشور که در طرح سفیران نور شرکت کرده بودند نیز در این زمینه اظهارنظر کرده و به نوعی از جامعه قرآنی کشور به دلیل عدم تحرک و پویایی لازم در حوزه قرآنی کشور انتقاد کند.
قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم طی سخنانی در این زمینه که در مراسم تجلیل از اعضای کاروان قرآنی «سفیران نور» در محل خبرگزاری ایکنا مطرح کرد، با بیان اینکه متأسفانه با آسیبهایی در حوزه قرآنی کشور مواجه هستیم که باید در مقام برطرف کردن این آسیبها و مشکلات برآئیم، گفت: جامعه قرآنی ما تحرک و پویایی لازم در حوزه قرآنی کشور و حتی حوزههای دیگر را ندارد و انتظار میرود که قرآنیان کشور در برابر رویدادهای مختلفی که در کشور رخ میدهد اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... واکنش نشان دهند و به تبیین و روشنگری درباره رویدادهای مختلف بپردازند؛ یعنی اگر اتفاق خوبی در سطح کشور و در حوزه قرآنی رخ میدهد، جامعه قرآنی باید آن را تأیید کرده و به مردم اطلاعرسانی کند و بالعکس نیز اگر چنانچه حادثه و رویداد ناگوار و تلخی نیز رخ داد، در برابر این رویداد واکنش نشان داده و موضع بگیرد.
البته باید اشاره کرد که موضوعی مانند بودجه قرآنی کشور، وضعیت آموزش قرآن در مدارس، برخی موازیکاریها و عدم توجه به مطالبات توسط نهادهای قرآنی و یا تسهیلات حافظان و قاریان و مسائل روز جامعه تنها یکی از مسائلی است که واکنش به موقع و قدرتمند جامعه قرآنی را میطلبد؛ چرا که موضوعات مختلفی وجود دارد که جامعه قرآنی باید در برابر آنها از خود واکنش نشان داده و اعلام موضع کند تا حداقل سطح عمومی جامعه از اینکه جامعه قرآنی کشور در برابر موضوعات مختلف اعلام نظر میکند، اظهار آگاهی کنند.
به نظر می رسد هر چه که جامعه قرآنی در برابر
مسائل مختلف جاری و ساری کشور به ویژه در رابطه فعالیتهای قرآنی از خود واکنش و
تحرک لازم و به موقع را نشان ندهد، ضرر این عدم تحرک دامنگیر خود جامعه قرآنی
خواهد شد و موجبات ضعف و عدم رسیدگی دستگاهها و نهادهای مختلف بالادستی کشور به
جامعه قرآنی را بیشتر فراهم خواهد کرد.