به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ اسماعیل امینی شاعر، طنزپرداز، منتقد و استاد دانشگاه در خصوص علاقه خود به شعر و طنزپردازی گفت: دلبستگی اصلی من به شعر است اما دوست دارم بیشتر بهعنوان طنزپرداز شناخته شوم. در هنگام مطالعه اگر کتابی خوب باشد تفاوتی ندارد تعداد صفحاتش چقدر باشد اما کتاب بد هر چقدر هم که تعداد صفحات کمی داشته باشد باز زیاد است و وقت آدم را تلف میکند.
وی ضمن معرفی آثار خود عنوان کرد: مجموعه شعری به نام «دلقک و شاعر دربار» دارم که اشعاری با قالبهای مختلف در آن موجود است و کتابی دیگر با عنوان «جلسه شعر» دارم که یادداشتهای کوتاه آموزشی درباره شعر و نقد شعر است و کتابی دیگر با عنوان «لبخند غیر مجاز» که مجموعه نثرهای طنز است. کتابی هم دارم با عنوان «دکتر بازی» که مجموعه اشعار طنز است و کتاب «بوستان بیدرخت» که آن هم مجموعه اشعار طنز است که به شیوه بوستان سعدی نوشته شده است و جدیدترین کتابی که کار کردهام با نام «عمو زورگیر» است.
امینی ادامه داد: دو کتاب در زمینه پژوهش کار کردهام که یکی با موضوع طنز در غزلیات سعدی است به نام «لبخند سعدی» و پیش از این هیچکس به موضوع طنز در غزلهای سعدی توجه نکرده است و کتاب دیگر هم طنز در مثنوی معنوی است که «خندمینتر افسانه» نام دارد و تحلیل داستانهای طنز مثنوی است.
این نویسنده با اشاره به زنگ مطالعه در مدارس اظهار کرد: در زنگ مطالعه باید روش مطالعه را به کودکان یاد داد نه اینکه صرفا آنها پای کتاب و مطالعه نشاند. اشتباه ما این است که فیزیک و ریاضی یاد میدهیم در حالی که باید عشق به کتاب و مطالعه را به کودکان آموخت.
وی افزود: از کتاب درست و حسابی پول در نمیآید اما از کتابهای تقلبی میتوان کسب درآمد کرد. مانند برخی امور اقتصادی اگر جنس خوب تولید شود درآمدی از آن نخواهی داشت اما از تولید جنس تقلبی میتوان پول خوبی درآورد.
این شاعر طنزپرداز با تأکید بر مطالعه نهجالبلاغه بیان کرد: اگر بخواهم به برنامه شابک کتابی هدیه بدهم، «نهج البلاغه» را خواهم داد چراکه نهجالبلاغه کتابی است که ما بسیار درباره آن حرف میزنیم اما آن را بسیار کم خواندهایم؛ بهویژه ما که شیعه هستیم باید آن را خیلی بیشتر و دقیقتر مطالعه کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: کار من به گونهای است که باید کتابهای زیادی بخوانم و بسیار کتابهایی بوده است که از خواندن آن پشیمان شوم؛ بدون تردید 80 درصد کتابهایی که در زمینه شعر منتشر میشود کتابهایی است که از خواندن آنها پشیمان میشویم و کاغذ باطله هستند و از 20 درصد باقیمانده شاید 5 یا 6 کتاب خوب باشد و مابقی معمولی هستند.
اسماعیل امینی در پایان با اشاره به مظلومیت کتاب در عرصههای عملی اظهار کرد: در زمینه کتاب کار کردن و به ویژه برنامه تلویزیونی ساختن کار بسیار سختی است زیرا کتاب چیزی است که همه درباره آن حرف میزنند و آن را دوست دارند اما کسی برای آن کاری انجام نمیدهد و اینکه برنامه «شابک» کاری برای کتاب انجام میدهد بسیار عالی است.
یادآور میشود، معرفی و متنخوانی کتاب «تنهاترین عاشق، عاشقترین تنها» به قلم نصرالله قادری از دیگر بخشهای برنامه شابک بود.