کد خبر: 3618252
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۶ - ۰۳:۰۱
گودرزی:

مسئله آسیب‎های اجتماعی به مشاعره تبدیل ‎شده است/ ارائه آماری آسیب‎ها به صلاح کشور نیست

گروه جامعه: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدام و برنامه‌ای موثری در حل آسیب‎های اجتماعی صورت نگرفته است، گفت: در جلسات مرتبط با این بحث افراد بیشتر به اصل درد اشاره دارند تا شیوه درمان؛ گویا این جلسات به مشاعره تبدیل شده و هرکسی برای فرصتی چیزی را می‌گوید که در عمل از خود این فرد دیده نمی‎شود.

عباس گودرزی، نمایده مجلس شورای اسلامی، در گفت‎وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ضرورت هم‎افزایی دستگاه‎ها و نهادهای فرهنگی و اجتماعی کشور در کاهش آسیب‎های اجتماعی گفت: امروز مسئله آسیب‌های اجتماعی تبدیل به یکی از مسائل مهم نظام شده است؛ حل مسئله آسیب اجتماعی امروز تنها وابسته به یک نهاد، دستگاه و یا سازمان و قشر خاصی از جامعه  نیست، بلکه همه باید ورود پیدا کنند و با هم‎افزایی در این راستا اقدام مناسب را انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب بر مسئله آسیب‎های اجتماعی بارها تاکید کرده‌ و جلسات متعددی را با حضور مسئولان ارشد  نظام برگزار کرده‌اند، افزود: اما واقعیت این است که اقدام موثری در این عرصه صورت نگرفته است و حتی برنامه‌ای هم داده نشده است.

گودرزی ادامه داد: در جلساتی هم که شرکت می‌کنیم بیشتر گزارش‎دهی است و نهایتا اشاره به اصل درد است تا درمان درد. گویا این جلسات به مشاعره تبدیل شده و هرکسی برای اشتغال، کسب فرصت و یا ارتباط خودش مسئله‎ای را در این حوزه بیان می ‌کند و چیزی را می‌گوید، اما در عمل چیزی از خود این فرد دیده نمی‎شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که همه ما در دام سخن‎گویی بی هدف و بی‎عمل قرار بگیریم، گفت: واقعیت این است که پرداختن به موضوع آسیب‌های اجتماعی باید قابل اندازه‌گیری، احصا، قابل گزارش، ملموس و دارای خروجی باشد. برای آسیب‎های اجتماعی نباید عمل‎های جزیره‌ای کرد و یا یک نهاد و یا قشر خاصی به آن بپردازند، بلکه حل این مشکلات و آسیب‌ها می‌طلبد که همه دستگاه‌ها پای کار بیایند.

وی بر ضرورت حضور گسترده حوزه و دانشگاه در این مسائل تاکید کرد و افزود: همه مراکز آموزشی و تربیتی و مجموعه‌های فرهنگی دولت و مجلس و دستگاه قضایی باید پایه کار باشند تا بتوانیم این معضلات و آسیب‎ها را کم کنیم. چراکه مسئله آسیب اجتماعی جدا از اشتغال و رویکرد عدالت طلبی و مبارزه با تبعیض و بی‎عدالتی نیست، مسئله آسیب‌های اجتماعی جدا از توجه به کانون خانواده و بحث بالا رفتن سن ازدواج نیست، مسئله آسیب اجتماعی جدایی از تولید ما نیست و به اقتصاد ما ربط پیدا می‌کند.

گودرزی اظهار کرد: مسئله آسیب‌های اجتماعی پیوندهایی دارد و تا زمانی ما به این پیوندها توجه نکنیم نمی‎توانیم به صورت جدی به این مسائل بپردازیم. لذا پیشنهاد می‎کنم در مجلس کارگروهی در خصوص آسیب‎های اجتماعی با حضور همه کمیسیون‎های مرتبط عضو این کار گروه تشکیل شوند و به صورت دقیق مسائل را بررسی، کارشناسی، ارزیابی و قانون گذاری کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز ایرادی در جامعه وجود دارد که در فضای رسانه بیشتر آن را احساس می‎کنیم. این ایراد این است که به صورت آماری و ارقامی به این مسئله می‎پردازند، که این موضوع به هیچ وجه به صلاح کشور نیست. چراکه این اعلام آمار قبح آسیب‎ها را از بین می‎برد و باعث می‎شود فرد گستاخ شده و برای ادامه کارش جرات پیدا کند. حتی در مواردی احساس می‎کند که تنها نیست و دیگرانی هم‎فکر و هم‎ساز او هستند، لذا به‎جای پرداختن به معلول باید به علت‎ها پرداخت و در این زمینه برنامه‎ریزی و هدف‌گذاری کرد.
captcha