فرشته آزادی، كتابدار كتابخانه 15 خرداد روستای آراللو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، پیرامون فعالیتهای این كتابخانه در جریان برگزاری هفتمین جشنواره كتابخوانی رضوی اظهار کرد: كتابخانه عمومی 15 خرداد تنها كتابخانه روستای آراللو با جمعیت حدود 6 هزار نفر است. این كتابخانه در سال 87 تأسیس و ساختمان جدید آن سال گذشته به بهرهبرداری رسید. كمبود اماكن فرهنگی و تفریحی، كتابخانه را به مركز و مرجعی مورد توجه برای ساكنین روستا و حتی گاهی روستاهای اطراف تبدیل كرده است؛ برای مثال از آنجا که كتابخانه روستای خلیلآباد به دلیل نبود نیروی انسانی هنوز شروع به كار نكرده است، اهالی آن روستا نیز از مراجعان كتابخانه ما هستند.
وی ادامه داد: مرجعیت جایگاه كتابخانه در روستا، آن را به پاتوقی برای كودكان، جوانان و خانمهای خانهدار روستا تبدیل كرده است؛ بنابراین در اطلاعرسانی جشنواره كتابخوانی رضوی، اعضای كتابخانه، خود مروجان و مبلغان ما بودند. آنها در نشستهای کتابخوان شركت میکردند و پس از آشنایی با منابع مسابقه، آنها را در جمعهای خانوادگی خود به اشتراک میگذاشتند. همچنین اعضای فعال كتابخانه، نصب بنر اطلاعرسانی جشنواره در معابر پرتردد و اماكن عمومی روستا، انتشار اخبار مربوط به جشنواره در شبکههای اجتماعی، تعامل با پایگاه بسیج روستا و حضور در مساجد و حلقههای صالحین خواهران برای معرفی جشنواره و تبیین شیوههای مشاركت، فعالیتهای انجام شده در راستای اطلاعرسانی جشنواره بود. علاوه بر این همزمانی برگزاری جشنواره و ماه مبارك رمضان، بر میزان استقبال و مشاركت مردمی اضافه كرد. برپایی محافل انس با قرآن همراه با تجمع افراد با موضوعات مذهبی و با همراهی مادران و فرزندان بود و استقبال در هر دو بخش كودك، مسابقه نقاشی و نیز بزرگسالان را به دنبال داشت.
آزادی با یادآوری خاطرات برگزاری جشنواره رضوی، ادامه داد: ارادت خالصانه مردم به امام رضا (ع) اتفاقاتی دلنشین و به یاد ماندنی رقم زد. برنامههای جمعی معرفی كتاب یكی از پرمخاطبترین برنامههای كتابخانه ما طی این روزها بود؛ اما از آنجا که كتابخانه ما به صورت نیمه وقت به ارائه خدمت میپردازد، بسیاری از افراد فرصت حضور در برنامههای كتابخانه را نمییافتند و در ازای آن، عصرها شناسنامه به دست، به منزل ما میآمدند. از میان آنها كسی كه بیش از همه در خاطرم مانده، خانم مستوره قهرمانی بود؛ مادربزرگ 96 سالهای كه میخواست ببیند امام رضا (ع) او را میطلبد یا خیر. نوهها و نتیجههای خانم قهرمانی عضو كتابخانه هستند و همواره در برنامههای جمعی ما مشاركت دارند. وی با دیدن جنب و جوش نوه و نتیجههایش برای كشیدن نقاشی و خواندن داستانها راغب شد كه به شوق امام هشتم شیعیان در این مسابقه شركت كند. خانم قهرمانی سواد ندارد و دیگر این روزها راه رفتن مثال ایام قدیم برایش آسان نیست، اما با این حال، به احترام امام رضا (ع) خود شخصاً برای اعلام حضور در جشنواره کتابخوانی رضوی به منزل ما آمد.
وی اضافه كرد: استفاده از ظرفیت سالمندان كه گنجینههایی گرانبها از فرهنگ محسوب میشوند و با بیانی شیرین به خوبی آن را انتقال میدهند، قطعاً در غنی و پربارتر شدن جشنوارههای كتابخوانی تأثیرگذار خواهد بود.
كتابدار كتابخانه عمومی 15 خرداد تصریح كرد: معرفی كتاب «10 قصه از امام رضا (ع)» یكی از جاذبههای شركت در مسابقه برای كودكان بود. شیوه تصویرگری كتاب و ارائه مطالب به شیوهای قابل فهم و بیانی كودكانه در جلب توجه و علاقه كودكان مؤثر بود. علاوه بر این در بخش بزرگسال نیز مردم روستا مشاركت گستردهای داشتند. به گونهای كه با پایان مهلت شركت در بخش مكتوب 400 پاسخنامه جمعآوری شد.
آزادی، جشنواره رضوی را فرصت مناسبی برای ترویج كتابخوانی، سیره رضوی و مفاهیم مرتبط با انسانسازی دانست و گفت: برگزاری این مسابقه در روستای آراللو افزایش همدلی و صمیمیت اهالی روستا را به دنبال داشته است.