کد خبر: 3619529
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۳
محسنی‌بندپی:

مراکز جامع خدمات بهزیستی در 30 شهرستان راه‌اندازی می‌شود/ توسعه اورژانس اجتماعی

گروه جامعه: رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حوزه حاشیه‌نشینی ورود علمی و تخصصی داشته‌ایم، گفت: به همین جهت راه‌اندازی مراکز جامع خدمات بهزیستی را در 30 شهرستان و اورژانس اجتماعی را در 153 شهر خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری انوشیروان محسنی بند‌پی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، امروز 25 تیرماه به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد.

وی در این نشست با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی، تخصصی‌ترین و علمی‌ترین سازمان حاکمیتی در بحث پیشگیری از معلولیت‌ها و خدمات تخصصی است، اظهار کرد: این هفته، یادآور خاطره شهید فیاض‌بخش بوده که در 25 تیرماه سال 1359 خواستار تشکیل سازمانی شد که در تمامی حوزه‌های توان‌بخشی فعالیت داشته باشد.

محسنی بندپی ادامه داد: امروز با توجه به توسعه شهرنشینی، گسترش فضای مجازی و تغییراتی که در ساختار فرهنگ جوامع ایجاد شده است و همچنین اختلالات ژنتیکی که در دنیا ایجاد شده است شاهد تنوع و گسترش آسیب و تنوع معلولیت‌ها هستیم.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه امروز به سازمان بهزیستی در دولت تدبیر و امید، توجه ویژه‌ای شده است، از این‌رو در نگاه جدید، اصلی‌ترین استراتژی این سازمان، کیفیت‌بخشی بهتر در عملکرد آن است و شرایطی را فراهم کرده که اثربخشی بهتری داشته باشند‌.

رییس سازمان بهزیستی تصریح کرد: ارتقا توانمندی و استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی جامعه با رویکرد اجتماع‌محور، ازجمله راهبردهای سازمان است که شرایطی را فراهم کرده که اثربخشی این فعالیت‌ها را نشان می‌دهد. به‌عنوان‌ مثال در حوزه اعتیاد، اثربخشی فعالیت‌ها مشهود است. در این زمینه، علاوه بر توسعه مراکز توان‌بخشی و ایجاد استراتژی جدید تغیر الگوی درمان را نیز داشته‌ایم.

محسنی بندپی با بیان اینکه، همکاری‌های خوبی با قوه قضاییه داشتیم تا الگوی دادگاه درمان‌مدار را اجرا کنیم، ادامه داد: همچنین در حوزه‌های پیشگیری و علم‌آموزی به افراد معتاد، نقش مهمی داشته‌ایم. البته همواره از برچسب‌زن به افراد پرهیز می‌کنیم. معتقدم اگر چنین رویه‌ای را برای حل آسیب‌های اجتماعی در پیش بگیریم به ضرر جامعه و در تضاد با نگاه اجتماع‌محور خواهد بود، لذا دیده‌ایم که بگیر وببندها در حوزه‌ آسیب‌ها، نتیجه عکس داده است.

وی‌ اظهار کرد: بهزیستی در حوزه توانمندسازی و پیشگیری معتادان نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند. در این زمینه ارائه خدمات CBR را بر روی 420 هزار نفر اجرا کرده است. همچنین در هفته جاری نیز از طرح CBR شهری در سیستان و بلوچستان رونمایی خواهیم کرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه شاهد رشد حاشیه‌نشینی در کشور هستیم گفت: در حال حاضر حدود یک‌میلیون و 300 هزار نفر حاشیه‌نشین در حاشیه شهر مشهد و یک‌میلیون و 100 هزار نفر در حاشیه شهر تهران زندگی می‌کنند و به‌ این‌ ترتیب حاشیه‌نشینی در مشهد بیش از تهران شده است.

محسنی بندپی با بیان اینکه در حوزه حاشیه‌نشینی ورود علمی و تخصصی در این مناطق داشته‌ایم، گفت: به همین جهت راه‌اندازی مراکز جامع خدمات بهزیستی را در 30 شهرستان که به لحاظ شاخص‌های سازمان برنامه‌ و بودجه از وضعیت حداقلی برخوردار هستند در دستور کار خود قرار داده‌ایم که در هفته جاری تعدادی از آن‌ها افتتاح خواهند شد؛ این در حالی است که تمام مناطق حاشیه‌نشین کشور دارای مهدکودک هستند و در تمامی این مهدکودک‌ها یک وعده‌ غذای گرم ارائه می‌شود.

وی از اجرای احکام قانونی برای ارائه بهتر و روان‌تر اقدامات تخصصی سازمان بهزیستی در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: با تصویب این برنامه افزایش 3.4 برابری مستمری مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی را شاهد بودیم که یکی از اقدامات در این قانون و با پیگیری‌های دولت و حمایت مجلس شورای اسلامی است.

محسنی بندپی، در ادامه از بررسی و تصویب لایحه بازنگری قانون حمایت از حقوق معلولان خبر داد و افزود: این لایحه در حال حاضر در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. همچنین گسترش کمی و کیفی اورژانس اجتماعی در تمامی شهرهای بیش از 50 هزار نفر در سال اول اجرای برنامه ششم توسعه از دیگر اقدامات ما در این زمینه بوده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: توسعه اورژانس اجتماعی در سایر شهرهای کشور نیز از سال دوم اجرای برنامه ششم توسعه آغاز خواهد شد و به‌ این‌ ترتیب پس از پایان این برنامه تمامی شهرهای کشور دارای اورژانس اجتماعی خواهند شد.

وی با بیان اینکه بهزیستی تنها دستگاهی است که موارد قانونی اجرای برنامه ششم توسعه را در هنگام تصویب این قانون با مستندات لازم پیگیری کرد و از روزهای آغازین شروع این برنامه نیز با جدیت تحقق اهداف این قانون را دنبال می‌کند، گفت: با توجه به این موضوع شرایطی فراهم شد که توانستیم بخش اعظمی از فعالیت‌های خود را عملیاتی کنیم.

محسنی بندپی افزود: در حال حاضر، 153 شهر براساس قانون برنامه ششم توسعه باید دارای اورژانس اجتماعی باشند. به همین دلیل چنانچه هر یک از این شهرها فاقد اورژانس اجتماعی هستند، آمادگی افتتاح آن را در شهرستان مذکور در هفته بهزیستی داریم. از این‌رو تا پایان تیرماه تعداد زیادی از شهرستان‌های کشور دارای اورژانس اجتماعی خواهند شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی مبنی بر اتفاقات رخ‌داده در خصوص کودکان کار و بحث آموزش‌ در خصوص پیشگیری از آسیب‌‌های اجتماعی و آزارهای جنسی این افراد، گفت: برنامه ما در این خصوص آگاه‌سازی است؛ چراکه هر مقدار روی آگاه‌سازی جامعه و این افراد کار کنیم می‌توانیم اقدامات مؤثر بیشتری را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: در حوزه کودکان کار، سندی را تدوین کرده‌ایم که با مشارکت چند دستگاه در حال انجام است، اما متأسفانه در زمان اجرای این سند یکی از دستگاه‌ها خود را بالا‌تر از سایر دستگاه‌ها می‌بیند و اجرای سند معلق می‌ماند. این سند، نیاز امروز جامعه است و باید اجرایی شود.

محسنی بندپی با بیان اینکه طرح نماد را در ادامه سند حمایت از کودکان کار راه‌اندازی کرده‌ایم، افزود: طرح «نماد» به‌ عنوان نظام مراقبت‌های اجتماعی از دانش‌آموزان است که با همکاری 9 وزارتخانه و نهاد در حال انجام است. در این طرح 23 بسته مددکاری و 32 بسته حمایت‌های اجتماعی-روانی تولید شده است. این بسته‌ها برای 4 گروه مخاطب شامل دانش‌آموزان، والدین، معلمان و کارشناسان طراحی‌شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: طرح دیگر ما در این زمینه، «ماد» نام دارد. این طرح به معنی مشارکت‌های اجتماعی دانش‌آموزان است که با هدف حساس‌زایی و دخالت‌زایی دانش‌آموزان در صیانت از محیط‌های دانش‌آموزی طراحی‌ شده است. یک‌ طرف این طرح‌ها ما و طرف دیگر آموزش‌ و پرورش است و تلاش می‌کنیم سبک زندگی و این افراد را تغییر و اصلاح کنیم.

وی در ادامه از آمار کودکان کار در کشور سخن گفت افزود: در مورد کودکان کار دی‌ماه و آبان ماه سال گذشته اقداماتی را انجام دادیم. طبق آمار اعلام‌ شده 77 درصد از این بچه‌ها پسر و 23 درصد دختر هستند و از این تعداد 19 درصد ایرانی و 65 درصد کودکان کار افغانی و 16 درصد پاکستانی هستند. محدوده سنی این افراد هم بین 6 تا 16 است.

محسنی بندپی در خصوص پذیرش این کودکان در سازمان بهزیستی گفت: ازنظر قانون، این کودکان را نمی‌توانیم پذیرش دائم داشته باشیم، اما با توجه به مشکلاتی که این کودکان را تهدید می‌کند، طرحی را به قوه قضائیه ارائه کردیم که بر مبنای آن اگر کودک کاری بیش از سه بار به بهزیستی ارجاع داده شود، حضانت آن از پدر و مادرش گرفته خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هم‌اکنون به 2 هزار 800 و 35 پدر و مادر کودکان کار، خدمات آموزشی و بهزیستی ارائه می‌کنیم، اظهار کرد: ارائه خدمت به این تعداد، مسئله خاصی نیست، اما زمانی که این تعداد افزایش پیدا می‌کند و یا آسیب ادامه پیدا می‌کند، مشکلات از این مرحله آغاز می‌شود و نمی‌توان به همه این‌ها خدمات ارائه داد.

captcha