کد خبر: 3622669
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۱

حکایت 18 سال انتظار در «روزهای بی‌آیینه»

گروه ادب: «روزهای بی‌آیینه» حکایت 18 سال انتظار منیژه لشکری به قلم گلستان جعفریان است؛ همسری که نامش 14 سال در لیست افراد مفقودالاثر قرار داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «روزهای بی‌آیینه» عنوان اثری درباره خاطرات منیژه لشکری،‌ همسر آزاده خلبان، حسن لشکری است که به قلم گلستان جعفریان به رشته تحریر درآمده است. این اثر در روز پنجشنبه، 5 مردادماه در برنامه شب خاطره رونمایی می‌شود.

این اثر زندگی واقعی زنی را واکاوی می‌کند که با عشق و اشتیاق در هفده سالگی پای سفره عقد می‌نشیند،‌ در هجده سالگی طعم مادر شدن را می‌چشد و همان سال آغاز انتظار و چشم به راهی هجده ساله او است؛ همسر خلبانش مفقودالاثر می‌شود.

روزهای بی‌آیینه به واگویی خاطرات زنی می‌پردازد که 14 سال را در بی‌خبری از همسرش و انتظار مطلق سپری می‌کند. پس از اعلام اسارت همسر،‌ سه سال طول می‌کشد تا دیدار دوباره او میسر می‌شود. شکاف عمیق هجده سال، انتظار و دور افتادن از هم، تفاوت‌های شخصیتی به وجود آمده در گذر سال‌ها،‌ هر دو را وامی‌دارد تا برای شناخت هم تلاشی دوباره را از سر بگیرند؛ حسن لشکری در آستانه چهل و شش سالگی و منیژه در سی و شش سالگی.

این ارتباط سبب شد تا احساس غریبگی و درد و رنج بر عشق و اشتیاق جونی غالب شود. این کتاب داستان زن و مردی است که هجده سال یکدیگر را ندیدند و شاهد تغییرات فیزیکی و شخصیتی یکدیگر نبوده‌اند، حالا باید همه این هجده سال را بشناسند و بر آن عاشق شوند و زیر یک سقف کنار هم زندگی کنند.

منیژه لشکری زندگی خود را در این کتاب به گونه‌ای ساده، واقعی و بدون شاخ و برگ روایت می‌کند. وی پس از اسارت همسرش، از برابر حقیقت تلخ زندگی خود که بی‌خبری و انتظار است نمی‌گریزد. وی به دنبال نجات احساسات و جوانی خود نیفتاد، بلکه در سایه سال‌های طولانی انتظار با امید و عشق به همسرش که نمی‌دانست زنده است یا خیر،‌ روزهای تنهایی را پشت سر گذاشت.

این کتاب فقط روایت زندگی سخت منیژه لشکری نیست که بر طوفان سخت خواسته‌ها و احساسات جوانی خود غلبه می‌کند، بلکه نمایی از زندگی هزاران دختر جوان است که دریچه‌ای از دل زندگی آنان به زندگی زنان جامعه ایران باز می‌شود؛ ایران درگیر جنگ و بعد از جنگ.

حسن لشکری در تاریخ 27 شهریورماه سال 59 برای انهدام تانک‌های عراقی که مرزهای ایران را گلوله‌باران می‌کردند، به سمت این کشور پرواز کرد و عملیاتی را در خاک عراق انجام داد. هواپیمای وی در این عملیات در ارتفاع شش هزارپایی مورد اصابت راکت‌های عراقی قرار گرفت و در خاک عراق سقوط کرد. لشکری به مدت 18 سال در عراق اسیر بود و تا 14 سال کسی از او خبر نداشت و نامش جزء افراد مفقودالاثر بود، چرا که دولت عراق اجازه نداده بود که صلیب سرخ از زنده بودن وی خبری را اعلام کند. وی طی سال‌های طولانی در زندان‌های عراق به شکل انفرادی و گروهی دوران اسارت را سپری کرد.

این اثر توسط انتشارات سوره مهر به چاپ چهارم رسیده و اکنون جزء پرفروش‌ترین آثار این انتشارات است.

captcha