کد خبر: 3626226
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۳

رنگین‌کمان داستان‌های ایرانی - اسلامی در «هزار دستان» طلوع می‌کند

گروه ادب: نخستین تالار موزه‌ای کشور با موضوع «داستان‌سرایی در تاریخ ایران» و عنوان «هزاردستان»، با سخنرانی هوشنگ مرادی کرمانی گشایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی کتابخانه و موزه ملی ملک، نخستین تالار موزه‌ای ایران با موضوع «داستان‌سرایی در تاریخ ایران»، با نام «هزارداستان» با حضور و سخنرانی هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده و داستان‌نویس سرشناس، عصر روز پنج‌شنبه 12 مردادماه در کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش می‌یابد.

هزارداستان، گنجینه‌ای جذاب و شگفت از نسخه‌های خطی ایران از سده‌های دور تا روزگار معاصر را با موضوع‌های داستان، قصه و روایت، در تالاری موزه‌ای پیش روی بازدیدکنندگان به ویژه دوستداران فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی می‌گذارد. تالار هزارداستان، با بهره‌گیری از ویژگی‌هایی چون سناریوی محتوایی، ویترین‌های حرفه‌ای، فناوری‌های نوین اطلاع‌رسانی و ابزارهای جذاب چندرسانه‌ای و سرانجام، نمایش و گرافیک محیطی چشم‌نواز، به نمایشگاهی زیبا و چشم‌نواز از نسخه‌های چند صد ساله خطی در یک زمینه مشخص بدل شده است. 

کتابخانه و موزه ملی ملک برای طراحی و ساخت تالار هزارداستان از استانداردهای روزآمد جهانی از توان کارشناسی و تکنیکی متخصصان ایرانی در طراحی نور و ویترین بهره گرفته است. نسخه‌هایی چون طوفان‌البکاء، حی‌بن یقظان، سلامان و ابسال، امیرارسلان نامدار، خمسه نظامی، کلیله و دمنه، کلیات سعدی، خاورنامه، حمله حیدری، تاریخ بیهقی، تاریخ بلعمی و عجایب‌المخلوقات و غرایب‌الموجودات (عجایب‌نامه) در کنار پاره‌ای دیگر از نفایس خطی فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی در زمینه قصه، داستان و روایت، تالار هزارداستان را جلوه بخشیده و فضایی جذاب برای تماشای گردشگران و فرهنگ‌دوستان پدید آورده‌اند.

کتابخانه و موزه ملی ملک، در مسیر طراحی و ساخت سالن‌های جدید موزه‌ای در ساختمان این گنجینه در محوطه تاریخی باغ ملی تهران، تالار هزارداستان را، به عنوان نخستین تالار موزه‌ای کشور با موضوع «داستان‌سرایی در تاریخ ایران»، با ویژگی‌هایی چون «بهره‌گیری از طراحی نور استاندارد موزه‌ای در داخل کشور برای نخستین بار»، «ساخت ویترین‌های موزه‌های توسط متخصصان داخلی»، «چیدمان روایت‌محور و تعاملی» و «بهره‌گیری از فناوری‌های نوین چندرسانه‌ای»، با حضور دوستداران فرهنگ، هنر و تاریخ ایرانی- اسلامی افتتاح می‌کند. این موقوفه متعلق به آستان قدس رضوی، در طراحی و ساخت این تالار استاندارد و جدید، همچنین هدف‌هایی چون گسترش فضاهای نمایشگاهی و ایجاد فرصت بیش‌تر برای ارایه و نمایش گنجینه‌های نادیده نسخه‌های خطی و آثار تاریخی خود را در نظر داشته و کوشیده است از کارشناسان و متخصصانِ آشنا با استانداردهای روزآمد در زمینه‌های طراحی و آماده‌سازی تالارهای نمایشگاهی و موزه‌ای بهره گیرد. به‌کارگیری ابزارهای نوین و تکنیک‌های جدید در ارایه و نمایش نسخه‌های خطی، در آماده‌سازی فضاهای این تالار مورد توجه بوده است.

captcha