
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم تکریم و تجلیل از خبرنگاران حوزه قرآن و عترت صبح امروز 16 مردادماه و به مناسبت روز خبرنگار در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور معاون قرآنی وزیر ارشاد و جمعی از معاونان وی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی ضمن تبریک روز خبرنگار به پوشش گسترده و مطلوب رسانهها از نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: خبرنگاران نیز با درست منعکس کردن فعالیتهای قرآنی، سهمی در توسعه فرهنگ قرآنی در کشور خواهند داشت و مطمئناً در این زمینه نقش و تأثیر رسانهها بر کسی پوشیده نیست.
وی از خبرنگاران حاضر در این جلسه تقاضای مجدانه و پیگیرتر، فعالیتهای قرآنی در دولت دوازدهم را خواستار شد و در ادامه افزود: امیدواریم با توجه به آمادگیهایی که به دست آوردهایم، بتوانیم در آینده در انجام وظایفمان نقش پررنگتری داشته باشیم.
حشمتی همچنین اظهار کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد همواره بر دو مقوله هنر و رسانه اهتمام داشته و تلاش داریم این دو مقوله را در کنار سایر فعالیتها داشته باشیم. بدون هنر و رسانه مفاهیم قرآن را نمیتوان منتقل کرد. در این عرصه هم رسانه باید به انتقال مفاهیم کمک کند و هم اینکه زبان هنر زبان انتقال این مفاهیم باشد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: باید در دو مقوله هنر و رسانه، سرمایهگذاری کنیم و نیروی متخصص تربیت کنیم و حتی اگر شد کارگاههایی را برگزار کنیم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه موضوع اصلی فعالیت ما همچنان فهم قرآن کریم خواهد بود، اذعان کرد: ما به سمت تخصصی شدن این موضوع پیش خواهیم رفت تا جایی که متخصص فهم قرآن شویم. امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم به اهداف از پیش تعیین شده دست یابیم.

در ادامه این نشست خبری، جعفری، مدیر روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طراحی ایدهای جدید برای طراحی جشنواره قرآن در رسانه خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم تسهیلاتی را برای فعالان رسانهای قرآنی فراهم کنیم.
در ادامه این مراسم هر کدام از خبرنگاران به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در مورد تعامل معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با رسانهها و نیز انتقادات و پیشنهادات وارده به این معاونت پرداختند.
در این بخش، قسمت قابل توجهی از مطالب بیان شده به نقد عملکرد رسانهها در نمایشگاه قرآن، توجه بیش از پیش به موضوع فهم قرآن در بین آحاد جامعه و در بین مسئولان و نیز استفاده از عنصر هنر در تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی، اختصاص یافت.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد بار دیگر به بیان سخنانی پرداخت و گفت: در معاونت قرآن و عترت همیشه بر این موضوع که باید صداقت را رعایت کنیم، تأکید داشتهام؛ چرا که این را از نشانههای تکریم خود و دیگران دانستهام.
حشمتی با اشاره به اینکه برای پیشرفت و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه باید چارهاندیشی شود به طرح این سوال که چرا عامل به سیره قرآن نیستیم؟ پرداخت و افزود: خبرنگاران میتوانند پاسخ این چرایی و بسیاری چراهای دیگر را پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه بهترین کمک به خبرنگاران این است که دورههای کارگاهی برای آنها طراحی شود، بیان کرد: ما حاضر هستیم تا چنین دورههایی را طراحی کرده و با کمک دیگران برگزار کنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با انتقاد از انعکاس رویدادهای قرآنی در عرصههایی خاص، به انعکاس اخبار قرآنی در سه حوزه، تلاوت، حفظ و مسابقات قرآن اشاره و اظهار کرد: فعالیتهای قرآنی در برخی نهادها درگیر موازیکاری شده به گونهای که در 50 نهاد شاهد برگزاری مسابقات هستیم که البته بسیاری از شرکت کنندگان این مسابقات تکراری هستند.

حشمتی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 200 تا 300 میلیارد تومان بودجه صرف برگزاری مسابقات میشود، اظهار کرد: آیا مشکل فعالیتهای قرآنی در کشور ما کمبود بودجه است، البته که خیر؛ به اعتقاد من مشکل اصلی ما صحیح هزینه نکردن بودجه قرآنی است. این حجم از بودجه صرف مسابقات قرآن میشود، اما در مقابل در زمینه فهم قرآن کار خاصی صورت نمیگیرد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر ما نمایشگاه قرآن را فروشگاهی کردهایم و آن را گسترش نیز دادهایم به خاطر خواست مردم و رسانهها بوده است.
حشمتی در بخش دیگری از صحبتهای خود در مراسم تجلیل از خبرنگاران قرآن بر برگزاری نشستهای هم اندیشی با خبرنگاران قرآنی تأکید و عنوان کرد: همیشه بر تکریم خبرنگاران تأکید داشته و اعتقاد دارم، تکریم خبرنگار باید بیشتر شود. اعتقاد دارم که اگر حرف هم را خوب گوش دهیم و نظرات هم را جویا شویم به نوعی همدیگر را تکریم کردهایم.
وی در پایان صحبتهای خود به دولت دوازدهم نیز اشاره کرد و گفت: امیدوارم در این دولت وزارتخانههایی که بار قرآنی بیشتری بر دوش دارند گامهای مطلوبتری بردارند و در حوزه هنر و رسانه حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.

در ادامه نیز عباس نظریراد، مدیر کل ارتباطات معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در سخنان کوتاهی خبرنگاران حوزه قرآن را به مطالعه و تحقیق بیشتر در حوزه فعالیت خود دعوت کرد و گفت: خبرنگاران همواره در جایگاه نقد و ارزیابی قرار دارند، اما آیا موقعیت خود را در خصوص اشراف بر همه زمینههای کاری خود، ارزیابی کردهاید.
نظری در پایان عنوان کرد: نکته مورد توجه مطالعه و تحقیق بیشتر در آنچه که در پشت صحنه اتفاقات رخ میدهد است که باید مورد توجه خبرنگاران قرار گیرد. باید مقداری بیشتر بر این بخش و این حوزه اشراف داشت و شما را به مطالعه و تحقیق بیشتر در این حوزه دعوت میکنم.
در پایان این مراسم نیز از خبرنگاران قرآنی برخی رسانهها از جمله، ایکنا، ایرنا، شبستان، شبکه قرآن، رادیو قرآن و ... تجلیل به عمل آمد.
گزارش کامل تصویری را
اینجا ببینید.