کد خبر: 3629856
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۸

نقد آثار نسل جوان انقلاب در «رصد صبح» کلید خورد

گروه ادب: میلاد عرفان‌پور دبیر طرح «رصد صبح»از آغاز سلسله نشست‌هایی در راستای بررسی و نقد تازه‌های ادبیات انقلاب اسلامی طی هفته آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سلسله جلسات نقد و ارزیابی تازه‌های ادبیات با عنوان «رصد صبح» امروز یکشنبه 22 مردادماه با حضور میلاد عرفان‌پور، دبیر طرح «رصد صبح»، امید گلزاری، مدیرعامل بنیاد «صبح قریب» و عبدالمطهر محمدخانی، مدیر فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
عرفان‌پور در این نشست گفت: این نشست، آغاز سلسله نشست‌های «رصد صبح» است و در رابطه با ادبیات انقلاب اسلامی است که طی چهار دهه درخت تنومندی شده و تنه رشیدی پیدا کرده و به ثمر نشسته و تثبیت شده است و امروزه با افتخار می‌توان از ادبیات انقلاب اسلامی یاد کرد و حتی جریان‌های مخالف انقلاب اسلامی نمی‌توانند این ادبیات را کتمان کنند و از نظر کیفی و ادبی نادیده بگیرند.
وی افزود: این ادبیات اعم از شعر، داستان و رمان دارای چهره‌های برجسته‌ای بوده و روز به روز چهره‌های جوان را معرفی می‌کند که یکی از جلوه‌های آنها، در آثار منتشر شده آنها است.
عرفان‌پور ادامه داد: جریان ادبیات انقلاب اسلامی تا به امروز مدیون نقد و نوشتن بوده است و از این پس نیز آنچه این ادبیات را قوام و تداوم می‌بخشد، مباحث پیرامون آن است، گفت‌وگوها و همه متونی که درباره ادبیات انقلاب اسلامی شکل می‌گیرد، پایه‌های محکم این بنا را زنده‌تر و پابرجا نگه می‌دارد.
وی تصریح کرد: اگر این ادبیات سنگری داشته باشد، یکی از آنها این سلسله نشست‌ها است که «رصد صبح» قرار است بهانه‌ای برای پرداختن و گفت‌وگوی نظری درباره تازه‌های این ادبیات باشد که امیدواریم یکی از سنجیده‌ترین نشست‌ها در این زمینه باشد. در این نشست‌ها تأکید بر ادبیات انقلاب اسلامی است، برخی تلقی غلطی از این ادبیات دارند و برخی آن را محدود به برهه انقلاب اسلامی می‌دانند. 
دبیر طرح «رصد صبح» در ادامه با بیان اینکه در این نشست‌ها به فراز و فرودهای ادبیات انقلاب در آثار منتشر شده پرداخته می‌شود، عنوان کرد: منظور از ادبیات انقلاب، ادبیات زندگی است و پیوند عمیقی با زندگی امروز دارد، ادبیاتی که گاه عاشقانه، حماسی و گاه اجتماعی است و در همه این حالات، شاعر و نویسنده موضع انقلاب خود را دارد. 
گلزاری در ادامه این نشست با تشریح فعالیت‌های بنیاد «صبح قریب» گفت: تمرکز این بنیاد بر حول محورهای مقاومت و جهاد است که جهاد برای رفع محرومیت بوده و همچنین در راستای گفتمان مقاومت است و در حوزه‌های شعر، داستان، موسیقی، سبک زندگی، اقتصاد اسلامی و ... برنامه‌هایی داریم که اجرا می‌شود.
وی افزود: در بحث ادبیات معتقدیم ادبیات فی‌نفسه دارای قدرت است، به این معنی که می‌تواند انتقال‌دهنده مفاهیم اثرگذار باشد و اگر بخواهیم در این راستا مؤثر باشیم، از طریق ادبیات می‌تواند ممکن باشد. غنایی که در ادبیات ما وجود دارد، می‌تواند محملی برای این منظور باشد.
گلزاری در ادامه بیان کرد: حمایت از چهره‌های گمنام، اما توانمند و پراستعداد و به ویژه جوانان دهه 60 و 70 یکی از اهداف مؤسسه «صبح قریب» است و با برگزاری این نشست‌ها آثار این جوانان به نقد گذاشته می‌شود تا پختگی آثار آنها را در آینده شاهد باشیم.
وی با اشاره به اهداف این مؤسسه یادآور شد: ارتقای فرهنگ کتابخوانی، ارتقای کیفی آثار ادبی و گفتمان انتقادی در رویایی با آثار ادبی از اهداف دیگر سلسله نشست‌های «رصد صبح» است که کارشناسان و اساتید مجرب و اهل فن در این جلسات حضور می‌یابند و به نقد علمی و آکادمیک آثار می‌پردازند.
محمدخانی، مدیر فرهنگسرای انقلاب اسلامی نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: به جای اینکه هر کدام از ما به صورت جزیره‌ای عمل کنیم و اثری را هم شاهد نباشیم، بهتر است که با کمک همدیگر به اجرای برنامه‌هایی بپردازیم که ایده‌ها و اهداف مثبتی را دنبال می‌کند.
وی افزود: این نگاه مشترک در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی نیز وجود دارد که ما به انقلاب اسلامی به عنوان یک مناسبت تاریخی و واقعه نگاه نمی‌کنیم بلکه معتقدیم این انقلاب در سبک زندگی و گفتمان مردم جریان دارد و تاکنون نیز این ادبیات مؤثر بوده است.
محمدخانی ادامه داد: اگر مدعی هستیم انقلاب اسلامی برای زندگی فردی مردم هم حرف و ایده دارد، هنر انقلاب اسلامی نیز باید همین باشد؛ از این رو سلسله نشست‌های ادبیات انقلاب اسلامی با توجه ویژه به جوانان در این راستا حرکت خواهد کرد.
شاهین سپهری، عضو هیئت مدیره مؤسسه «صبح قریب» در ادامه این نشست گفت: با توجه به گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، نیازمند بازتعریف ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی هستیم. مفاهیمی چون آرمان‌خواهی، آزادی، عزت، استقلال و ... مفاهیم مشترک در جهان هستند، اما جمهوری اسلامی ایران که در خط مقدم مقابله با انواع تهاجمات بوده، مفهوم والاتری از این مفاهیم را دنبال می‌کند.
وی افزود: امروز باید بازتعریفی از این ارزش‌ها و مفاهیم برای نسل سوم و چهارم انقلاب انجام شود که در این راستا بهترین بستر، بستر ادبیات انقلاب است؛ چرا که سیال، اثرپذیر، ذوقی و هنری است و بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، هر اندیشه‌ای که در قالب هنر نگنجد، ماندنی نخواهد بود؛ از این رو این نشست‌ها، سنگ بنای خوبی برای این موضوع خواهد بود.
عرفانپور، در ادامه این نشست یادآور شد: در ابتدا 6 نشست را کلید خواهیم زد و هر ماه یک نشست با نقد و بررسی یک کتاب برگزار خواهد شد و اولویت با تازه‌های نشر و کتاب اولی‌ها است و در هر نشست سه کارشناس و اهل فن به ارزیابی کتاب مورد نظر می‌پردازند که اولین نشست هفته آینده با کتاب «گشایش» نوشته محمد شکری‌فرد از استان آذربایجان شرقی کلید می‌خورد.

captcha