کد خبر: 3630412
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰

تخصص و آموزش حرفه‌ای از نیازهای اساسی توسعه رسانه‌ها است

گروه اجتماعی: مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری آذربایجان غربی، تخصص و آموزش حرفه ای را از نیازهای اساسی توسعه رسانه‌ها عنوان کرد و گفت: روز خبرنگار یک ظرفیت در راستای ارتقای آموزش و برطرف کردن کمبود‌های عرصه رسانه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان‌غربی، حسام شیرازه‌محبت مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری امروز 23 مردادماه در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در میاندوآب که با حضور اصحاب رسانه و مدیران ادارات این شهرستان برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: روز خبرنگار نه تنها روزی برای توجه بیشتر به خبرنگاران، بلکه مناسبتی است که باید از آن بعنوان یک ظرفیت در راستای ارتقای آموزش و برطرف کردن کمبود‌های عرصه رسانه استفاده کرد.
شیرازه محبت افزود: باید ببینیم در مسائل مشترک حوزه  روزنامه‌نگاری و روابط عمومی‌ها چه خلاءها و شکاف‌هایی وجود دارد و تلاش کنیم که این شکاف بین روزنامه‌نگاری و روابط عمومی‌ها در ادارات به حداقل برسد.
وی با اشاره وضعیت خبرنگاری، افزود: وضعیت خبرنگاری در استان عشق می‌خواهد است؛ چرا که هیچ منفعت اقتصادی و امنیت شغلی برای این حرفه وجود ندارد و درآمدها در این حوزه بسیار پایین هستند و ما می‌بینیم فعالین رسانه‌ای  عاشقانه سعی می‌کنند در این عرصه فعالیت کنند و متاسفانه آینده برایشان چندان روشن نیست.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تصریح کرد: متاسفانه امروز شاهد هستیم عده‌ای بدون تخصص وارد این حوزه شده‌اند و فکر می‌کنند هرکس یک  تلفن همراه مجهز به دوربين كه به آب باريكه‌اي از اينترنت وصل باشد را در دست بگیرد مي‌تواند خبر نشر دهد؛ اما آيا به هر نشر دهنده خبر مي‌توان اطلاق خبرنگار داشت؟ اين روزها با كوچكترين جستجو از همان اينترنت  مي‌توان از علائم باليني به تشخيص پزشكي رسيد و با داروهاي درمان آن بيماري آشنا شد اما آيا با اين نوع جستجو در وب مي‌توان پزشك شد؟
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری آذربایجان غربی در ادامه خطاب به مدیران و روابط عمومی‌های شهرستان میاندوآب گفت: گاها احساس می شود برخی ها دوست ندارند خبرها به گوش مردم برسد متاسفانه نمی‌دانم به چه دلیل است و چرا نباید مردم را در جریان بگذارند، در حالیکه همین رفتارها باعث می شود به شایعات و خبرهای غیرواقعی دامن بزنند که معمولا هم رواج شایعات، بیشتر به افکار عمومی لطمه می‌زند.
وی ادامه داد: قرار هم نیست تمام جزییات را توضیح بدهیم و همین که به اعلام اتفاق و اقدام برای برخورد و حل مشکل بپردازیم کافی است، در حالی که به جای چنین برخوردی، سکوت می‌کنیم، وقتی سکوت می‌کنیم، فرصت می‌دهیم که هر نوع نظر درست و معمولا نادرست در جمع مردم اظهار شود و بپیچد.
حسام شیرازه محبت گفت: من به عنوان عضوی از خانواده رسانه و دانش آموخته حوزه ارتباطات به این نتیجه رسیده ام که ما باید خود را برای جلوگیری از آسیب در قبال برخی موارد مصون کنیم که یکی این آسیب ها عدم استقلال است؛ حرفه روزنامه نگاری باید مستقل باشد تا به رسالت خود‌ عمل نماید و نقد و نظارت کند.
 وی بر لزوم رعایت قانون کپی رایت و همچنین تلاش در جهت حرفه ای شدن در امر رسانه تاکید کرد و افزود: خیلی از افراد وارد این حرفه شده اند اما فاقد تحصیلات مربوطه و دانش لازم هستند که همین مساله سبب تخریب ها و توهین ها می شود و در نتیجه ثروت اجتماعی یک نهاد خبری از بین می‌رود.
شیرازه محبت عدم وجود نظام صنفی رسانه ای را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: عدم وجود نظام صنفی رسانه ای قوی از مهمترین مشکلات این حوزه هست که باید با تلاش و همکفری مدیران ذیربط و فعالان رسانه ای، این مشکل برطرف شود.
ضرورت دوری از  تبدیل شدن رسانه ها به رسانه های ارگان ها و احزاب از دیگر موارد مورد تاکید مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری در این مراسم بود.
در ادامه مراسم از فعالان رسانه ای برتر شهرستان میاندوآب با اهدای لوح و هدایایی تجلیل بعمل آمد.
captcha