
علی خواجهوند، دبیر اجرایی هفتههای قرآن و عترت، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد آخرین وضعیت هفتههای قرآن و عترت، گفت: برگزاری این هفتهها در 12 استان کشور قطعی شده است. البته تلاش ما این بوده است که این استانها به 15 استان افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه تلاش ما بر این بوده است تا استانهایی که تاکنون میزبان این هفتهها نبودهاند در اولویت اجرای هفتهها باشند، افزود: به جهت اینکه موقعیت فراهم نشد، برخی استانها نتوانستند این هفتهها را برگزار کنند. بر همین اساس، تاکنون 12 استان انتخاب و قطعی شده و اگر قرار باشد به تعداد استانها افزوده شود، از بین استانهایی که تجربه برگزاری این هفتهها را داشته باشند، انتخاب خواهد شد.
خواجهوند در ادامه به استانهای میزبان هفتههای قرآن و عترت اشاره و اظهار کرد: تاکنون برگزاری این هفتهها در استانهای خوزستان، هرمزگان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، سیستانوبلوچستان، مازندران، اصفهان، کرمان، سمنان، مرکزی، قزوین و فارس قطعی شده است و تلاش خواهیم کرد تا تعداد این استانها به 15 استان برسد.
دبیر اجرایی هفتههای قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه به جزئیات این هفتهها اشاره و تصریح کرد: این هفتهها دارای ابعاد مختلف و گستردهای هستند. این هفتهها مانند نمایشگاه قرآن یا جشن رمضان نیست که تک بعدی باشد، این فعالیت ابعاد مختلفی دارد و وسعت فعالیت آن شامل موارد بسیار گستردهای میشود.
وی با تأکید بر اینکه هفتههای قرآن و عترت دو ویژگی عمده نسبت به سایر فعالیتهای از این دست دارد، گفت: گسترده بودن این فعالیت و درگیر کردن سایر دستگاههای اجرایی در استانها در امر قرآن و عترت دو ویژگی این طرح است که سایر طرحها و برنامهها کمتر از آن برخوردار هستند.
خواجهوند خاطرنشان کرد: برخی استانها از توان بیشتری برخوردارند و محتواهای هفتهها را بیشتر در نظر میگیرند، اما تقریباً شامل حداقل 20 جشنواره میشود که اعم از شعر، داستان، مقاله، پایاننامه، نقاشی، نقاشی خط، خوشنویسی، تذهیب، صنایع دستی، تئاتر خیابانی و صحنهای، تعزیه، خرید قرآن، خرید آثار هنری و بسیار جشنوارههای دیگر است.
دبیر اجرایی هفتههای قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد همچنین اظهار کرد: برخی استانها نیز ممکن است به اقتضای محیط و فرهنگ برنامههای خاصی داشته باشند که علاوه بر این جشنوارهها خواهد بود.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اینکه هفتههای قرآنی اسماً یک هفته است، گفت: از زمانی که فراخوان ابلاغ میشود تا برگزاری اختتامیه بیش از سه ماه به طول خواهد انجامید. با توجه به اینکه این هفتهها تولیدمحور هستند زمانی حدود سه ماه در نظر گرفته میشود. در واقع در یک هفته آخر خروجی فعالیتهای انجام شده به صورت نمایشگاهی یا مراسم در معرض دید قرار میگیرد.
خواجهوند همچنین در مورد برنامهریزی برای خروجی این هفتهها و آثاری که در آن تولید و عرضه میشود، افزود: همین که ارتباطی بین فعالیتهای قرآنی و به ویژه بخش هنر برقرار میشود خود یک خروجی مفید است. علاوه بر این آثاری که در اینجا تولید میشود به نمایش گذاشته خواهد شد.
دبیر اجرایی هفتههای قرآن و عترت معاونت قرآنی وزارت ارشاد در پایان با تأکید بر اینکه برگزاری این هفتهها یک جریانسازی قرآنی در استانها را به دنبال دارد، گفت: طرح ما بر این است که آثار تولید شده را در اماکن مختلف به نمایش بگذاریم، چه بسا آثاری که تاکنون در نمایشگاهها مختلف نمایش داده شده است، خروجی همین هفتهها بوده است.