کد خبر: 3635136
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶
تبیین توصیه‌‌های 12گانه به دولت از زبان تویسرکانی؛

سند مهندسی حرکت به سمت تشکیل دولت اسلامی در بیان رهبر معظم انقلاب

گروه سیاسی: نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج با بیان اینکه در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب تشکیل دولت اسلامی مقدم بر جامعه اسلامی است، گفت: از همین جهت 12 توصیه معظم له را می‌توان به عنوان سند مهندسی حرکت به سمت تشکیل دولت اسلامی مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۲ توصیه بیان فرمودند که می‌توان این توصیه‌ها را در قالب بخشی از شاخصه‌های تحقق دولت اسلامی بیان کرد.

به عبارتی اگر دولت اسلامی مرحله سوم از مراحل پنجگانه تحقق تمدن نوین اسلامی (انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و مرحله آخر تمدن اسلامی) باشد، که از نگاه رهبر معظم انقلاب «مرحله سوم که اکنون در آن قرار داریم، «تشکیل دولت اسلامی»؛ یعنی تشکیل دولتی بر اساس الگوها و معیارهای کاملاً اسلامی» است، این توصیه‌های ۱۲ گانه را می‌توان به عنوان بخشی از مؤلفه‌های، نه همه آنها، دستیابی به دولت اسلامی درنظر گرفت.

در واقع این ۱۲ توصیه به نوعی توصیه‌هایی کلی به همه دولت‌ها در یک نظام اسلامی است که ممکن است برخی موارد آن در یک دولت کمرنگ‌تر و یا پررنگ‌تر باشد، اما تحقق حداکثری آنها در همه دولت‌ها ضروری است

دوران 4 ساله خدمت؛ فرصتی برای ماندگاری ابدی در تاریخ

 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفت‌وگو با ایکنا درباره تحلیل توصیه‌های 12 گانه رهبر معظم انقلاب به دولت دوازدهم از منظر شاخص‌های تحقق دولت اسلامی گفت: اگر دقت کرده باشید رهبر معظم انقلاب در این دیدار همان نکات همیشگی را درباره وظایف و مأموریت دولت‌ها بیان فرمودند. به عنوان نمونه اشاره ایشان به فرصت 4 ساله، کم نبودن این مدت و خدمات امیرکبیر در دوران سه ساله صدارت در دولت‌های قبل نیز مطرح شده بود. در حقیقت از نگاه رهبری انقلاب، 4 سال برای دولت‌ها وقت کمی برای خدمت‌رسانی و ارائه خدمات ویژه به مردم نیست و این فرصت می‌تواند موجب ماندگاری یک دولت و یک شخصیت خواهد شود، همانطور که امیرکبیر در اثر همین خدمات در تاریخ ایران ماندگار شد.

وی افزود: از طرفی این توصیه‌‌ها و تذکرات، مطالباتی است که در دولت‌های پیشین محقق نشده و به همین دلیل از سوی ایشان تکرار می‌شود؛ دیپلماسی انقلابی، ایستادگی در مقابل دشمن، داشتن روحیه جهادی، پرهیز از اشرافی‌گری، شناخت اولویت‌ها و پرهیز از حواشی از جمله توصیه‌هایی است که رهبر معظم انقلاب به همه دولت‌ها داشته‌اند.

تقدم تشکیل دولت اسلامی بر جامعه اسلامی براساس راهبرد «الناس علی دین ملوکهم»

تویسرکانی اظهار کرد: در منظومه فکری مقام معظم رهبری، دولت اسلامی قبل از جامعه اسلامی است. البته برخی اشخاص دیگر نظر دیگری دارند و معتقدند که اول باید جامعه، اسلامی شود تا دولت اسلامی شکل بگیرد، اما معظم له براساس راهبرد «الناس علی دین ملوکهم» معتقدند اول باید دولت، اسلامی شود تا جامعه اسلامی محقق گردد.

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج تأکید کرد: براساس این راهبرد حتی امر به معروف و نهی از منکر باید از دولت، به معنای حاکمیت و اعم قوا و دستگاه‌ها، آغاز شود نه از مردم. به عبارتی این امرا و مسئولان هستند که بیشتر مستحق امر به معروف و نهی از منکر هستند تا مردم عادی کوچه و بازار.

وی ادامه داد: مسئولان به دلیل برخورداری از قدرت و امکانات بیشتر نسبت به مردم عادی زمینه فساد و صلاح بیشتری دارند. برهمین مبنا صلاح و فساد جامعه به دست حاکمان و مسئولان است و لذا این 12 نکته می‌تواند بعدی از ابعاد و شاخصی از مجموعه شاخص‌های تشکیل دولت اسلامی باشد.

تویسرکانی با بیان اینکه این 12 نکته به جهت‌گیری‌ها، روش‌ها و اولویت‌های دولت اشاره دارد، گفت: به عبارتی این 12 مورد می‌تواند به عنوان سند مهندسی حرکت به سمت تشکیل دولت اسلامی مورد تحلیل و برسی قرار بگیرد.

ضرورت توجه به رویکرد مودت‌آمیز در رابطه متقابل دولت و منتقدان
 
تویسرکانی درباره توصیه رهبری به افزایش نقدپذیری مسئولان و تحمل مخالفان گفت: همانطور که مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ بیان کردند و هم خود رئیس‌جمهور اشاره کردند، رئیس‌جمهور پس از رأی آوردن، رئیس جمهور همه مردم ایران، و نه بخشی از آنها، است و بر همه دلسوزان انقلاب فرض است که از ریاست محترم جمهور و کابینه ایشان حمایت کنند و اگر انتقاد و تذکری هست باید با رویکرد حمایت و اصلاح صورت بگیرد.

نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج یادآور شد: زمانی انتقاد با رویکرد یقه‌گیری، مچ‌گیری، افشاگری و رسواسازی است که در واقع انتقاد نیست بلکه تخریب است، اما زمانی انتقاد با نگاه حمایتی و اصلاح صورت می‌گیرد و انتقاد نیروهای انقلابی به دولت باید از همین جنس و با رویکرد حمایت و اصلاح، مودت و محبت، دوقطبی نکردن جامعه و تقویت وحدت جامعه باشد.

وی افزود: انتقاد با رویکرد مچ‌گیری و افشاگری جز دوقطبی کردن جامعه، تفرقه‌افکنی، شاد شدن دشمنان و به حاشیه رفتن اصل آن نقد نتیجه دیگری ندارد. همه دولت‌ها و مجموعه‌ها زمینه انتقاد را دارند زیرا کامل نیستند اما مهم این است که انتقاد و تذکر ما با رویکرد حمایت، مودت، محبت و وحدت باشد.

تویسرکانی با اشاره به رفتار دولت در مقابل منتقدان گفت: در آن سو دولت نیز در مقابل مخالفان و منتقدان خودش، باید چنین رویکردی داشته باشد؛ یعنی دولت هم باید با منتقدان محبت‌آمیز و دوستانه برخورد کند نه اینکه آنها را دشمن خود تلقی کند. در واقع رقابت‌ها و چالش‌های زمان انتخابات باید کنار گذاشته شود و رقابت در جهت خدمت شکل بگیرد و نقدها نیز برای بهبود سطح خدمت به مردم صورت گیرد.

وی در پایان تصریح کرد: در این صورت است که بستر تشکیل دولت اسلامی فراهم شده و با تشکیل چنین دولتی، زمینه‌های تشکیل جامعه اسلامی و پس از آن تمدن نوین اسلامی آماده شود.     
captcha