
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام حسین افتخاریان، مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها روز گذشته، 5 شهریور در نشست مشورتی با اعضای دبیرخانه گفتمان قرآنی با بیان این مطلب گفت: متاسفانه فعالیت قرآنی دانشگاهها نشات گرفته از جامعه سنتی است به این معنا که تاکید بر روی بخش آوایی نظیر قرائت و تجوید و حفظ بیش از بخش معارفی قرآن است. حال آنکه بر طبق آمار بدست آمده از سی و یکمین جشنواره ملی قرآن و عترت حدود هفتاد درصد از شرکتکنندگان در بخش معارفی قرآن به رقابت پرداخته و تنها هفده درصد از دانشجویان شرکتکننده در بخش آوایی رقابت کردهاند.
وی افزود: این آمار نشاندهنده جهتگیری نادرست مسئولان قرآنی فعال در دانشگاه است؛ چرا که در ابتدا میبایست نیازهای مخاطبان هفتاد درصدی در اولویت قرار گیرد و در کنار آن به بخش آوایی قرآن هم خدمت کرد. در واقع مشکل اصلی، ضعف ایدهپردازی قرآنی در دانشگاههای کشور است به همین دلیل کانونهای قرآن و عترت کشور اکثراً فعالیتهای معمول نظیر برگزاری کرسی تلاوت را دنبال کرده و حرکت تازهای منطبق با نیاز مخاطب ارائه نمیکنند.
در ادامه، سجاد مردانه، دبیر گردهمایی اتحادیه فعالان قرآن و عترت دانشگاههای سراسر کشور ضمن توضیح فعالیتهای انجام گرفته توسط دبیرخانه گفتمان قرآنی در سطح دانشگاههای کشور به تشریح مزیتهای تشکیل اتحادیه دانشجویی پرداخت و اضافه کرد: کار تشکیلاتی با بخشنامه و بدنه اداری و کارمندی پیش نخواهد رفت، این خود دانشجویان هستند که میباید خودجوش از درون دانشگاه حرکتی را آغاز کرده و با حفظ روحیه مطالبهگری و عدم وابستگی به ارگان و یا سازمان خاصی، بسط دهنده گفتمان قرآنی در دانشگاه باشند.
وی افزود: دبیرخانه گفتمان قرآنی در بستر تشکیل اتحادیه دانشجویی کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای سراسر کشور امیدوار است که خلا موجود در دانشگاهها را به دست خود دانشجویان مرتفع سازد.