به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در این دیدار، با اشاره به حمایت مردم ایران از مبارزات مردم آفریقای جنوبی به رهبری نلسون ماندلا علیه نژادپرستی، از توسعه و تقویت روابط تهران – پرتوریا طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابراز خرسندی کرد.
رئیسجمهور، نقش پارلمانهای دو کشور را در توسعه و تقویت همکاریهای مشترک بسیار مهم خواند و با تاکید بر ضرورت توسعه این همکاریها گفت: تهران از تقویت بیش از پیش همکاریهای خود با پرتوریا در حوزه اقتصادی و از جمله معادن و انرژی استقبال میکند و آماده همکاری و صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقای جنوبی است.
روحانی، سفر سال گذشته رئیسجمهور آفریقای جنوبی به تهران را در تقویت همکاریهای دوستانه و صمیمی دو کشور بسیار تاثیرگذار برشمرد و با اشاره به نقش تقویت همکاریهای مالی در توسعه روابط اقتصادی، ابراز امیدواری کرد که همکاریهای دو کشور در حوزه بانکی نیز توسعه یابد.
رئیسجمهور در ادامه به موضوع گردشگری و اهمیت آن در افزایش رفت و آمد مردم دو کشور اشاره کرد و گفت: با تقویت همکاریهای مشترک در حوزه گردشگری، مردم دو کشور میتوانند با فرهنگ و جاذبه های طبیعی و تاریخی یکدیگر آشنا شده و این موضوع در استحکام و تقویت همکاریها مؤثر است.
روحانی همچنین با اشاره به اشتراک نظر ایران و آفریقای جنوبی در بسیاری از موضوعات بینالمللی و منطقهای، همکاری دو کشور در سازمانهای بینالمللی در مسیر همکاری و توسعه جمعی را خوب و مؤثر خواند و گفت: ایران و آفریقای جنوبی با همکاری مشترک در مجامع بینالمللی میتوانند برای صلح و ثبات جهانی و منافع کشورهای در حال توسعه، تلاشهای ارزشمندی داشته باشند.
«بالکا ام بته» رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی نیز در این دیدار با قدردانی از استقبال گرم از هیات پارلمانی کشورش در این سفر، بر عزم راسخ پرتوریا برای توسعه و تقویت بیش از پیش روابط با تهران در همه حوزه ها تاکید کرد.
رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی همچنین با بیان اینکه مردم و دولت کشورش منتظر سفر رسمی رییسجمهور ایران به کشورشان هستند، اظهار کرد: ما خواهان توسعه و تقویت همکاریهای دو کشور هستیم. پارلمان آفریقای جنوبی از توسعه و تعمیق این همکاریها حمایت میکند و اعضای پارلمان ، خواهان مشارکت ایران در پیشبرد طرحهای توسعه ای کشورشان میباشند.
وی همچنین به دیدگاههای مشترک دو کشور در عمده مسایل بینالمللی اشاره کرد و گفت: ما باید همکاری مشترک خود را در محافل و سازمان های بینالمللی با هدف تقویت صلح و دوستی در عرصه جهانی بیش از پیش تقویت کنیم