به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الأنبیاء(ص) ضمن تأکید بر تقویت بخش موشکی و سامانههای پدافندی هوایی، توجه بر بکارگیری نیروهای انسانی کارآمد در سازمانهای نظامی را مورد تأکید قرار دادند.
چابکی، آمادگی فکری، اعتقاد و شایستهسالاری؛ چهار شاخص مهم بیانات رهبری
درباره اهمیت نیروی انسانی در ساختار سازمانهای نظامی، سعداالله زارعی، کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با
ایکنا گفت: از منظر رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل قوا، کارآمدی نیروهای نظامی و سازمانهای نظامی با چند شاخص اندازهگیری میشود. یکی از این شاخصها چابکی سازمان و خود فرد است؛ به این معنا که بزرگی و حساسیت مأموریت نباید الزاماً منجر به ایجاد سازمانهای عریض و طویل شود. به گونهای که بخش عمدهای از انرژی و ظرفیتهای مالی صرف اداره خود سازمان گردد.
وی ادامه داد: همچنین فرد نظامی داخل سازمان هم باید این چابکی را در رفتار و واکنشهای خودش نسبت به موضوع و در رساندن سازمان به یک راهحل نشان دهد. اگر نیروی یک سازمان چابک باشد، زمانیکه با بزرگترین سوالات مواجه شود به سرعت میتواند بهترین پاسخها را برای آن سوال ارائه کند؛ بنابراین ویژگی اول چابکی و چالاکی فرد و سازمان نظامی متبوعش است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره ویژگی دوم گفت: ویژگی دوم سازمان نظامی و فرد نظامی از نظر رهبری، شاخص آموزش خوب و آمادگیهای فکری در حدی که بتواند در مقایسه با دشمن و رقیب، دست برتر را داشته باشد.
زارعی تأکید کرد: یک سازمان و یک فرد موفق و مؤثر، آن است که دائماً در معرض آموزش و کسب دانش، تجربه و تجزیه و تحلیل دیگران باشد؛ بنابراین علمیت سازمان و فرد یک شاخص مهم به حساب میآید.
وی شاخص سوم را چنین تشریح کرد: شاخص سوم کار اعتقادی کردن و از روی اعتقاد تلاش کردن است؛ به این معنا که باید دائماً اعتقادات انرژیزا، نو شونده، تأمین کننده نیازهای روحی و روانی فرد و سازمان را در انگیزهها و محرک اصلی فرد و سازمان در مواجه مأموریتهای نظام تقویت کرد.
وی در ادامه گفت: در جلسهای مرتبط با این موضوع، رهبر معظم انقلاب به نکته بسیار ظریفی اشاره کردند و آن نکته این بود که فرمودند در محاسباتتان یک جایی برای تأثیر خدای متعال بگذارید؛ چون وقتی همه درها بسته باشد او راهی را باز میکند و به این نکته توجه داشته باشید و همیشه بر روی آن، حساب باز کنید.
سعدالله زارعی ادامه داد: معنای سخن رهبری این است، وقتی سازمان و نیرویی با ایمان و با اعتقاد مبارزه کند، کمتر خودش را در تنگنا و بنبست خواهد دید.
کارشناس مسائل بینالملل درباره چهارمین شاخص استنباط شده از سخنان رهبری گفت: شاخص چهارم استخراج شده از بیانات رهبری که اهمیت دارد این است که سازمان را باید افرادی دارای صلاحیت بیشتر اداره کنند نه الزاماً افرادی که سن بیشتر و یا دارای درجات بالاتر هستند و از اینرو رهبری همیشه نگاهشان به این است که کدام نیرو فارغ از اینکه چه سنی دارد و یا چه تحصیلاتی دارد، میتواند کار مؤثری انجام دهد؛ و لذا در بسیاری از موارد رهبر معظم انقلاب بسیاری از چهرههایی که در مظان پذیرش مسئولیت بودند را در واقع به نوعی نادیده گرفتند و از متن سازمان یک نفر را که دارای خصوصیات لازم برای فرماندهی بوده است، نشان دادند و با حکمی مسئولیت سازمان را به او سپردهاند.
استاد دانشگاه یادآور شد: تجهیزات بهروز و کامل در کنار خوداتکایی و خودکفایی یکی از نکاتی است که رهبر معظم انقلاب در دیدارهایشان با نیروهای مسلح همیشه به آن تأکید میکردند. فرد باید وقتی وارد میدان مبارزه میشود، به پیشرفتهترین تجهیزات مجهز باشد و سازمان هم باید از تمام تجهیزات لازم و بهروز برخوردار باشد و البته این به این معنا نیست که سلاح و تجهیزات باید ابزار سنجش میزان حرکت انسان قرار گیرد و یا تعیین کند که انسان تا چه حدی باید کنش و واکنش داشته باشد. بلکه به این معناست که فرد در تهیه مقدمات و امکانات نباید کوتاهی کند و همه تلاش خود را در این زمینه بکار گیرد و در وقت عمل هم با این امکاناتی که به وجود آورده است به میدان بیاید.
دولت نباید فریب تعریف و تمجید دشمنان را بخورد
زارعی تأکید کرد: دولت به عنوان بخشی از نظام سیاسی در معرض همه آن چیزی است که دشمن علیه آن انجام میدهد؛ بنابراین دولت در مواجهه با بخش بزرگی از توطئه دشمن است و هم اینکه در عمل، دولت باید اینگونه به شرایط نگاه کند و اگر چنین باشد طبیعتاً اقدامات تقابلی خودش را بر این اساس پیریزی خواهد کرد.
کارشناس مسائل بینالملل افزود: خطرناکترین چیزی که در این میان میتواند اتفاق بیافتد این است که کسانی گمان کنند دشمن فقط بر روی وضعیت موشکهای ما انگشت میگذارد و فقط بخشی از نظام سیاسی را هدف قرار داده است و با بخش دیگری کار ندارد، قطعاً خطای بزرگی است که نباید اتفاق بیافتد بلکه دشمن با تمام بخشهای نظام سیاسی ما دشمنی دارد نه فقط یک جزء از آن.
سعدالله زارعی در پایان تأکید کرد: طبیعتاً دولت باید به این نکته توجه داشته باشد که گاهی دشمن در تبلیغات ریاکارانه یک علامت مثبت به سمت دولت نشان میدهد و چندین علامت منفی به سمت نظام نشان خواهد داد که این شگرد برای ایجاد تفرقه در داخل ساختار و شعبه شعبه کردن و در نهایت سیطره بر کل نظام جمهوری اسلامی است و دولت باید توجه داشته باشد که اگر دشمن، دولت ما را به عنوان یک دولت میانهرو خطاب میکند، به خاطر این نیست که میخواهد بگوید من این دولت را قبول دارم؛ چون اگر قبول داشت در ماجرای برجام به تعهداتش عمل میکرد؛ چون همین برجام توسط دولت یازدهم امضاء شد؛ بنابراین دشمن وقتیکه در اینجا به تعهدات خودش با این دولت وفا نکرد معلوم است، این لبخندهایی که میزند و برخی کلمات را هم نثار دولت میکند، اینها فریبکاری دشمن است و دولت باید به این موارد توجه جدی داشته باشد.