کد خبر: 3639075
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱
آوازه انتقاد کرد:

هیچ کمیته راهبردی برای پژوهش‌های قرآن و طب نیست

گروه سلامت: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان به بررسی موانع قرآن پژوهی و سلامت برای کاربردی شدن پرداخت و افزود: هیچ کمیته راهبردی و سیاست‌ گذاری برای پژوهش‌های قرآن و طب وجود ندارد، از سوی دیگر اولویت‌های تحقیقاتی خوبی نداریم، اگر این کمیته سیاست‌گذاری وجود داشته و اولویت‌های تحقیقاتی مناسبی را در نظر بگیرد می‌تواند کمک مناسبی برای پژوهش‌ها باشد.

آذر آوازه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‍المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح موانع پیش‌ روی کاربردی شدن پژوهش‌های قرآن و سلامت پرداخت و تصریح کرد: برای هر توسعه‌ای لازم است که پژوهش انجام شود، چرا که پژوهش به شرط کاربردی بودن آن می‌تواند ابزار قدرتمندی باشد، به نظر می‌رسد چند عامل می‌تواند در به نتیجه رسیدن و کاربردی بودن پژوهش‌های قرآن و طب کمک کند، این عوامل را می‌توان مسائل: زیربنایی، محققان حوزه و همزمان مقاومت افراد دیگر در برابر آنها و نهایتا مسائل زیربنایی عنوان کرد.

اولویت‌های تحقیقاتی خوبی نداریم
این پژوهشگر قرآن و سلامت با اشاره به مشکلات زیر بنایی انجام پژوهش‌ها عنوان کرد: هیچ کمیته راهبردی و سیاست‌ گذاری برای پژوهش‌های قرآن و طب وجود ندارد، از سوی دیگر اولویت‌های تحقیقاتی خوبی نداریم، اگر این کمیته سیاست‌گذاری وجود داشته و اولویت‌های تحقیقاتی مناسبی را در نظر بگیرد می‌تواند کمک مناسبی برای پژوهش‌ها باشد.
وی افزود: بسیاری از افرادی که برای انجام پژوهش پا به این حوزه می‌گذارند با اولویت‌ها و ضرورت‌های این بخش آشنا نیستند، طبیعتا زمانی هم که به موضوعی پرداخته می‌شود که نیاز و اولویت نیست استفاده و کاربرد آن نیز مشکل است.
آوازه با تأکید بر این موضوع که انسجامی کارهای این حوزه وجود ندارد ادامه داد: گاه به صورت پراکنده، هر کسی هر چیزی و هر موضوعی که می‌خواهد انجام می‌دهد؛ و در نتیجه هیچ نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود، اینجاست که نیاز به کمیته راهبردی کاملا حس می‌شود، تا زمانی که کمیته راهبردی و سیاست‌گذاری نباشد که نیازها و اولویت‌ها را استخراج کند، نمی‌شود نسبت به کاربردی شدن آن اطمینان حاصل کرد.

گاهی اوقات باید سفارشی کار کرد
وی یادآور شد: گاهی اوقات باید سفارشی کار کرد، اولویت‌هایی که مهم هستند را این کمیته مشخص کرده و با دعوت از چند متخصص پژوهش‌ها را در چند نقطه کشور انجام دهند، سپس نتایج را با هم مقایسه کرده و اگر به نتیجه واحد رسیدند آنگاه این کمیته آن نتیجه را جزء به جزء به جاهای مختلف برای کاربرد توصیه کند.
این استاد دانشگاه در رابطه با موضوع نقش افراد در کاربردی شدن نتایج عنوان کرد: آنچه باید گفت این است که این افراد در زمینه‌ای که بین رشته‌ای است تک رشته‌ای عمل می‌کنند، کار قرآنی در حوزه پزشکی و سبک زندگی بین رشته‌ای است.
وی بیان کرد: فردی کار کردن نیز ضعف دیگر این موضوع است افرادی که در هردو موضوع پزشکی، قرآن و حدیث تخصص داشته باشند بسیار کم هستند، فردی در یک رشته تخصص دارد و هم خود اوست که پژوهش‌ را پیش‌ می‌برد، این پژوهش تا حد زیادی محکوم به شکست است و اگر هم به پایان برسد به دلیل اینکه به جای اینکه ماهیت بین رشته‌ای داشته باشد، ماهیت تک رشته‎ای دارد عملا نمی‌تواند کاربرد داشته باشد.
برگزیده چندین دوره بخش اساتید جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت یادآور شد: در حوزه اجرا هم، نظارت و کنترل لازم در آن طرح تحقیقاتی وجود ندارد، برای اینکه کار پژوهشی عملیاتی شود باید تعدد پژوهش‌ها افزایش پیدا کرده تا هر پژوهشی نقش کنترل کننده پژوهش دیگر را بر عهده داشته باشد.
آوازه افزود: مقاومت افراد در برابر پژوهش‌ها نیز بخش دیگر مشکل است؛ چرا که پژوهش به معنی تغییر است و افراد با تغییر سخت وفق پیدا می‌کنند، حل این موضوع نیز از طریق تعدد پژوهش و تکرار آن‌ها است که آرام آرام می‌تواند مقاومت‌ها را کم ‌کند.

captcha