به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) این مراسم از سوی دفتر آیتالله العظمی نوری همدانی و مجمع علمای جعفری شمال افغانستان و به مناسبت ارتحال اولین سالگرد ارتحال آیتالله سیداسدالله احسانی رئیس برگزار شد.
رضایی از شاگردان آیتالله احسانی در سخنانی در این مراسم گفت: آیتالله احسانی در سال 1313 در یک خانواده روحانی در افغانستان به دنیا آمد؛ وی در کودکی مادر خود را از دست داد و در سن هفت سالگی وارد مکتب خانه و در سنین نوجوانی وارد حوزه علمیه شد.
وی افزود: ایشان اهتمام جدی به تربیت طلاب داشت و همزمان با تدریس به تحصیل علوم بالاتر در مقاطع بالاتر و عالیه می پردازد و در کنار تدریس نیز به تبلیغ و ترویج معارف اهل بیت(ع) در میان مردم میپرداختند.
وی در سنین بزرگسالی و در سال 1347 وارد حوزه علمیه نجف شد و ده سال از دروس استادان برجسته مانند امام خمینی و آیات خویی و صدر و تبریزی فقه، کلام و تفسیر و ... را فراگرفت و دوره خارج فقه و اصول را خاتمه داد.
رضایی بیان کرد: احسانی علوم دینی را تا رسیدن به مرحله اجتهاد پیش برد و سند اجتهاد را از آیتالله تبریزی گرفت و بعد از آن نیز به وطن خود بازگشت کرد و به فعالیتهای علمی و تبلیغی و ترویجی پرداخت و کرسی تدریس را در مدرسه محمدیه در افغانستان دایر کرد.
وی افزود: آیتالله احسانی به تربیت شاگردان برجسته پرداخت و در این مسیر کسانی تربیت شدند که امروز در حوزههای نجف و قم مشغول تحصیل هستند؛ ایشان کتب فقهی و اصولی را بیش از 4 بار تدریس کرد و از جمله شاگردان برجسته وی، آیات سیدعلی ناصری، شیخ رضوانی و ... هستند.
رضایی ادامه داد: ایشان یک دوره کامل اصول جواد آیتالله تبریزی را تکمیل کرد که از سوی استاد مهر تایید خورد اگرچه این اثر وزین علمی از بین رفته است همچنین شرح مکاسب در 12 جلد از دیگر آثار ایشان بوده است.
رضایی عنوان کرد: کتاب وحدت اسلامی که بالغ بر 150 صفحه است برای وحدت شیعه و سنی نگارش یافته، همچنین تجدد بنای مسجد محمدیه آیتالله رئیس، آشنایی با مباحث فقهی اهل سنت، حل و فصل دعاوی حقوقی در مراکز مرکزی افغانستان از جمله فعالیتهای ایشان بود.