به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین احمدی از شاگردان آیتالله احسانی رئیس امروز 17 شهریور ماه در اولین دوره تجلیل از ستارههای درخشان فقه و اجتهاد در مسجد زینالعابدین(ع) در سخنانی با اشاره به آیه 50 سوره فاطر «قَالَ رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَى»، گفت: این آیه میفرماید که خداوند شرایط را برای هدایت همه موجوداتی که خلق کرده فراهم کرده است.
این محقق و پژوهشگر افزود: خداوند عقل را در نهاد انسان قرار داده است تا او بتواند هدایت شود؛ قرآن کریم در 64 مورد از عقل با عبارات مختلف تمجید کرده و از جمله اینکه فرموده است و «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ»(18 زمر).
احمدی با بیان اینکه محدثان شیعه و سنی در روایات بابی را مختص عقل قرار دادهاند عنوان کرد: دومین عامل هدایت بشر، پیامبران به عنوان الگو و اسوه بشریت هستند؛ ایشان از طرف ذات الهی به نبوت مبعوث شده و آیات الهی را بدون کم و کاست به بشر رساندهاند تا حجت بر آن تمام و خداوند فیض خود را بر انسان کامل کرده باشد.
این محقق و پژوهشگر حوزه ادامه داد: سومین عامل برای هدایت بشر، ائمه معصومین(ع) هستند و حدیث ثقلین گواه و شاهد ما در این زمینه است؛ نبی مکرم اسلام(ص) در حدیث ثقلین، قرآن و عترت را دو ثقل گرانبها معرفی کردهاند که تمسک به آنها عامل هدایت جامعه بشری است.
احمدی با تبریک روز عید سعید غدیر خم بیان کرد: غدیر روز اکمال دین و اتمام نعمت و روزی است که خداوند دین اسلام به صورت کامل را بر ما عنایت کرده و به آن رضایت داده است؛ از مفاد آیه سوم سوره مائده«الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا» بر می آید که دین بدون پیشوا و راهنما و امام و بدون رهنمایان دینی کامل نیست.
این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: چهارمین عامل برای هدایت بشر، علمای ربانی و عامل به احکام اسلامی هستند؛ هر چند اقوام و ملل در تعظیم و تکریم دانشمندان خود میکوشند ولی گامهای اسلام در تکریم و تعظیم عالم و متعلم و تعابیر این دین در تکریم و تجلیل از عالم بی نظیر است.
وی ادامه داد: قرآن کریم در 80 مورد از علم و علما تمجید و تکریم کرده است همان طور که فرموده ظلمات و نور، نابینایی و بینایی، آفتاب سوزان و سایه و مرده و زنده مساوی نیست از این رو علم یعنی نور، بینایی و زندگی و جهل نیز ظلمات، نابینایی و آفتاب سوزان و مرگ است.
احمدی با اشاره به «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قِيلَ لَكُمْ تَفَسَّحُوا فِي الْمَجَالِسِ فَافْسَحُوا يَفْسَحِ اللَّهُ لَكُمْ وَإِذَا قِيلَ انْشُزُوا فَانْشُزُوا يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ»(11 مجادله).
احمدی به روایتی از امام علی(ع) در فضل عالم اشاره و اظهار کرد: ایشان فرموده است که علما همانند ستاره در آسمان هستند و حضرت زهرا(س) نیز فرموده است که خداوند در روز قیامت به علمای ربانی و دانشمندان خلعت عطا خواهد کرد و در این دنیا نیز رسم است که از کسانی که خدماتی به جامعه دارند تجلیل می شود.
وی تاکید کرد: بر اساس روایات از علمای ربانی خود خداوند تجلیل به عمل خواهد آورد و این تجلیل به اندازه کثرت علوم و کار و عملشان در میان جامعه اسلامی است.
احمدی از مقام آیت الله احسانی رئیس تمجید و تصریح کرد: ایشان واقعا و حقیقتا یکی از مجاهدان و مشعلداران علم و فقاهت در سرزمین افغانستان و مصداق روایتی از امام صادق(ع) در فضل علما بودند.
این شاگرد آیت الله احسانی عنوان کرد: اولین فعالیت علمی و اجتماعی آیت الله احسانی، تربیت شاگردان به مدت 30 سال کرسی تدریس و بحث و درس بود و فقه محمد و آل محمد را در سرزمین مرکزی هزارهجات ترویج می کرد.
وی اظهار کرد: دومین فعالیت سیاسی و اجتماعی این مرد بزرگ قیام سادات سلی علیه حکومت کمونیستی بوده است که در سنین بسیار بالا و در سن 90 سالگی صورت گرفت و ایشان حکم جهاد داد و ولایت بامیان را فتح کردند و این مسئله نشان می دهد که مردم باید سراغ علما و مجتهدان بروند تا بتوانند در مسایل سیاسی و اجتماعی تاثیر لازم را داشته باشند.
احمدی با اشاره به خصلتهای برجسته این مجاهد و عالم نستوه تصریح کرد: این فقیه مجاهد تنها در مقابل دشمنانی که به کشور افغانستان حمله کردند ایستادگی کرد در حالی که بسیاری از علما به ایران و پاکستان مهاجرت کردند ولی ایشان هرگز مردم را تنها نگذاشت و تا آخر نیز با آنان باقی ماند.