کد خبر: 3641126
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۰
نوبخت تأکید کرد:

استفاده از تمامی ظرفیت‎های دیپلماتیک در خصوص فاجعه میانمار

گروه سیاسی: سخنگوی دولت با اشاره به فاجعه انسانی در میانمار و ظلم به مسلمانان این کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده که مدافع مظلومان و محرومان جهان است و در این زمینه هم علاوه بر اینکه رئیس‌جمهوری در سفر به قزاقستان تلاش کردند کشورها را در این خصوص حساس کنند؛ از همه ظرفیت‎های دیپلماتیک کشورمان در این خصوص استفاده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، نشست خبری محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت، امروز، سه‌شنبه 21 شهریور، برگزار شد.

سخنگوی دولت در این نشست در پاسخ به سؤالی در مورد تعیین استانداران و تغییرات در این حوزه گفت:  ممکن است تعدادی از همکاران در این حوزه دیگر ما با همکاری نکنند و یا از ظرفیت تعدادی از آنان در استان‎های دیگری استفاده شود. به هر حال روال این تغییرات از سوی وزیر کشور با تامل در جریان است. ما زمان زیادی نداریم و نمی‎توانیم مدیریت استانی را معلق بگذاریم و اقدامات در این زمینه در حال انجام است.

سخنگوی دولت در خصوص موضع دولت در صورت خروج آمریکا از توافق هسته‏‌ای، گفت: برجام یک توافق چند جانبه بین‏‌المللی بین ایران و ۶ کشور  بزرگ دیگر  و آمریکا هم یکی از کشورهای طرف این قرارداد است. در حال حاضر هم فضای بین‏‌المللی و حقوقی نسبت به سال‎‏های قبل در عرصه جهانی به نفع کشور به شدت تغییر کرده و قطعنامه‏‌های سازمان ملل و شورای امنیت علیه کشورمان لغو شده است.

وی افزود: برجام یک قرارداد بین‏‌المللی و چند جانبه خروج یک طرفه یک کشور از آن به منزوی شدن آن کشور منجر خواهد شد. به هر حال اصل مهم و اساسی برای ما در چگونگی اجرای این توافق برای ما رعایت منافع ملی است و قاعدتا در هر زمانی بهترین تصمیمات در این حوزه از سوی مرجع شکل گرفته در کشور که نماینده همه نهادها و دستگاه‎ها است با تاکید بر منافع ملی ما اتخاذ خواهد شد.

وی در خصوص سخنان یوکیا آمانو ،دبیر کل آژانس بین‏‌المللی انرژی گفت: این مرجع بین‏‌ا‌لمللی پایبندی ایران به برجام را تایید کرد و این تاییدی است بر منزوی شدن خروج احتمالی آمریکا از توافق هسته‏‌ای.

سخنگوی دولت با اشاره به فاجعه انسانی در میانمار و ظلمی که به مسلمانان این کشور روا داشته می‎شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده که مدافع مظلومان و محرومان جهان است و در این زمینه هم علاوه بر اینکه رییس جمهوری در سفر به قزاقستان تلاش کردند کشورها را در این خصوص حساس کنند؛ از همه ظرفیت‎های دیپلماتیک کشورمان در این خصوص استفاده خواهد شد. موضع ایران و دولت ایران در دفاع از مظلومان همواره بدون تغییر ادامه دارد و متاسفانه در مورد این فاجعه انسانی شاهد واکنش متناسب از سوی مراجع جهانی نیستیم.

سخنگوی دولت در مورد حذف ارز مسافرتی و احتمال تک نرخی شدن ارز هم با بیان اینکه رقم  اختصاص یافته به مسافران ۳۰۰ دلار در سال بود، گفت: این موضوع نمی‎تواند اثر آنچنانی در بازار داشته باشد و البته سهمیه زائران اربعین به میزان ۲۰۰ دلار همچنان برقرار است.

وی با اشاره به اینکه تک نرخی کردن ارز یکی از سیاست‎های دولت است اما اجرای این سیاست را به هر قیمتی قبول نداریم گفت: این سیاست زمانی اجرایی می‏شود که زمینه ایجاد یک نرخ مناسب در بازار وجود داشته باشد. هدف اصلی ما تقویت پول ملی است و باید این هدف و جلوگیری از آثار تورمی مد نظر باشد که دولت در این زمینه این موارد را لحاظ می‏‌کند.

نوبخت در پاسخ به سؤالی در مورد احزاب گفت: دولت در چهارچوب حقوق شهروندی از حق همه ایرانیان در حوزه احزاب هم دفاع خواهد کرد. احزاب ابزارهای مناسب برای پیشبرد دموکراسی هستند و همانطور که انجمن‎های عملی برای اهداف علمی، سازمان‎های مردم برای اهداف اجتماعی کارکرد دارند احزاب برای اهداف سیاسی مردم کارآیی دارند. خوشبختانه تشکیل و ثبت رسمی احزاب در دولت یازدهم رشد چشمگیری داشته و همین رویه هم ادامه خواهد داشت.

نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد موضع دولت در مورد ایجاد محدودیت در فضای مجازی هم گفت: دولت در راستای اجرای منشور حقوق شهروندی با لحاظ کردن موازین و برخی نگرانی‎ها از حق دسترسی مردم شبکه‎های اجتماعی و فضای مجازی دفاع می‎کند و نه استقلال را فدای آزادی و نه آزادی را فدای استقلال نخواهد کرد.

وی در مورد وعده رییس جمهور برای حضور جوانان و زنان در دولت هم گفت: اولا حواسمان باشد که دولت فقط آن ۳۷ نفری نیست که دور میز بیضی می نشینند و رئیس‌جمهوری هم بر این وعده خود بر اساس همان منشور حقوق شهروندی ایستاده و تأکید ویژه‏‎ای برای استفاده از پتانسیل‎های بانوان و جوانان در ارکان مختلف دولت دارند و تلاش‎های مهمی در این حوزه در جریان است.


 
captcha