کد خبر: 3641289
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۸

رویکردمان با تغییر صندلی عوض نمی‌شود/ شنونده خوبی هستم

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هم‌اندیشی با اهالی چاپ و نشر با بیان اینکه اصلاحات ساختاری چاپ در پایان راه است، گفت: نگاه به برنامه‌ها با تغییر صندلی عوض نمی‌شود و به همین دلیل پذیرای نظرات و پیشنهادهای اهالی نشر هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) نشست هم‌اندیشی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی چاپ و نشر عصر امروز با حضور سیدعباس صالحی و اهالی چاپ و نشر برگزار شد.
صالحی در ابتدای این نشست گفت: آشنایی چهار ساله من در معاونت فرهنگی این فرصت متقابل را ایجاد می‌کند که این دوره خدمت در حوزه چاپ و نشر را با همت بیشتری پیش برد. رویکردهایی که تاکنون در این حوزه وجود داشته ادامه یافته و تقویت می شود. از جمله برنامه‌هایی مانند واگذاری امور به صنوف، تغییر در شیوه مصرفی یارانه‌ها، نگاه بین‌المللی به حوزه نشر، تحریک حوزه تقاضا چه در حوزه مصرف و چه شبکه توزیع مانند باشگاه کتابخوانی، عیدانه کتاب و ... اتفاقات بسیاری رخ داده و در راستای برنامه ششم نیز اتفاقات بسیاری را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: اصلاحات ساختاری چاپ نیز در پایان راه است تا این صنعت در جایگاه صنعتی خود قرار گیرد و این بحث از گذشته مطرح بود اما در دولت یازدهم به صورت جدی تر پیگیری شده و خواهد شد.
صالحی: این نخستین نشست بود و پس از آن با گروه های دیگر برگزار می شود. طی یک هفته آینده جلسه ای با تشکل‌ها و نهادهای صنفی حوزه فرهنگ و هنر بوده و سپس با سینما و بعد هم در خدمت تشکل‌های قرآنی و دینی برگزار می شود. چرا که این نهادها می توانند نقش مهمی در تقویت صنوف داشته باشد. اینکه دولت هر مقداری بتواند بار خود را کوچک کند و بار اصلی را اهالی فرهنگ بر دوش بگیرند.
صالحی ادامه داد: این کار به ثمر و نتیجه نزدیکتر بوده و در دولت دوازدهم این مسیر با جدیت و قوت بیشتری دنبال خواهد شد. تلاش می‌کنیم که به اندازه ای که می توانیم باری را برداریم. موقعیت و صندلیها تغییر می کنند و اهمیتی ندارند و ما تلاش می کنیم خدمتی به مردم ارائه دهیم و قدمی رو به جلو برداریم.
وزیر ارشاد ادامه داد: صندلیها به افراد دانایی و علم مطلق نمی دهد از این رو همه اهالی نشر و چاپ پیشنهادهایی ارائه دهند و این احساس در افراد به وجود آید که پیشنهادهای آنها مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: نگاه به برنامه‌ها با تغییر صندلی عوض نمی‌شود، من همواره این حسن نیت را داشته‌ام، هر چند ممکن است این حسن نیت با حسن اقدام همراه نباشد، اما تلاش کرده‌ایم باری از دوش حوزه چاپ و نشر برداریم و نگاه و رویکردمان نیز همین بوده است. به همین دلیل پذیرای نظرات و پیشنهادهای اهالی نشر هستیم و تاکنون نیز سعی بر این بوده که شنونده خوبی باشم.

محمد سلگی، سرپرست معاونت فرهنگی نیز در این نشست گفت: تغییر جایگاه معاون فرهنگی به مقام وزارت می‌تواند در راستای حل مشکلات حوزه چاپ و نشر مؤثر باشد؛ چرا که نسبت به این حوزه شناخت بیشتری داشته و دغدغه‌مند هستند و امیدواریم با همکاری اهالی چاپ و نشر گام‌های مثبتی در این زمینه برداریم.
وی با بیان اینکه در این جمع تقریبا از تمامی صنوف و تشکل‌های مربوط به حوزه چاپ و نشر وجود دارد، افزود: حضور آقای صالحی در معاونت فرهنگی که اقدامات مثبت و سازنده بسیاری را انجام داد، کار برای مسئول بعدی در معاونت فرهنگی سخت خواهد بود؛ چرا که تعامل مناسب با تشکل‌ها و اهالی نشر و چاپ از ثمرات این دوره چهار ساله بوده است.
سلگی برخی از اقدامات انجام شده در چهار سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: تفویض امور به تشکل‌ها، ایجاد احساس آرامش و امنیت برای صنوف، تمرکززدایی از تهران و واسپاری امور به استان‌ها، توسعه برنامه‌های ترویج کتاب و کتابخوانی، تلاش برای بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در این زمینه، ارائه تسهیلات مناسب برای کتابفروشی‌ها، رعایت اصل شفافیت و ... از جمله اقداماتی است که طی چهار سال گذشته انجام شده است و در دوره جدید نیز معاونت فرهنگی با اتکا به این دستاوردها بتوانیم دغدغه‌های اهالی نشر را پیگری کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های مهم این حوزه جلوگیری از تکیر و قاچاق کتاب است، همچنین نشر الکترونیک باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و در این راستا همراهی اهالی چاپ و نشر اهمیت ویژه‌ای دارد، از سوی دیگر در دوره جدید تلاش خواهیم کرد، تسهیل صادرات خدمات چاپی و ارتقای تعاملات فرهنگی بین‌المللی را در دستور کار خود قرار دهیم.
در ادامه این نشست هر یک از اعضا به مدت پنج دقیقه به بیان دغدغه‌ها و انتظارات خود از وزیر ارشاد پرداختند.

محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این نشست به عنوان نخستین نماینده حوزه نشر گفت: شکاف‌های فرهنگی عمیقی در حوزه فرهنگی  اجتماعی وجود دارد و جامعه ما از این مسئله رنج می‌برد. قوانین متعددی در حوزه فرهنگ وجود دارد، اما با اختیاراتی که مسئول فرهنگی دارد، متناسب نیست.
وی افزود: اقتصاد، سیاست، مسائل اجتماعی و ... همه ردپایی در حوزه فرهنگ دارند و ارتقای حوزه فرهنگ می‌تواند در تقویت همه این امور مؤثر باشد. انقلاب اسلامی در راستای حمایت از فرهنگ اسلامی و بومی پیروز شد؛ از این رو توجه به سیاست و اقتصاد نباید مسئولان را از توجه به فرهنگ غافل کند.
آموزگار تصریح کرد: امیدوارم از فاصله بین جوامع فرهنگی کاسته شود و مسائل فرهنگی به ویژه از حیث اختصاص اعتبار و بودجه از سوی دولت و مجلس در اولویت قرار گیرد.
سید محمود حسینی، نائب رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران ایران(آشنا) با انتقاد از وضعیت کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: یکی از مشکلات حوزه نشر این است که مؤسسات و مراکزی در موازی‌کاری با وزارت ارشاد که بودجه‌های کلانی هم دارند، کتاب‌های ناشران را می‌گیرند و با قیمت‌های بیشتر به فروش می‌رسانند.
میثم نیلی، مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز بیاناتی از مقام معظم رهبری درباره توجه به جوانان انقلابی و مسائل فرهنگی گفت: با توجه به رویش های معتنابه و جوشش‌های فراوان فعالیت‌های فرهنگی در سطوح مردمی، به ویژه جوانان مؤمن و انقلابی، دستگاه‌های فرهنگی نظام و در رأس آنها شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نقش حلقات مکمل و تسهیل‌گر و الهام‌بخش را در فعالیت‌های خودجوش و فراگیر مردمی عرصه فرهنگ برای خود قائل باشند و موانع را از سر راه آنها کنار بزنند.
وی در ادامه از وزیر ارشاد به عنوان وزیر کتاب یاد کرد و گفت: 44 مورد اساسی از مسائل نشر اعم از بحث‌های اقتصاد نشر، سازمان نشر، زیرساخت‌های کتاب و نشر، توزیع آن، مدیریت و اداره حوزه کتاب و نشر و چاپ و مسائلی درباره مباحث هدایتی و نظارتی این حوزه در نامه‌ای نوشته شده که به آقای صالحی تقدیم خواهد شد.

captcha