به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه هفدهمین دوره مسابقات قرآن کریم بانوان شاغل و خانواده کارکنان آجا، چهارشنبه، ۲۲ شهریورماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش، حجتالاسلام والمسلمین صفایی، رئیس دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، امیرپوردستان، جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر فرماندهان و جانشینان لشکری و کشوری، صبح امروز، 22 شهریورماه، در مرکز همایش کوثر سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی ابراهیمی، حائز رتبه نخست رشته قرائت تحقیق بالای 15 سال از نیروی دریایی ارتش به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و در ادامه سرود جمهوری اسلامی ایران پخش شد.
در ادامه کلیپی از روند برپایی مسابقات به سمع و نظر حاضران در سالن رسید. سپس حجتالاسلام عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش خیر مقدم گفت و سپس نیز حجتالاسلام صفایی، رئیس دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی معظم کل قوا به سخنرانی پرداخت و گفت: در اندیشههای استاد مطهری آمده است نسبت ما که در این دنیا زندگی میکنیم و از جریانها و رخدادهای آخرت بیاطلاع هستیم به مانند جنینی است که در رحم مادر است. چگونه جنینی که در رحم مادر است تصوری از دنیای فعالی نمیتواند داشته باشد، اکنون ما هم به مانند آن جنین در رحم این دنیا زندگی میکنیم و نمیتوانیم اتفاقات و عوامل دنیای دیگر را درک کنیم.

وی اظهار کرد: با مراجعه به فصل آخر کتاب اصول کافی «فضل قرآن» میبینیم که 28 حدیث درباره عظمت و فضایل و عمل به قرآن و ... آمده است.
صفایی با اشاره به حدیثی از پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، عنوان کرد: امام باقر(ع) فرمودند «در فردای قیامت قرآن با زیباترین شکل حضور پیدا میکند. بطوری که تمام شهدا و انبیا و اولیا و حتی فرشتگان مبهوت و در شگفت از او میشوند و همه منتظرند ببینید که این زیباترین در قیامت چه فردی است.
رئیس دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به اینکه سپس خداوند قرآن را معرفی میکند، بیان کرد: آن هنگام قرآن میفرماید «خدایا در دنیا برخی از بندگان تو بخاطر من مشکلاتی را تحمل کردهاند و به زحمت و رنج افتادند و در زندگی همواره از من مواظبت کردند تا من مهجور نشوم و دیگران را به عمل به قرآن دعوت میکنند و بخاطر من برخی با این افراد دشمنی میکردند و اینها دوستیشان بر مبنای من قرآن بوده است.
وی ادامه داد: حفظ قرآن، پرداختن به علم قرائت قرآن چون روخوانی، روانخوانی، صوت و لحن و ... این کمترین زحمتی است که به حسب ظاهر بر انسان در این دنیا متحمل میشود که باید بر آن مداومت داشته باشد و از تمام زمانش برای این امر استفاده کند و از دیگر سو این افراد معیارهای دوست شدنشان با افراد براساس آموزههای قرآنی است نه هوای نفس و اغراض دیگر.
صفایی بیان کرد: سپس از سوی پروردگار فرمان میآید افرادی که قرآن آنها را اینگونه توصیف کرده است وارد بهشت شوند و از خلعتهای و میوههای بهشتی به آنها عطا کنید و تاج ویژه بر سر آنها قرار دهید تا در بهشت شاخص باشد تا همه بدانند اینها افرادی بودند که در دنیا انس با قرآن داشتند و از قرآن مواظبت میکردند.

وی اظهار کرد: در قرآن هزار و 400 امر و 400 نهی وجود دارد که کاش هم مردان و زنان مسلمان این موارد را فهرست میکردند و آنگونه که آن حدیث شریف میفرماید در محل کار و زندگی نصبالعین قرار دهند تا در هر امی که در زندگی پیش میآید، به دستور خدا مراجعه کنند و آنها را بکار گیرند.
رئیس دفتر عقیدتی ـ سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به برخی از حکمهای قرآنی، عنوان کرد: «لاَتُشْرِکْ بِاللّهِ» باید توجه داشته باشیم که مبادا به خدا شرک بورزیم. خدا را شکر در شرک لفظی در دنیای اسلام به مانند زرتشتیها و مسیحیها نیست اما باید مراقب شرک در نیت باشیم و نیتمان را در اعمال برای خداوند خالص بگردانیم.
وی با اشاره به عظمتی که خداوند به شهید حججی داده است، اظهار کرد: خداوند در جای دیگر ما را به حکم دیگری توجه داده است «وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ» و در جای دیگر میفرماید «إِن تَک مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ فَتَکُن فی صخْرَةٍ أَوْ فی السمَوَتِ أَوْ فی الاَرْضِ یَأْتِ بهَا اللَّهُ». این نشان میدهد که حتی اگر افراد کوچکترین عمل را انجام دهند، خداوند ان را در روی قیامت میآورد. حال اینکه گناهان و ثوابهای ما در آن دنیا چگونه تجسم پیدا میکند، ما نمیدانیم.

صفایی اضافه کرد: «أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ»، «وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ»، «وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا»، «وَ اقْصِدْ في مَشْيِکَ وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِکَ» و ... از دیگر موارد اخلاقیست که در قرآن بارها و بارها ما را به آن توجه دادهاند متانت و باوقار بودن در راه رفتن و منش به پا داشتن نماز و امر به معروف و پرهیز از نهی منکر و با صدایت را در برابر افراد بالا نبرد تا به واسطه آن ایجاد رعب و وحشت کنی.
وی با اشاره به اینکه سوره لقمان همراه با موارد بسیاری از امرها و نهیها است، تأکید کرد: خوشا به حال افرادی که مأنوس با قرآن هستند و این را نصبالعین خود قرار میدهند تا فردای قیامت که این قرآن به احسن صورت حضور پیدا میکند ما در زمره افرادی باشیم که قرآن ویژگیهایش را در روز قیامت بیان میکند.
لازم بذکر است، 415 نفر از بانوان شاغل و خانوادههای آن از نیروهای زمینی، دریایی، هوایی، پدافند هوایی و ستاد آجا طی دو مرحله رقابت مقدماتی و سراسری در سطح نیروهای به مرحله نهایی ارتش راه پیدا کردند که از این تعداد 128 نفر حائز رتبه برتر و منتخب شدند.
حسن ختام این مراسم تجلیل از برگزیدگان رشتههای
قرائت ترتیل(ویژه بانوان)، قرائت تحقیق(ویژه آقایان)، اذان(ویژه آقایان)، مفاهیم، حفظ 3، 5، 10، 15، 20، 25 جزء و حفظ کل قرآن کریم با حضور مسئولان بود.
گزارش تصویری این آیین را
اینجا ببینید.