به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جهان اقتصاد نوشت: مهدی کرباسیان در جلسه هم اندیشی به منظور نهایی کردن «نقشه راه دولت دوازدهم در حوزه معدن و صنایع معدنی» فزود: امروز معدن در اولویت کار دولت است و رئیس جمهوری در سخنرانی های نخست و دوم خود در مجلس، معدن و صنایع معدنی را یکی از اساسی ترین سیاست های دولت دوازدهم عنوان کرد.
به گفته این مقام مسئول، در ابتدای دولت یازدهم، همچنین در نخستین برنامه ریزی های مجمع تشخیص مصلحت نظام برای برنامه ششم توسعه، هیچ حرفی از بخش معدن نبود.
وی بیان داشت: وزیر صنعت، معدن و تجارت اما توسعه و حمایت از معادن را به عنوان یکی از اصلی ترین برنامه های خود در دستور کار دارد و بر این اساس، ذخایر معدنی می تواند جایگاه ویژه ای در رشد و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال داشته باشد.
کرباسیان با اشاره به کشور چین که تا ۲۵ سال پیش تنها ۱۰ تا ۱۲ درصد در تولید و مصرف تولیدات معدنی و صنایع معدنی نقش داشت، خاطرنشان کرد: امروز نقش چین به حدود ۵۴ درصد رسیده است و درعرض بیش از دو دهه توانست حرف نخست را در این زمینه در جهان بزند.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما به عنوان فعالان بخش معدن کشور نیز باید بتوانیم با تصمیم گیری های صحیح در این زمینه، شاهد جهش باشیم.
توان جذب۳۰ میلیارد دلارسرمایه خارجیکرباسیان همچنین در پایان جلسه هم اندیشی به منظور نهایی کردن «نقشه راه دولت دوازدهم در حوزه معدن و صنایع معدنی» در محل ایمیدرو در پاسخ به سوالی افزود: بخش معدن از چند مشکل اساسی رنج می برد که سرمایه گذاری بالا و ریسک فعالیت از جمله آنهاست.به گفته این مقام مسئول، ممکن است فعالان این بخش در موضوع اکتشاف یا استخراج معدن سرمایه گذاری کنند، اما در نهایت به معدن با ظرفیت بالا یا پرعیاری دسترسی پیدا نمی کنند که سودآوری داشته باشد و اینها همه از ریسک این فعالیت است.
وی با اشاره به فوری نبودن بازگشت سرمایه در این فعالیت به عنوان یکی دیگر از معضلات این فعالیت، تصریح کرد: بر این اساس باید نرخ های ترجیحی برای فعالیت در این عرصه در نظر گرفته شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به جذب سرمایه گذاری خارجی در این بخش، یادآوری کرد: یکی از چالش های اساسی حوزه معدن و صنایع معدنی، نیاز به سرمایه گذاری بالاست.وی تصریح کرد: پیش بینی می شود بیش از ۳۰ میلیارد دلار قابلیت جذب سرمایه گذاری در این بخش در کشور وجود داشته باشد.
کرباسیان ابراز امیدواری کرد با راهکارهای ارائه شده از سوی دولت و تفاهم نامه هایی که با کشورهای کره جنوبی و چین و در گذشته با اتریش، آلمان و ایتالیا امضا شده است و همچنین با همت وزارت امور خارجه، شاهد تسهیل در جذب سرمایه گذاری در کشور باشیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: در مصوبه قانونی که به دولت ابلاغ شده ، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای صنایع کوچک در حوزه معدن پیش بینی شده است و در این راستا از همه تشکل ها و بخش خصوصی تقاضا کردیم پروژه ها و پیشنهادات خود را ارائه کنند.کرباسیان تصریح کرد: سود تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی سازمان توسعه روستایی چهار درصد است و برای تسهیلات ۱٫۵ میلیارد دلاری نیز نرخ سود بسیار پایینی پیش بینی شده است.
نقشه راه دولت دوازدهم در حوزه معدن و صنایع معدنیمعاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین ، بیان داشت: بر مبنای تاکید ویژه رئیس جمهوری بر فعالتر شدن بخش معدن و صنایع معدنی، همچنین جایگاهی که این بخش در اقتصاد مقاومتی دارد، وزیر صنعت، معدن و تجارت در راستای ترسیم نقشه راه چهار ساله مسئولیتی را به ایمیدرو محول کرد.
به گفته این مقام مسئول، در این راستا در ایمیدرو چالش ها، راهکارها و پیشنهادات در ۶۷ بند جمع بندی شد که برخی از آنها به درون وزارتخانه و برخی دیگر به مجموعه دولت بر می گردد و نیازمند قانون است؛ معتقدیم جمع بندی این موارد و ارائه راهکارها می تواند به جهشی در بخش معدن و صنایع معدنی در راستای توسعه اقتصادی کشور بیانجامد.
وی گفت: امروز این موارد ۶۷ گانه در حضور تشکل ها، انجمن های صنفی و خبرگان بخش معدن کشور ارائه و از آنان نیز نظرخواهی شد که جمع بندی آنها به وزارتخانه و پس از آن به رئیس جمهوری تقدیم می شود.