کد خبر: 3647541
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۷
موسوی‌هوایی عنوان کرد:

روحانی بدون مطالعه منبر خود را از دست می‌دهد

گروه جامعه: معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه جوانان ما می خواهند ابعاد مختلفی از مسئله کربلا، عاشورا و قیام امام حسین(ع) را بدانند، بر لزوم مطالعه و معرفت افزایی مداحان و سخنرانان مراسم حسینی تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد موسوی هوایی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به این سؤال پاسخ داد که چگونه می توان هر سال محرمی متفاوت و متعالی‌تر داشت و گفت: با آغاز محرم شور و شوق وصف ناپذیری در بین شیعیان و بعضاً مسلمانان برای عرض ارادت به ساحت مقدس امام حسین (ع) به وجود می آید. این شور و حرارت درونی را وجود مقدس پیامبر(ص) پیش بینی کرده و فرموده اند: برای کشته شدن فرزندم حسین حرارتی پنهان در قلوب مومنان هست که هیچ وقت این حرارت سرد نمی شود.

جلسات محرم عالی ترین تفسیر از آتش به اختیاری است

وی تصریح کرد: منشأ جلساتی که برای امام حسین(ع) برگزار می شود، درونی، خودجوش و عمیق است. رفتاری که عالی ترین سطح تفسیر اتش به اختیاری است که مقام معظم رهبری فرموده اند که در آن مردم خودجوش صدها هزار میلیارد تومان در جاهای مختلف برای این مراسم خرج می کنند.

موسوی هوایی توجه ویژه مردم به پیاده روی اربعین را نیز یادآور شد و گفت: زمزمه هایی بود که دیگر شهرداری ها به این مراسم کمک نکنند و ... . اربعین برای ما امنیت چندین ساله می آورد و هر کسی می خواهد برای آن خرج کند و هر کسی می خواهد دلیل و بهانه بیاورد.

وی اضافه کرد: از لحاظ فلسفی و عرفانی هیچ تکراری در عالم نداریم. محرم الحرام سال گذشته تمام شد و ما روز قیامت در خصوص آن پاسخ خواهیم داد. محرم امسال محرم جدیدی است و همه یک سال بزرگ تر شده ایم، بیشتر نماز خوانده ایم، بیشتر توجه داشته ایم و یا پس رفت کرده‌ایم. بر همین اساس محرم امسال با محرم سال گذشته کاملاً متفاوت است و ما باید تلاش کنیم در طریق تعالی باشیم. یعنی مسئله شناخت، عشق و دلدادگی و اقدام و عمل در طریق امام حسین (ع) را باید تقویت کنیم. هر سال باید شناخت ما نسبت به امام حسین(ع) عمیق تر، وسیع تر و بهتر از سال گذشته باشد و این چیزی است که اهل بیت(ع) می خواسته اند.

دشمنان فعلی کربلا را بشناسیم

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) به کمیل می فرمایند: ای کمیل تو در هر حرکت و سکونی نیاز به معرفت داری. پس در حرکات عظیمی مثل برگزاری مجالس برای اهل بیت قطعاً باید معرفت باشد. اهل منبر و مداحان و هیئت امنای هیئت های مذهبی و خود مخاطبان باید طلب معرفت کنند تا با امام حسین(ع)، عناصر مختلف کربلا، جبهه دشمن در کربلا، ویژگی هایی که دشمنان در کربلا داشتند و ... آشنا شویم و البته دشمنان فعلی کربلا را بشناسیم و به تعبیر شهید مطهری شمر زمان خودمان را بشناسیم و همه این مسائل معرفت است و اوج این معارف هم دشمن شناسی است.

نصیبی از هدایت باید در وجود خودتان به وجود بیاورید

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سؤال که نقش مداحان و سخنرانان در معرفت افزایی مخاطبان چه قدر است؟ آیا می شود مداحی بر معرفت و علم خود نیفزاید اما بتواند بر معرفت مخاطبان خود تأثیر بگذارد؟ گفت: هر فطرتی این را می پذیرد که هر فردی که می خواهد هدایتگر باشد باید نصیبی از هدایت در وجود خود به وجود بیاورد. نکته اساسی این است که طرز بیان و استفاده کردن از مجموعه معارفی که مداحان و روحانیان در مطالعات خود به دست می آورند هم بسیار مهم است.

موسوی هوایی تصریح کرد: مداح و روحانی باید اهل مطالعه باشند. به طور معمول بالای 80 درصد روحانیان و مداحان ما اهل مطالعه هستند. جوانان ما صحبت های جدید می خواهند و می خواهند ابعاد مختلفی از مسئله کربلا، عاشورا و قیام امام حسین(ع) را بدانند که باید برای آنها توضیح داده شود. روحانیت بدون مطالعه منبر خود را از دست می دهد. ما به خاطر خدای متعال و تبلیغ دین باید منبرهای حسینی را حفظ کنیم. حفظ این منبرهای این است که درست مطالعه کنیم و با منطقی که مردم بفهمند و لسان قوم و ادبیاتی که مردم متوجه می شوند مطالب را به انها منتقل کنیم. مداحان هم معمولاً سعی می کنند از اشعار جدید استفاده کنند و یا مداحانی که در شهرهای کوچک هستند از شعرهای مداحان شهرهای بزرگتر استفاده می کنند که معمولاً معارف در اشعار این مداحان هست.

هیئت های مذهبی از مداحان خود بخواهند به جلسات حرکت سعودی بدهند

وی خاطر نشان کرد: زمینه را زمینه خوبی می بینم اما به نظر ما خیلی قابل رشد است. بالاتر از این ما می توانیم حرکت کنیم و باید قطعاً به سویی برویم که مورد رضایت خداوند متعال باشد. هیئت های مذهبی باید این درخواست را از مداح و سخنران خود داشته باشند که رشدی به جلسه بدهند تا جلسات آنها حرکت سعودی داشته باشد.

موسوی هوایی با اشاره به اینکه اصل این جلسات و روشن نگه داشتن چراغ محافل امام حسین(ع) فضای جامعه اسلامی را فضای مثبتی قرار می دهد، گفت: به تعبیر امروزی ها انرژی مثبتی که این مجالس دارد و در کنار هم آمدن و کمک کردن همه به هم در حول یک محور انسجام ملی و قدرت درونی کشور ما را بسیار بالا می برد. این محور هم محور شجاعت، فهم، تعقل، احساسات قوی، شعور و محور هیهات من الذله است و این حرف عظیم و حکیمانه امام (ره) که فرمودند: این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.

مراقب نفوذ شیعه انگلیسی در هیات ها باشیم

حجت الاسلام موسوی هوایی تصریح کرد: البته باید مراقبت خودمان را داشته باشیم. اکنون مواجه هستیم با طیفی که مقام معظم رهبری آنها را شیعه انگلیسی نامیده اند. افرادی که دم از اهل بیت می زنند اما مدام تفرقه افکنی کرده لعن و سب می کنند و به اصحاب پیامبر و به کسانی که سایر مسلمانان آنها را قبول دارند فحش می دهند. این درست نیست خود اهل بیت اینگونه نبودند منبع تغذیه این افراد خارج از جهان اسلام است. این افراد می خواهند در هیئت های ما نفوذ کرده و حقیقت حسینی بودن، هیهات من الذله و انقلابی بودن را از هیئت ها بگیرند و مسائلی را مطرح می کنند از قبیل اینکه به سیاست چه کار داریم، ما باید امام حسین خالص بخواهیم و ... . اما ایا امام حسین به دنبال این بودند که کشته شوند و همه برای ایشان گریه کنند یا می خواستند با حکومت ظالم زمانه مبارزه کنند. اصل در هیئت معرفت، عبودیت و جدا شدن از جاهلیت قرن 21 هست.

captcha