به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در راستای معرفی مؤسسات و تشکلهای قرآنی بهدلیل همزمانی با ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به دنبال مؤسسهای با این عنوان گشتیم تا از علت راهاندازی و نامگذاری به این نام جویا شویم.
مؤسسه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تهران که با مدیریت مهرانگیز لکقمی اداره میشود، حدود 20 سال از فعالیتش میگذرد. این مؤسسه که توسط فردی که دارای تحصیلات آکادمیک کارشناسی علوم بانکی و فارغالتحصیل سال 56 است، راهاندازی شد.
لکقمی در خصوص انگیزهاش برای راهاندازی این مؤسسه، میگوید: من مدتها کارشناس گمرک در اداره گمرک بودم اما پس از تولد فرزند دوم و بهدلیل اینکه میخواستم فرزندانم به درستی تربیت شوند، از کارم استعفا دادم و جواب این ایثارم شد توفیق مؤانست با قرآن و قرارگیری در مسیر قرآن.
فراگیری علوم دینی طی 9 سالوی پس از آشنایی با کلاسهای قرآن محلهشان در حوزه نزدیک منزلش نیز حضور پیدا کرده و علوم دینی را به صورت عمومی و به مدت 9 سال فراگرفت. مدیر مؤسسه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در سال 1372 پس از سفر حج تمتعی که به همراه استادش که مجتهده بودند، داشتند، تصمیم به برپایی جلسات سنتی قرآن در منزل مسکونیاش میگیرد.
لکقمی از مشقتهای این راه میگوید و اظهار میکند: پس از برپایی این جلسات سنتی قرآن با مشکلات و اعتراضاتی از سوی همسایگان روبرو شدم، خاطرم هستم روز عاشورا سال 73 به اتفاق پدر و مادرم به آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) رفتیم، همانجا از امام حسین(ع) خواستم که اگر خانهای داشته باشم که اختیارش با خودم باشد طبقهای از آن را به حسینیه و مؤسسه اختصاص میدهم تا مراسم عزاداری و یا در مناسبتهای مختلف مراسم داشته باشیم. به لطف خدا خیلی راحت این اسباب وسایل برایم محقق شد و توانستیم منزلی تهیه و بسازیم و در نهایت طبقه پایین منزل را به این امر اختصاص دادیم.
آغاز فعالیت این مؤسسه از سال 1377وی با اشاره به اینکه خدا رو شکر این اسباب و وسایل به راحتی جور شد، ادامه میدهد: سال 1377 آغاز اولین فعالیتهای حسینیه بود که دهه اول محرم مجلس عزاداری برپا کردیم و پس از ظهر عاشورا که مراسم به پایان رسید هنگامی که آمدم درب حسینیه را ببندم، احساسی به من گفت که حیف نیست از این فضا تنها در مناسبتها و یا دهه نخست محرم استفاده شود.
مدیر مؤسسه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اضافه میکند: عصر همان روز برنامهای از حجتالاسلام سیدمحمدمهدی طباطبایی، رئیس مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهلالبیت(ع) از شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشد که وی میگفت که اگر افرادی باشند که فضایی در اختیار داشته باشند، ما حاضر هستیم که طرحهایمان را در آنجا برگزار کنیم.
آغاز کلاسهای حفظ قرآن جامعةالقرآن در این مرکزوی ادامه میدهد: این شد جرقهای که من پیگیر شوم و از سال 78 کلاسهای حفظ قرآن به روش اشاره را از سوی جامعةالقرآن برای خردسالان چهار تا هفت سال برگزار کردم. چند سالی به همین منوال فعالیت داشتیم تا اینکه بعد از مدتی فکر کردم که برپایی کلاسهای قرآن در حد یک و دو روز در این فضا کم است و از آن استفاده بهینه نمیشود. تصمیم گرفتم تا کلاسهای قرآن در مقطع بانوان بزرگسال برپا کنم. سپس با دورههای طرح بشارت که توسط محمدحسن رزاق برگزار میشد، آشنا شدم که تا الان این دورهها در حال برپایی است.
این مؤسسه از سال 86 موفق به اخذ مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی شد، البته از سال 81 برای اخذ مجوز اقدام کرده بود که در سال 86 در نهایت موفق به دریافت مجوز میشود و در حدود سال 91 نیز مجوز فعالیتش را از ارشاد دریافت میکند.
همچنین اعضای هیئت مدیره مؤسسه که از سوی تبلیغات اسلامی موفق به دریافت مجوز شدهاند شامل مهین شاهسوند، سمیه بابایی و مهرانگیز لکقمی و با مجوز ارشاد شامل هیئت مدیره طاهره صادقی، طاهره شعبانی و مهرانگیز لکقمی است.
مدیر مؤسسه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با اشاره به اینکه دورههای فوق با حضور مربیان و مدرسان قرآنی خوب و مجربی برگزار میشود، اظهار میکند: قرآنآموزان از مقطع دبستان و راهنمایی تا بزرگسالان در این مجموعه مشغول به فراگیری قرآن هستند.
وی با ابراز گلایه از اینکه بازهم از سوی همسایگان با مشکل و اعتراضاتی روبرو هستیم، عنوان میکند: مجبور شدیم به دلایلی واحد مسکونیام را در این ساختمان فعلی بفروشیم و پس از آن و طی این پنج سال با مشکلات زیادی روبرو شدیم و بارها به دلیل اعتراضات واهی و بیاساس من را به دادگاهها کشاندند.
نشر فرهنگ قرآنی و توسعه آموزش قرآن از مهمترین اهداف فعالیتلکقمی در خصوص اهداف و موضوع فعالیتهای مؤسسه ادامه میدهد: این مرکز با هدف نشر فرهنگ قرآنی و توسعه آموزش قرآن راهاندازی شد. همچنین دورههایی که در این مرکز برپا میشود، علاوه بر دورههای آموزش عمومی قرآن چون روخوانی، روانخوانی، مفاهیم و تفسیر، تجوید، حفظ قرآن شامل دورههایی در زمینه آشنایی با نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، نشر سیره ائمه(ع) و آشنایی با تاریخ اسلام، آشنایی با مسئله رجعت و بیان تفسیر و مفهوم آیاتالمهدی و توجه به مسئله ظهور و حوادث پیش و پس از آن است.
وی با اشاره به افتخارات کسب شده توسط مؤسسه و قرآنآموزان آن اظهار میکند: حضور جمعی از قرآنآموزان مؤسسه در طرح 1443 و حائز رتبه شدن آنها، حضور در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی حدود سالهای 92-93 در برج میلاد از جمله این افتخارات است.
مدیر مؤسسه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در خصوص تشکیلات و بخشهای مختلف مؤسسه عنوان میکند: برپایی برنامههای مناسبتی در سوگوارهها و اعیاد، راهاندازی صندوق قرضالحسنه از سال 75 با سرمایه شخصی و در حال حاضر با وجود سهامداران و وامگیرندگان فراوان، راهاندازی کتابخانه عمومی با بیش از چهار هزار کتاب در حوزههای مختلف مذهبی، اخلاقی، احادیث و تفاسیر و راهاندازی بانک لوحهای فشرده از تفسیر و سخنرانی اساتید و خطبای شهید و همچنین انجام فعالیتهای خیریه چون تهیه جهیزیه و در کنار آن آشنایی خانوادههایی که باهم تناسب دارند برای امر ازدواج از جمله دیگر فعالیتهای این مرکز است.
فقدان حمایت لازم از سوی مسئولانوی با اشاره به مشکلات و اعتراضاتی که برایش طی پنج سال اخیر پیش آمده است، میگوید: متأسفانه از سوی مسئولان مربوطه مورد حمایت قرار نمیگیریم من با مشکلات فراوانی طی سالهای اخیر روبرو شدم که با تهمتهای واهی بارها من را به دادگاهها کشاندهاند و این امر با وجود اطلاع مسئولان اتحادیههای تشکلها و مؤسسات قرآنی کشور است.
لکقمی با قدردانی از حمایت مالی که از سوی مدیر اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور از او صورت گرفته است، عنوان میکند: اما در کنار آن حمایت معنوی آنها بسیار برایم مهمتر بود از سوی اتحادیه کشوری نیز مهدی نادی، فعال قرآنی کشورمان برای بازدید از فعالیتهای مؤسسه بارها آمدند اما در دادگاهها و شورای حل اختلاف من تنها و بدون ذرهای حمایت از سوی آنها حضور پیدا میکردم.
به دلیل اعتراضات واهی بارها به دادگاهها و شورای حل اختلاف رفتموی با اشاره به آرزوهایش برای داشتن محیط بزرگتر و راهاندازی مهد و پیشدبستانی قرآن، اضافه میکند: حیات و زندگی من در مؤسسه است. دلخوشی و آیندهام را در سرپا بودن مؤسسه میدانم اما اگر قرار باشد به این صورت این مشکلات ادامه داشته باشد نمیدانم تا کی میتوانم ادامه دهم چون طی این سالها بسیاری از توانم رفت و دچار فرسودگی و ناراحتیها و استرسها و بیماریها شدم. امیدوارم شاهد حمایت مسئولان و توجه بیش از پیش آنها به فعالیتهای تشکلهای قرآنی ـ مردمی باشیم.
یادآور میشود، مؤسسه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در میدان کاج، میدان سرو، شهرک مخابرات انتهای بلوار پیام، انتهای خیابان پویش، خیابان 38، پلاک10، واحد حسینیه قرار دارد. همچنین علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره 22117737 تماس بگیرند.