کد خبر: 3650728
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۳
خانچی:

کمیت‌گرایی و کیفیت‌گرایی در موسیقی مذهبی لازم و ملزوم یکدیگرند

گروه هنر: خواننده موسیقی و نغمات عاشورایی می‌گوید در عرصه موسیقی دینی و مذهبی ابتدا باید شاهد فراگیری تولید به واسطه سرمایه‌گذاری نهاد فرهنگی متولی و اشباع بازار عرضه و تقاضا باشیم تا در گام بعد با بررسی کارشناسی تولیدات و رفع نقاط ضعف احتمالی، آثار باکیفیت را روانه بازار مصرف کنیم.

حسن خانچی؛ خواننده موسیقی و نغمات عاشورایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: متأسفانه به دلیل نگاه مناسبتی و مقطعی به رویدادهای مذهبی و دینی، عرصه تولیدات موسیقی همچون بسیاری از عرصه‌های فرهنگی و هنری محدود و منحصر به زمان‌های خاصی از سال می‌شود و شاهد جاری و ساری بودن آنها در طول سال نیستیم.

وی ادامه داد: شخصاً هر زمان که از سوی نهاد و یا سازمانی مأمور به تولید اثری موسیقایی در این عرصه می‌شوم، مشغول به کار شده و اگر به فرض من به عنوان یک فعال در این عرصه طرحی را در این زمینه داشته باشم و یا مناسب با ایام دینی و ارزشی پیشنهاد خواندن قطعه شعر، ترانه و یا سرود مذهبی را به یکی از این مراجع ارائه کنم با این توجیه که در برنامه‌ریزی‌های سازمانی آنها بودجه‌ای به منظور هزینه‌کرد در این زمینه پیش‌بینی نشده است هیچگونه حمایتی از من صورت نمی‌گیرد.

خانچی تصریح کرد: حتی به فرض تولید کار سفارشی از سوی نهاد و یا سازمان فرهنگی به جهت همان نگاه مناسبتی که ابتدا به آن اشاره کردم، این تولیدات در بازه زمانی کوتاه و چنان شتابزده به انجام می‌رسد که خروجی کار چنان که باید و شاید باکیفیت نخواهند بود و در قیاس با تولیدات دیگر کشورهای اسلامی در این زمینه متأسفانه ما حرفی برای گفتن نداریم.

خواننده آلبوم «اربعین» افزود: ما در عرصه موسیقی مذهبی و دینی نیاز به برنامه‌ریزی جامعی داریم، ابتدا باید نسبت به فراگیر شدن تولیدات این حوزه اقدام کنیم یعنی سنتی باب شود که نگاه مناسبتی به آن نداشته باشیم و خود را ملزم و مکلف به تولیدات مکرر کنیم و پس از اشباع بازار و تعادل میان عرضه و تقاضا، آن زمان به کیفی‌گرایی تولیدات موسیقی مذهبی نیز بپردازیم.

وی گفت: در شرایطی که ما از نظر تعداد آثار موسیقی در حوزه مذهبی و دینی در مضیقه هستیم قادر نخواهیم بود با بررسی کارشناسی آثار به نقاط ضعف و قوت دقیق شویم و به استانداردسازی آنها اقدام کنیم؛ در طول سال تولیدات آثار موسیقی ما با موضوعات همچون نعت پیامبر(ص)، زندگی و سیره معصومین(ع) و حتی آثار درخور موسیقی با مضامین مرثیه خاندان عصمت و طهارت(ع) در حداقل‌ترین سطح ممکن است و در خوشبینانه‌ترین شکل ممکن از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌‎کند.

خواننده آلبوم «بین‌الحرمین» با اشاره به اینکه در شرایط کنونی شاید بتوان گفت که تنها سازمان هنری و رسانه‌ای اوج در این زمینه فعالیت چشمگیری را دارد، پایان گفت: سرمایه‌گذاری قابل توجهی در عرصه تولیدات موسیقی دینی و مذهبی از سوی برخی نهادهای متولی همچون مرکز موسیقی حوزه هنری، دفتر موسیقی ارشاد و ... باید صورت گیرد تا ما اندوخته مناسبی از نظر کمیت آثار داشته باشیم که قطعاً از این رهگذر به کشف استعدادهای جدید خواهیم رسید و در گام بعد به کیفی‌سازی تولیدات از نقطه نظر بررسی و رفع ایرادات احتمالی نیز می‌پردازیم.    

   

captcha