کد خبر: 3653134
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۸
آیت‌الله مومنی:

تنها راه تقویت عقلانیت در حیات کنونی، اتکاء به نام خمسه طیبه است

گروه جامعه: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام حسین(ع) برای نجات بشریت در کربلا حاضر شد، اظهار کرد: در حیات کنونی تنها راهی که می‌توان عقلانیت را تقویت کرد، اتکاء به نام خمسه طیبه و راس آنها اتصال به حضرت سیدالشهدا(ع) است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)،‌ آیین رونمایی از قطعات عاشورایی مرکز آوای انقلاب اسلامی مأوا و تجدید خاطره با پیرغلامان امام حسین(ع)، عصر امروز یکشنبه،۲۳ مهرماه با حضور تعدادی از مداحان، پیرغلامان اهل بیت(ع) و تعدادی از هنرمندان در مجموعه نخلستان سازمان هنری رسانه‎ای اوج برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدحسین مومنی، استاد حوزه و دانشگاه در ابتدای این برنامه با بیان اینکه حرکت نورانی و با عظمت حضرت سیدالشهدا(ع)، محدود به یک عصر و زمان خاص نیست، اظهار کرد: امام حسین(ع) و راه ایشان هیچ‌گاه محدود به زمان و عصر خاصی نمی‌شود و در هر زمانی مورد پذیرش است.

وی افزود: سیدالشهدا(ع)، امامی است که خونش به آسمان رفت و عرش الهی با خون او رنگین شد. این یک جریان، فرهنگ و سیر الهی است که باید به آن توجه ویژه کرد. این را همه باید بدانیم که اهل بیت(ع) به ما نیازی ندارند و این ما هستیم که به آنها نیازمندیم و باید به اهل بیت(ع) متوسل شویم و این ما هستیم که باید به دلیل جایگاه با عظمت ایشان و حضرت سیدالشهدا غلامی ایشان را بکنیم.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با نقل احادیث و تفاسیر دینی پیرامون مقام والای حضرت سیدالشهدا(ع) بیان کرد: امام حسین(ع) برای نجات بشریت در کربلا حاضر شد و در حیات کنونی تنها راهی که می‌توان عقلانیت را تقویت کرد، اتکا به نام خمسه طیبه و راس آنها اتصال به حضرت سیدالشهدا(ع) است. امام حسین(ع) نور هدایت و کشتی نجات است. او نور الله است که هیچ ظلمتی در آن راه ندارد.

حجت‌الاسلام مومنی، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون واقعه کربلا و نقش عقلانیت در قیام امام حسین(ع) تصریح کرد: برای نجات عقل راه‌هایی چون زیارت سیدالشهدا، بکاء و محفل نشینی برای امام حسین(ع) و ذکر و ذاکری و مرثیه ابی عبدالله در دسترس است.
وی افزود: نفس‌هایی که در گفتن نام امام حسین(ع) از دهان خارج می‌شود خود به تنهایی عبادت است. اما تقاضا می‌کنم در این میان به بحث روضه توجه و دقت بیشتری شود. نکات مهم  و جزیی در روضه‌ها وجود دارد که من از روضه خوانان عزیز می‌خواهم به این نکته نیز توجه کنند که به یاری خداوند بتوانند استفاده بهتری از این محافل داشته باشند.

مجالس امام حسین(ع) همیشه دلها را شستشو می‌دهد
به گزارش ایکنا در ادامه این برنامه، فرزند مرحوم رحیم منزوی از شاعران آیینی آستان امام حسین(ع) هم در این برنامه ضمن ارایه توضیحاتی درباره نصب سربند مشکی در سر مردمان منطقه آذربایجان حین برگزاری مراسم عزاداری امام حسین و واقعه کربلا از خاطرات عاشورایی خود با پدرش مطالبی را بیان کرد.

بعد از این سخنان حسام‌الدین سراج خواننده موسیقی ایرانی و خواننده مجموعه آلبوم‎های «وداع» به آهنگسازی سیدمحمد میرزمانی هم گفت: مجالس مرتبط با امام حسین(ع) همیشه عزیز بوده و است و دل‌های ما را شست‌وشو می‌دهد و امیدوارم چنین برنامه‌هایی همواره ادامه پیدا کند تا ما از این فضای معنوی استفاده بیشتری ببریم.

بخش بعدی این برنامه به تجلیل از حاج یونس حبیبی، ذاکر اهل بیت(ع) و جانباز شیمیایی دوران هشت ساله دفاع مقدس اختصاص داشت که در این قسمت از برنامه با حضور مصطفی ناظم، مهدی امین فروغی و حسین هوشیار از مداح شناخته شده کشور با اهدای لوح از سوی احسان محمدحسنی، رئیس سازمان هنری رسانه‌ای اوج قدردانی شد.

خداوند به همه مسئولانی که رفقای ما را فراموش کردند، حواس جمع‌تری هدیه کند
یونس حبیبی، مداح و جانباز شیمیایی کشور در این مراسم بیان کرد: خیلی از دوستان هستند که این روزها در آسایشگاه و بیمارستان هستند و آرزوی حضور در این جلسات را دارند، اما متاسفانه به دلیل شرایط جسمانی قادر به حضور نیستند. یکی از این بزرگان حاج عباس مازنی است که سال‌ها است به دلیل جراحات ناشی از جنگ در بستر بیماری است.

وی افزود:  به راستی که این عزیزان با روضه‌های اهل بیت(ع) زندگی می‌کنند و اگر چه آنها از درد رنج می‌برند، اما با روضه‌های اهل بیت نفس کشیده و زندگی می‌کنند. آرزو می‌کنیم خدا همه ما را همانند محسن حججی‌ها عاشورایی از دنیا ببرد و ما شبیه اربابمان حضرت سیدالشهدا(ع) دنیا را ترک کنیم. امیدوارم خداوند به همه مسئولانی که رفقای ما را فراموش کردند، حواس جمع‌تری هدیه کند که حواسشان بیشتر به دوستان ما باشد.

مصطفی ناظم فرزند مرحوم حاج اکبرناظم، مداح سرشناس تهرانی در بخش پایانی این مراسم با اشاره به ارتباط قوی پدرش با مجالس روضه خوانی بیان کرد: مردم باید خودشان قضاوت کنند که اکبر ناظم که بود و چگونه زیست؟ او به راستی هرچه داشت از امام حسین(ع) بود و هر چه گرفت به امام حسین اهدا کرد.

وی ادامه داد: حاج اکبر ناظم در زمانی زندگی کرد که مجالس سینه‌زنی و نوحه‌خوانی به این راحتی‌ها برگزار نمی‌شد چراکه عوامل رضا خان به هیچ عنوان اجازه برگزاری بساط روضه‌خوانی را نمی‌دادند به همین جهت ما باید قدر چنین برنامه‌ها و روزگاری را بدانیم که این چنین گسترده شاهد برگزاری مجالس روضه سیدالشهدا هستیم.

دعای پدر در حق پسر
ناظم افزود: پدرم همیشه دعا را می‌کرد که خداوند ما را عارف بر حق امام حسین(ع) قرار بدهد و من امیدوارم تا دم مرگ دست حق امام حسین (ع) همواره کنار ما باشد.

به گزارش ایکنا در بخش دیگری از این مراسم، ضمن رونمایی از قطعات مجموعه‌های «نی‌نوا» با محوریت بازخوانی نوحه‌های قدیمی جنوب کشور با عنوان «سیدباقر»، با نگاهی به حیات نورانی امام باقر(ع)، از تعدادی از یادگاران و فرزندان پیرغلامان آستان حضرت سیدالشهدا (ع) قدردانی شد.
captcha