کد خبر: 3656395
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۸
همایش «از عاشورا تا اربعین» در یک نگاه/6

اهتمام ویژه «از عاشورا تا اربعین» به نمایشنامه‌نویسی عاشورایی

گروه هنر: با وجود تلاش‌های خوبی که در زمینه تولید و اجرای آثار نمایشی عاشورایی در قالب رویدادهایی همچون همایش «از عاشورا تا اربعین» صورت گرفته، اما همچنان در حوزه نمایشنامه‌نویسی دینی و عاشورایی ضعف‌هایی داریم که باید با تمهیداتی در جهت رفع این نقاط ضعف بپردازیم.

جواد ایزددوست، کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: امسال و در جریان برگزاری همایش ملی«از عاشورا تا اربعین» با کارگردانی و اجرای نمایش«خورشید کاروان» که قرار است از 18 تا 28 آبان در فرهنگسرای کوثر اصفهان به روی صحنه برود حضور دارم.

وی ادامه داد: این نمایش همان اثر نمایشی معروف نوشته مهدی متوسلی است که اکنون بیش از دو دهه است هر سال شاهد اجرای آن با نسل مختلف بازیگران تئاتر هستیم و روایتگر واقعه عاشورا از منظر راهب مسیحی است که شبی سر مبارک امام حسین(ع) در راه شام در محل زندگی او وقوف داشته است.

ایزددوست تصریح کرد: این نمایش یک روایت تاریخی است و تصور من این است که حتی اگر در دفعات بسیار زیاد اینگونه وقایع تاریخی را روایت نمایشی کنیم باز هم این امکان وجود دارد که باور و منظری نو در این روایت در ذهن کارگردان به وجود آید تا به این وسیله بتواند در شیوه اجرایی خود به نقاط مبهمی از واقعه اشاره و به آنها بپردازد.

این کارگردان تئاتر گفت: باید به این نکته توجه داشت که در زمینه پرداختن به آثار نمایشی عاشورایی متناسب با سطح سلیقه مخاطبان هم باید به طرز شایسته‌ای به وقایع تاریخی پرداخت و هم مضامین و مفاهیم عاشورایی را در تاریخ معاصر و در قالب روایات امروزی و زندگی اجتماعی دنبال کرد.

وی افزود: باید به این باور برسیم که در زمینه پرداختن به نمایش‌های عاشورایی با دستمایه قرار دادن وقایع تاریخی و رویدادهای معاصر، سوژه‌های زیادی در اختیار داریم اما متأسفانه در زمینه دراماتیک کردن آنها طی این سال‌ها بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم و در حوزه موضوعات دینی، ارزشی و عاشورایی آثار مکتوب نمایشی به کفایت نداریم.

ایزددوست تأکید کرد: حال که به واسطه برگزاری همایش ملی«از عاشورا تا اربعین» ظرفیت خوبی در سراسر کشور در زمینه اجرای آثار نمایشی عاشورایی به وجود آمده، چه خوب است که برگزارکنندگان این همایش به موازات تمرکز بر روی اجرای آثار به فکر تقویت ادبیات نمایشی این حوزه نیز باشند.

وی در پایان گفت: این مهم زمانی تحقق پیدا خواهد کرد که مسئولان برگزاری این همایش با دعوت از درام‌نویسان نام‌آشنا به فکر تولید مکتوبات نمایشی جدیدی در این حوزه باشند و همچنین از فرصت پیش آمده در قالب برپایی کارگاه‌هایی با حضور این اساتید، به تربیت نسل نوی عرصه نمایشنامه‌نویسی دینی نهایت بهره را ببرند.

  

captcha