کد خبر: 3657495
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶
آیت‌الله العظمی جوادی آملی:

مشکل دنیای غرب، تفکر خلقت تصادفی آفرینش است

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن و صاحب تفسیر تسنیم گفت: مشکل دنیای غرب، تفکر خلقت تصادفی آفرینش است به همین دلیل خود را در استفاده از عالم به هر نحوی که بخواهند صاحب حق می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی امروز ششم آبان ماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه الرحمان گفت: ممکن نیست خداوند بشر را خلق کرده باشد ولی نسخه زندگی به او نداده باشد.
وی افزود: اگر منکران خدا معتقدند که انسان و عالم آفرینش تصادفی است نسخه زندگی هم از سوی خدا برای آن قائل نیستند ولی وقتی این همه نظم و دقت در عالم است پس بدون کتاب و بروشور زندگی نیز ممکن نیست.
این مفسر قرآن تاکید کرد: همین بروشور الهی به ما می‌گوید اگر کافر کاری با شما نداشت و شما را تحریم نکرد و نفت شما را به غارت نبرد با او با عدل و عقل رعایت کنید و رابطه حسنه داشته باشید و همین تفکر است که دین اسلام را جهانی می‌کند.
آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: صدها دانشگاه بر روی بدن انسان تحقیق کرده ولی هنوز دانش زیادی به دست نیامده و دارو برای درمان بسیاری از امراض بشر کشف نشده است چه رسد به روح؛ آن وقت این که بگوییم عالم، تصادفی است با عقل سازگار هست؟ آیا این فرض پذیرفتنی است که انسان را بیافریند و نسخه به او ندهد.
این مرجع تقلید با اشاره به واژه «صلصال» عنوان کرد: صلصال به گل خشک شده گفته می‌شود که وقتی تلنگر بخورد صدایش بیرون می‌آید؛ یعنی انسان نیز تسلیم‌پذیر و نرم نیست بلکه مقاوم است؛ البته در قرآن  وقتی فرموده انسان از تراب و یا طین و ... است هر کدام ناظر به تحولاتی است که انسان در عالم خلقت پشت سر گذاشته است.
آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: جن نیز از آتش آفریده شده و ذکر آن در کنار انسان به خاطر این است که او هم مانند انسان، مکلف است و آن‌ها هم پیامبر دارند که همان پیامبر(ص) ماست.
وی تاکید کرد: مخاطب «فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ »مستکبران و منکران خدا هستند زیرا می‌گویند عالم تصادفی پیدا شده لذا ما در استفاده از آن آزاد هستیم و هر طور که دوست داریم از آن بهره خواهیم برد و مشکل دنیای غرب در عصر کنونی نیز همین است.
captcha