کد خبر: 3658274
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
اخبار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات/ 80

بهره‌گیری از اقتصاد مقاومتی در بومی‌سازی صنعت هسته‌ای

گروه سیاسی: سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری امروز خود که در بیست و سومین دوره نمایشگاه مطبوعات برگزار شد گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در شرایط به مراتب بهتر از دشمن برای مدیریت بحران قرار دارد و ما توانستیم با رهنمودهای رهبری و بهره‌مندی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، صنعت هسته‌ای را بومی کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بهروز کمالوندی، سخنگو و سرپرست معاونت امور بین‌الملل سازمان انرژی اتمی طی نشست خبری امروز در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آن‌ها پاسخ داد.
کمالوندی قبل از پاسخ به پرسش خبرنگاران از رسانه‌های کشور برای همراهی دولت و سازمان انرژی اتمی برای دستیابی به اهداف والای نظام تشکر و قدردانی کرد و سپس توضیحاتی درباره تحولات امروز صنعت هسته‌ای و موضوعات مرتبط با برجام ارائه داد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: موضوع صنعت هسته‌ای که امروز به یک موضوع سیاسی و بین‌‌المللی تبدیل شده است و البته نباید سیاسی می‌شد، شرایطی را برای ما فراهم کرده است تا در حوزه پزشکی، بهداشتی و... به پیشرفت‌هایی دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: ما باید صنعت هسته‌ای و تکنولوژی‌های مربوط به آن‌را وارد می‌کردیم و یا همانند سایر فناوری‌ها به سمت بومی‌سازی آن حرکت می‌کردیم اما با توجه به محدودیت‌هایی که برای کشور ما ایجاد کردند، توانستیم فناوری هسته‌ای را بومی کنیم.
وی افزود: خواست دشمنان برای محرومیت ما از این صنعت باعث شد تا در صنعت هسته‌ای به جایگاه بالایی دست یابیم و امروز می‌توانیم با قطعیت بگوییم که صنعت انرژی هسته‌ای در کشور کاملاً بومی شده است و اگر هم برجام نتیجه داد و آمریکا آن‌را پذیرفت، نشان می‌دهد که آمریکایی‌‌ها به این نتیجه رسیده‌اند، اگر بخواهیم جلوی پیشرفت ابران را در دست یابی به صنعت هسته‌ای بگیریم این باعث نخواهد شد تا ایران به سمت تولید انرژی هسته‌ای نروند لذا مجبور شدند برجام را پذیرند.
کمالوندی گفت: امروز ما در راستای اقتصاد مقاومتی، صنعتی را داریم که از هرگونه تهدیدات بین‌المللی در امان است.
وی ادامه داد: دیدگاه فعل هیئت حاکمه آمریکا این است که نیمه خالی لیوان را می‌بیند و اذعان می‌کند که برجام باعث سرافکندگی آمریکا شده است و این گونه اظهار عجز دشمن برای نظام و ملت ایران باعث افتخار است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: صنعت هسته‌ای دستاوردهای بزرگی برای ما در حوزه‌های پزشکی، کشاورزی، محیط زیست و حتی باستان‌شناسی داشته است و در تولید چرخه سوخت هسته‌ای دستاوردهای خوبی داشته‌ایم و این پیشرفت‌ها مدیون رشادت‌های شهدای هسته‌ای همچون شهید شهریاری و قشقاوی است.
وی درباره سفر اخیر آمانو به ایران گفت: آقای آمانو در سفر اخیر خود به تهران برای تبادل نظر درباره موضوعات عمدتاً برجامی بوده و همچنین درباره پروتکل الحاقی که ما در به آمانو گفتیم پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا می‌کنیم و اگر منافع ما تأمین نشور آن‌را اجرا نخواهیم کرد.
کمالوندی گفت: یوکیا آمانو به ما گفت که آژانس به دنبال قوام برجام است و در این باره با موگرینی هم به تبادل نظر پرداختیم و ایشان هم اذعان کردند که اروپائیان به دنبال حفظ برجام هستند و در این نشست وزیر امور خارجه کشورمان صریح به آمانو گفت حفظ برجام مهم است اما باید به آن عمل کنند تا ما هم از منافع آن بهره‌مند شویم.
وی افزود: آمریکا دارد تلاش می‌کند تا همواره بر گزارش‌های آژانس تأثیر منفی بگذارند اما خوشبختانه تا به امروز موفق نشده‌اند و امیدوارم که در گزارش‌های بعدی هم چنین باشد.
سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ادامه داد: طرف مقابل با استفاده از رسانه‌های خودش تا با طرح موضوعات خیالی مثل بازدید از سایت‌های نظامی، باوری را به وجود آورد که بازدید از سایت‌های نظامی جزئی از برجام است اما پروتکل پادمان از لحاظ حقوق مشخص است و فقط می‌توانند به اماکن هسته‌ای ما دسترسی داشته باشند.
وی یادآور شد: تصمیمات نابخردانه دشمن باعث شد تا اتحاد و انسجام ملی ایرانیان بیش از گذشته شود و همچنین دیگر امروز هیچ کشوری حاضر نیست آمریکا را در اعمال تحریم‌های بیشتر هسته‌ای یاری کنند. ما امروز با استفاده از عنصر اقتدار که به عنوان یکی از اصول مهم در روابط بین‌الملل است توانستیم شرایط و بحران را بهتر از طرف مقابل مدیریت کنیم و جمهوری اسلامی ایران به مراتب سازوکارهای قوی در مدیریت بحران دارد.
کمالوندی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره فعالیت سازمان انرِژی اتمی در راستای شروط 9 گانه رهبری معظم انقلاب پاسخ داد: ما برای رعایت شروط 9 گانه رهبری هیئت نظارتی را راه‌اندازی کردیم و این هیئت از سازمان انرژی اتمی گزارش‌های دریافت می‌کند و سپس این گزارش‌ها را یه شورای عالی امنیت ملی ارائه می‌دهد و باید در اینجا بگویم که شورای عالی امنیت ملی این گزارش‌ها را تحلیل می‌کند و تصمیم می‌گیرد و سازمان به هیچ وجه نهاد تصمیم‌گیرنده نیست بلکه فقط نهاد اجرایی است.

captcha