به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگيري پيش از ظهر امروز (سه شنبه) در آيين توديع و معارفه وزير علوم، تحقيقات و فناوري از ضیاء هاشمي كه تاكنون سرپرستي اين وزارتخانه را بر عهده داشت به خاطر تلاشها و اقدامات موثر در اين مدت قدرداني كرد و گفت: ايشان هم زمان با شروع سال تحصيلي اين مسئوليت را پذيرفت و توانست عملكرد خوب و اقدامات ماندگاري داشته باشد.
معاون اول رئيسجمهور همچنين از فرهادي وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري بعنوان مديري خدوم، صادق، باتجربه و شخصيتي علمي ياد كرد و گفت: فرهادي خدمات مهمي انجام داده و كارهاي ماندگار ايشان در تاريخ آموزش عالي كشور ثبت خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به منصور غلامي وزير جديد علوم، تحقيقات و فناوري، اظهار کرد: ايشان چهرهاي بي ادعا، متواضع، با متانت و مثالزدني است و شخصيتي علمي و اجرايي است كه اميدوارم توفيقات خوبي در دوران اين مسئوليت داشته باشد.
جهانگيري همچنين با يادآوري اينكه تعداد معرفي و انتصاب وزرا و سرپرستهاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در دولت تدبير و اميد بي سابقه بوده است، خاطر نشان كرد: البته دليل اين موضوع اهميت و حساسيت جايگاه اين وزارتخانه است و اميدوارم در دولت دوازدهم اين وزارتخانه از ثبات مديريت برخوردار باشد و بتواند به برنامههاي وسيع كه مورد نياز آموزش عالي كشور است بپردازد.
معاون اول رئسجمهور از دانشگاههاي كشور بهعنوان نقطه شناسايي مسائل كشور و محلي براي يافتن راهكارهاي حل مسائل كشور نام برد و افزود: دانشگاهاي كشور از ظرفيت و توانمندي بالايي برخوردارند به همين دليل انتظاري كه از دانشگاهها براي كمك به حل مسائل كشور وجود دارد، انتظاري دست نيافتني نيست.
وي خاطر نشان كرد: نظام علمي كشور هم با شرايط مساعدي براي پيشرفت روبروست و هم با مشكلاتي در بخش هاي مختلف مواجه است و لازم است توجه ويژهاي به مسائل دانشگاهها داشته باشيم و مشكلاتي كه نظام علمي و پژوهشي كشور با آن مواجه است را حل و فصل كنيم.
جهانگيري با اشاره به سخن مقام معظم رهبري مبني بر اينكه اقتدار كشور مبتني بر اقتدار علمي است، گفت: همه مسئولين كشور بر اين موضوع اشتراك نظر دارند كه توسعه علمي بايد در دانشگاههاي كشور دنبال شود.
معاون اول رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه مديريت دانشگاهها نبايد مديريتي چند پاره باشد، تصريح كرد: دانشگاهها بايد در جذب استاد، بودجه و مديريت امور استقلال داشته باشند و تلاش دولت همواره اين بوده است كه دانشگاهها از امنيت، استقلال و جايگاه مناسب برخوردار باشند و اساتيد، دانشجويان و تشكلهاي علمي و سياسي نيز داراي احترام و شأن مناسب باشند.
وي افزود: در دولت يازدهم تلاشهاي خوبي در اين راستا صورت گرفت و برخي نواقص مرتفع شد اما اين راه همچنان نيازمند پيمودن است و اميدوارم وزير جديد با ظرفيت بالايي كه از نظر اخلاقي و علمي دارد بتواند با اتكاء به توانمندي اين وزارتخانه و برخورداري از نيروي انساني متخصص بر مشكلات فائق آيد.
جهانگيري در ادامه با تاكيد بر اينكه انتظاراتي نيز از دانشگاهها وجود دارد يكي از اين انتظارات را توسعه علمي كشور برشمرد و افزود: زماني مسئولين دانشگاه ها اعلام ميكردند كه ارتباط آنها با مجلات علمي بينالمللي قطع شده و تجهيزات آزمايشگاهي و پژوهشي كافي در اختيار ندارند كه در اين زمينه با تفاهمي كه با فرهادي وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري صورت گرفت مقرر شد از طريق ارتباط با برخي كشورها، بتوانيم از تسهيلات با نرخ سود پايين و بازپرداخت بلند مدت استفاده كنيم كه البته در اين زمينه تأخيري بوجود آمد كه اميدوارم وزير جديد بتواند اين موضوع را پيگيري و از اين تسهيلات براي ارتقاء آموزش عالي كشور استفاده كند.
معاون اول رئيسجمهور همچنين با تأكيد بر اهميت پارکهاي علم و فناوري كشور، گفت: ما بايد به دنبال حل مسئله بيكاري و اشتغالزايي براي جوانان تحصيلكرده باشيم تا فارغالتحصيلان دانشگاهي بتوانند از فرصت شغلي متناسب با تحصيلات خود برخوردار باشند و بازدهي مناسبي نيز براي كشور ايجاد كنند.
وي با اشاره به بازديدهاي خود از دانشگاههاي اميركبير، صنعتي شريف و تهران، اظهار کرد: اتفاق مهمي كه در برخي دانشگاههاي كشور رخ داده اين است كه در اين دانشگاهها مراكز رشد علمي و فناوري داير شده و كارهاي علمي، تحقيقاتي و توليدي مهمي در اين مراكز انجام ميشود.
جهانگيري با تأكيد بر اهميت ارتباط صنعت و دانشگاه، خاطر نشان كرد: اقتصاد كشور به شدت به درآمدهاي نفتي وابسته بوده كه البته در سالهاي اخير از وابستگي بودجه به درآمدهاي نفتي كاسته شده و بايد به اين نكته توجه كنيم كه تنها چيزي كه ميتواند جايگزين منابع طبيعي باشد و اقتصاد كشور به آن تكيه كند، فكر و دانش است و اين همان موضوعي است كه در اقتصاد مقاومتي تحت عنوان اقتصاد دانش بنيان بر آن تاكيد شده است.
معاون اول رئيسجمهور با بيان اينكه كانون اصلي دانش بنيان كردن اقتصاد دانشگاههاي كشور هستند به ارتباط وزارت نفت با چند دانشگاه كشور براي اجراي پروژههاي صنعت نفت كشور اشاره كرد و گفت: اگر اين برنامه در ساير رشتههاي صنعتي نيز دنبال شود شاهد مجهز شدن صنايع كشور به دانش روز خواهيم بود.
وي از دانشگاههاي كشور خواست دولت را در اجراي اقتصاد مقاومتي ياري كنند و گفت: اقتصاد مقاومتي فقط براي دوران تحريم نيست، يك اصطلاح علمي است ، زيرا همواره عده اي بيكار در دنيا براي ما خط و نشان ميكشند از اين رو بايد اقتصاد كشور را از خطر دور كنيم و اقتصاد را به نقطهاي برسانيم كه در برابر تكانههاي بيروني دچار آسيب نشود.
جهانگيري افزود: البته بايد به اين موضوع نيز توجه داشته باشيم كه اگر اميد و اعتماد مردم از بين برود بهترين سياستهاي اقتصادي هم كارآمد نخواهد بود و اقتصاد يك شبه دچار تلاطم ميشود.
دراين مراسم فرهادي وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري، هاشمي سرپرست اين وزارتخانه و سپس غلامي وزير جديد علوم، تحقيقات و فناوري نيز هر كدام به بيان ديدگاهها و نظرات خود در خصوص اهميت اين وزارتخانه و جايگاه آموزش عالي كشور پرداختند.
در اين مراسم همچنين جهانگيري حكم انتصاب وزير جديد علوم، تحقيقات و فناوري كه به امضاي رئيسجمهور رسيده بود را به وي اعطا كرد و با اهداء هدايايي از وزير و سرپرست پيشين اين وزارتخانه قدرداني كرد.