به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آئین پایانی بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات، عصر امروز در طبقه دوم شبستان مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.
حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به این موضوع که نمایشگاه مطبوعات در دوره 23 به ایستگاه آخر رسید، گفت: امروز نمایشگاه تا ساعت 20:30 برقرار است و از زحمات رسانهها طی هشت روز تشکر و قدردانی میکنم.
وی افزود: در این میهمانی ضیافت سالانه چند گروه حضور داشتند؛ اولین گروه مسئولان بودند که در جهت تشکر از زحمات رسانهها حاضر بودند. دومین گروه متخصصان و نخبگان بودند که برای بازدید از مجلات و نشریات تخصصی آمده بودند و حضورشان در راستای توسعه کیفی اینچنین نشریات است. گروه سوم صاحبان واقعی نمایشگاه و سرمایهداران رسانه یعنی مردم هستند.
معاون مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما رسانهها به حضور مردم نیاز داریم چراکه مردم نبض افکار عمومی هستند و باید آنها را دریابیم و در راستای خواستههایشان پاسخگو باشیم.
وی ضمن تشکر از شورای هماهنگی مطبوعات که نقش سیاستگذار در نمایشگاه مطبوعات هستند، گفت: امسال قرار بود که ما به عنوان مهمان باشیم و تشکلهای مطبوعاتی را در جهت برگزاری نمایشگاه تشویق کنیم اما چنین تشکلی را شاهد نبودیم.
انتظامی اظهار کرد: یک هزار رسانه در ششصد غرفه حضور داشتند و یکی از ویژگیهای نمایشگاه امسال برگزاری نشستهای تخصصی بود. تا پیش از برگزاری نمایشگاه نزدیک به 300 نشست تخصصی گزارش شده و در جدول برنامهها ثبت شده بود اما به دلیل آنکه خود رسانهها در تالارهای گفتگو و غرفههایشان نشستهایی برگزار کردند این تعداد به 400 نشست افزایش یافت.
وی افزود: هشت هزار رسانه دارای مجوز هستند که از این تعداد دوهزار و هشتصد رسانه، سایت خبری و الباقی رسانهها، چاپی هستند. یعنی 24 درصد از رسانههای کشور، رسانههای برخط هستند که در ابتدای دولت این تعداد 3 درصد بود.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: 33 درصد از نشریات چاپی را نشریات غیرسراسری(استانی، منطقهای) اختصاص دادهاند که این رقم در چهارسال پیش 23 درصد بود. همچنین 39 درصد از رسانههای کشور را رسانههای تخصصی تشکیل دادهاند درحالی که این رقم در چهارسال پیش 25 درصد بود.
وی افزود: چهارسال پیش دولت وعدهای را به رسانهها داد مبنی بر تدوین دو لایحه قانون مطبوعات و خبرگزاریها و سازمان نظام رسانهای. امروز حامل خبر خوش هستیم این دو لایحه که مکمل یکدیگر هستند، پیشنویس لایحه قانون مطبوعات و خبرگزاریها منتشر شده و لایحه سازمان نظام رسانهای در دستور کار دولت است. هماکنون در حال جمعآوری نظرات موافق و مخالف این دو لایحه هستیم.