کد خبر: 3660295
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵

آماده شدن انسان برای سفر آخرت پیام مهم‌ پیاده روی اربعین است

گروه اجتماعی: عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، اظهار کرد: پیام مهم پیاده روی اربعین این است که انسان خود را برای سفر آخرت آماده کند آنهم با کوله باری سبک چرا که انسان هرچه کوله بارش سنگین تر باشد سخت‌تر حرکت می‌کند.

صمد بهروز، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: پیام مهم پیاده روی اربعین این است که انسان خود را برای سفر آخرت آماده کند آنهم با کوله باری سبک چرا که انسان هرچه کوله بارش سنگین تر باشد سخت‌تر حرکت می‌کند.
وی، افزود: مسئله زیارت امام حسین (ع) یعنی قیام حسینی را زنده نگاه داشتن چنان که بنابر روایات کسی که در مصائب ایشان گریه کند، بگریاند و حتی حالت گریه داشته باشد، هدف حسینی را شناسانده و یاد ایشان را زنده نگاه داشته است.
بهروز، عزاداری سید و سالار شهیدان را یک عزاداری معمولی ندانست و خاطرنشان کرد: عزاداری سید و سالار شهیدان یک عزاداری معمولی نیست بلکه این عزا فراتر و بسیار عمیق‌تر از هرگونه عزاداری است. ارادت به این امام(ع) و اهل بیت مظلومش تنها مختص یک ماه نیست و باید رفتار و زندگی ما مصداق کامل عبارت "کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا" باشد.  
استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به فرموده امام حسن عسکری(ع) ادامه داد: امام حسن عسکری(ع) می فرمایند: علائم مومن پنج چیز است: 51 رکعت نماز روزانه، سجده بر خاک کردن، انگشتر به دست راست انداختن، بلند بسم الله گفتن و انجام زیارت اربعین.
وی، یادآور شد: همانگونه که امام حسین(ع) همه وجودش را برای خدا خرج کرد و در برابر خدا از همه دارائی‌اش گذشت و حاضر شد در خون خود بغلطد و شاهد پرپر شدن تک تک عزیزانش باشد، خدا هم برای حسین فاطمه، از همه چیز گذشت و عشق و محبت او را مایه نجات، اشک بر او را آمرزنده گناهان و زیارتش را وسیله‌ای برای تقرب به خود قرار داد.
بهروز، از حسنات زیارت امام حسین(ع) گفت و افزود: زیارت امام حسین(ع) امری مستحب و دارای ثواب و حسنات است اما در عین حال برخی علما به دلیل برخی روایاتی که مومنان را ملزم به زیارت امام حسین(ع) می‌کند، جایگاه آن را در حد واجب می‌دانند به ویژه در روز اربعین؛ یعنی بر کسانی که توانایی دارند حداقل یک بار در عمرشان واجب است همچون وجوب حج که علامه مجلسی هم پدر و هم پسر هر دو به علت کثرت روایاتی که وجوب زیارت امام حسین (ع) را بیان می‌کند، به این طریق متمایل اند!
وی، با اشاره به افزوده شدن بر تعداد عاشقان سیدالسهداء تاکید کرد: نه تنها یاد و نام حسین(ع) در میان مردم از بین نرفته است بلکه روز به روز بر تعداد عاشقان حضرتش افزوده می‌شود و سوگوارانش بیش از پیش نسبت به تغطیم این امر که ازشعائر الهی است می‌کوشند.

captcha