به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اگر فردی امسال برای اولین بار در ایام اربعین زائر شهر سامرا باشد، شاید عنوان کند که سفر به این شهر از سفر به سایر شهرهای عراق مشکل تر است، اما افرادی که سال گذشته در ایام اربعین زائر شهر سامرا بودند و امسال نیز این توفیق نصیب آنها شده است، قدر مسلم از ارتقای کمی و کیفی خدمات ارائه شده به زائران در این شهر شگفت زده شدهاند.
در حالی که سال گذشته زائران باید چندین بار از وسایل نقلیه خطرناک و نامناسب از جمله وانتهای کوچکی که در عراق وجود دارد، خاور، ماشینهای نظامی و ... برای رسیدن به سرحد شهر سامرا استفاده میکردند و سپس مسیری حدوداً یک ساعته را عموماً به صورت پیاده طی کرده و پس از گذشتن از چندین بازرسی بدنی به حرم مطهر امامین عسکریین(ع) میرسیدند، امسال به راحتی به وسیله ون و تاکسی میتوانستند خود را به گاراژ شهر سامرا برسانند.
شرایط حمل و نقل زائران در سال گذشته
زائران ایرانی با رسیدن به گاراژ شهر سامرا با صحنهای متفاوت مواجه میشدند؛ تعداد زیادی راهنمای زائر ایرانی در گاراژ حضور داشتند که زائران را به سوی ماشینهای ویژه انتقال به حرم مطهر راهنمایی میکردند. اطراف گاراژ هم پر بود از موکبهای ایرانی به ویژه موکب آستان قدس رضوی که در حال توزیع میوه، شربت زعفران، آب و ... به زائران بود.
در گاراژ شهر سامرا هم اتوبوسهای دو طبقه زائران
را به نزدیکترین محل ممکن به حرم مطهر میرسانند و زائران پس از حدود 15 دقیقه
پیاده روی(سال گذشته این زمان حدود یک ساعت بود) میتوانستند با همراه داشتن وسایل
و تلفن همراه خود(در سایر حرمهای مطهر همراه داشتن تلفن همراه ممنوع است) وارد
حرم مطهر که همچنان در حال توسعه و بازسازی است، شوند.
در همین فاصله 15 دقیقهای تا حرم مطهر نیز زائران با خیل موکبهای ارائه خدمات مختلف مواجه میشدند. در نزدیکترین فاصله به حرم مطهر هم موکبی بود که خدام آن با خوشرویی تمام زائران را به دریافت غذا دعوت کرده و بدون هیچ محدودیتی به هر تعداد که زائر بخواهد به او غذای نذری میدادند و حتی تأکید میکردند که اگر همراهانتان خواب هستند برای آنها غذا بگیرید. بردن غذا به داخل حرم که اکنون با ضریح جدید چشم نوازی میکند نیز آزاد بود و زائران ایرانی با غذاهای نذری میتوانستند در داخل صحنهای حرم مطهر که به فرشهای ایرانی اهدایی مفروش شده بود، غذا بخورند.
در اطراف ضریح مطهر هم تعداد زیادی خادم ایرانی در حال راهنمایی زائران برای اقامه نماز زیارت و نماز جماعت بودند. امام جماعت حرم نیز پس از اقامه نماز به زبان فارسی سخنرانی کرد.
پس از زیارت و در بازگشت هم موکبهای مختلف انواع غذاهای ایرانی را به زائران تعارف میکردند از جمله موکب حسینیه اعظم زنجان با خدام خوش برخوردش. خدمات هلال احمر نیز نسبت به سال گذشته افزایش یافته و یک تیم کامل در حال ارائه خدمات درمانی به زائران بودند.
در بازگشت هم ون های بزرگی بودند که با گرفتن چند ریال عراقی مسافران را به مقصدشان میرساندند. گاراژ پر بود از ماشینهای شاسی بلند و معمولی اما مدل بالا که در معیت تاکسی و سواری زائران را به مهران، نجف، کربلا و کاظمین میرساندند.
تنها مسئلهای
که به دلیل افزایش جمعیت و شرایط امنیتی خاص شهر سامرا نسبت به سال قبل کمی سخت تر
شده بود، طولانیتر شدن صف بازرسیهای بدنی بود که زائران ایرانی با صلواتهای
مکرر و مداحیهای مختلف در این صفها، طولانی بودن آن را شیرین میکردند و برای سال آینده اگر در گاراژ یا قبل از ورود به حرم مطهر مرکز ساماندهی شدهتری برای نگه داری ساک و کوله پشتیهای زائران تعبیه شود قدر مسلم زائران خوشحال تر خواهند شد.