کد خبر: 3667690
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰
سردار جوانی مطرح کرد:

مبانی قرآنی و تاریخی اصل غافل نشدن در مقابل کید دشمن/ مبارزه فرهنگی گام دوم مقابله با تکفیر

گروه سیاسی: مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه ضمن تشریح مبانی قرآنی و تاریخی تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر غافل نشدن از توطئه‌های بعدی دشمن پس از نابودی داعش، گفت: اساسا راهکار اصلی مقابله با جریانات تکفیری، فرهنگی است و لازم است یک نهضت مقابله با جریان تکفیر در جهان اسلام به راه بیفتد که اگر مجاهدت و ایثار عرصه نظامی در عرصه مبارزه علمی و فرهنگی هم بروز و ظهور پیدا کند قطعا این نهضت ضد تکفیر آثار بلندمدتی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) پس از اعلام پیروزی جبهه مقاومت بر داعش از سوی سردار سلیمانی، رهبر معظم انقلاب هم در پاسخ به نامه وی و هم در دیدار مهمانان اولین اجلاس جهانی محبان اهل بیت(ع) بر مسئله غافل نشدن از نقشه‌های و طراحی‌های بعدی دشمن تأکید کردند. ایشان در بخشی از نامه خود به سردار سلیمانی فرمودند: «...با این حال تأکید می‌کنم که از کید دشمن غفلت نشود. آنهایی که با سرمایه‌گذاری سنگین، این توطئه‌ شوم را تدارک دیده بودند آرام نخواهند نشست، سعی خواهند کرد آن را در بخشی دیگر از این منطقه و یا به شکلی دیگر دوباره به جریان افکنند. حفظ انگیزه، حفظ هوشیاری، حفظ وحدت، زدودن هر پسماند خطرناک، کار فرهنگی بصیرت‌افزا و خلاصه، آمادگی‌های همه‌جانبه نباید فراموش شود».  

این بخش از نامه هم هشدار عدم غفلت بود و هم راهکارهای مقابله با توطئه‌های احتمالی بعدی یا به عبارت بهتر ممانعت از عملیاتی شدن سناریوی دشمن در ایجاد گروه‌هایی مشابه داعش در دیگر مناطق جهان اسلام.

در این راستا سردار یدالله جوانی، مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، در گفت‌وگو با ایکنا به اهمیت اصل عدم غافلگیری پس از پیروزی‌های بزرگ و راهکارهای فرهنگی منزوی کردن تفکرات تکفیری و داعشی در جهان اسلام به عنوان گام دوم پس از اقدام نظامی پرداخته است که به شرح ذیل است:

ایکنا: رهبر معظم انقلاب پس از اعلام نابودی داعش، ضمن تبریک این پیروزی بزرگ دو بار صراحتا بر عدم غفلت از کید و حیله دشمن تأکید کردند. اهمیت اصل عدم غافلگیری پس از پیرزوی بر دشمن، به ویژه یک پیروزی بزرگ، که به خودی خود می‌تواند زمینه بی‌توجهی را فراهم سازد، بفرمایید؟

ـ تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه جبهه انقلاب اسلامی، مسئولان، دولتمردان، نخبگان، خواص  و ملت ایران نباید از کید، مکر و حیله دشمنان غافل شوند دارای دو مبنای مستحکم است؛ مبنای دینی و قرآنی و مبنای تجربی و تاریخی.

با مراجعه به قرآن می‌توان متوجه شد که خداوند متعال به مومنان و مسلمانان بارها تذکر می‌دهد که نباید در مقابل دشمنان دچار خامی و غفلت شده و باید هوشیار و هوشمند باشید. زیرا دشمنان همواره به دنبال ضربه زدن به شما هستند و هرگز از توطئه علیه شما دست برنمی‌دارند.

در واقع وجود دشمن برای یک جامعه اسلامی و انقلابی قطعی است و خاصیت دشمن هم در دشمنی کردن، توطئه کردن و فتنه‌انگیری است و فلذا نباید هیچگاه دچار غفلت شد و تصور کرد که دشمن روزی دست از سر جامعه اسلامی برداشته و توطئه نمی‌کند.

اما مبنای دوم مبنای تجربی و تاریخی است. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز ملت ایران به خوبی تجربه کرده که دشمنان هر توطئه‌ای که می‌کردند و با شکست مواجه می‌شدند بلافاصله توطئه‌ جدیدی را در حوزه دیگری طراحی می‌کردند. بر همین اساس تأکید مقام معظم رهبری دارای یک مبنای محکم تاریخی نیز هست.با وجود آسیب‌های زیاد مل‌های منطقه از جریانات داعشی و تکفیری، وقتی ما در سال‌های اخیر در یک نبرد جدی با گروهک‌های تروریستی ورود پیدا کردیم در نهایت بر اثر عنایات الهی و مجاهدت‌ها و شهادت‌ها پیروزی حاصل شد و جبهه مقاومت بر جریانات تکفیری و حامیان آنها غلبه پیدا کرد.

حال براساس تجربیات قبلی باید به این اندیشید که برنامه و توطئه بعدی دشمن چیست. دشمنی که امروز به عنوان داعش از بین رفته در واقع یک عقبه و پشت صحنه‌ای دارد که همان مثلث شوم آمریکا ـ رژیم صهیونیستی ـ آل سعود است که در مرکزیت جبهه استکباری قرار دارند و همواره علیه جبهه مقاومت در حال توطئه‌چینی هستند. این مثلث شوم، به ویژه آمریکا، در طی 40 سال گذشته همواره از ملت ایران شکست خورده‌اند اما این شکست‌ها موجب نشده که آنها دست از دشمنی و توطئه علیه جمهوری اسلامی بردارند.

هشدارهای مقام معظم رهبری در نامه به سردار سلیمانی و در دیدار با مهمانان مجمع جهانی محبان اهل بیت(ع) به همین اصل برمی‌گردد که مبادا جبهه مقاومت، ملت‌های منطقه، ملت ایران و خصوصا مسئولان جمهوری اسلامی ایران در پی شکست داعشس آسودگی خاطر پیدا کنند و تصور کنند که دشمن برای همیشه نابود شده و اکنون آرامش و ثبات برای همیشه برقرار شده است.

پایان داعش به معنای پایان چالش‌های جبهه مقاومت با نظام سلطه نیست. قطعا در آینده با نقشه‌ها و خدعه‌های جدید دشمنان روبرو خواهیم شد که لازم است با بصیرت و هوشمندی این توطئه‌ها را رصد و خنثی کرد.  

ایکنا: امروز و پس از پیروزی نظامی بر داعش، چقدر مهم است که فعالانه وارد مبارزه فرهنگی برای طرد و منزوی کردن این تفکرات در جهان اسلام شد؟

ـ اساسا راهکار اصلی مقابله با جریانات تکفیری، فرهنگی است و آنچه که در این سال‌ها در حوزه نظامی و میدانی انجام شد مقدمه‌ای برای خارج کردن جریانی بود که ابزار دست نظام سلطه شده بود. نباید فراموش کرد که گروهک‌های تکفیری و تروریستی که در سال‌‌های اخیر در منطقه ایجاد شدند با حمایت همه‌جانبه آمریکا، رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای اروپایی و ارتجاع منطقه به ویژه آل‌سعود شکل گرفتند و این حامیان از بخشی از ظرفیت‌های جهان اسلام علیه جهان اسلام استفاده ابزاری کردند. در حالی که این ظرفیت‌ها می‌توانست در مقابله با صهیونیسم و پیشبرد اهداف جهان اسلام  به کار گرفته شود اما متأسفانه یک جنگ درون‌‌تمدنی در داخل دنیای اسلام با مدیریت آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به عنوان دشمنان درجه اول مسلمانان شکل گرفت.

اگر دشمنان جهان اسلام موفق شدند از برخی نیروهای مسلمان به نفع خود استفاده کنند این نشا‌ن‌دهنده جهل، نادانی و ضعف فرهنگی در لایه‌هایی از دنیای اسلام است. براین اساس اگر بخواهیم از تکرار چنین وقایعی در آینده جلوگیری کنیم و اساسا زمینه‌‌های تولد چنین گروه‌هایی را ریشه‌کن کنیم باید یک کار سنگین فرهنگی انجام دهیم.

در جهان اسلام ظرفیت‌های بسیار زیادی در همه کشورها وجود دارد که بتوانند وارد این مبارزه فرهنگی شوند. جریان تکفیری یک جریان اقلیت در جهان اسلام است و امروزه اکثریت مسلمانان از مذاهب و فرق مختلف مخالف جریان تکفیری است. اینطور نباید تلقی کرد که جریان تکفیر همان جریان اهل سنت است و به‌واسطه در اکثریت بودن اهل سنت نمی‌توان کاری کرد. اتفاقا بیشترین مخالفت‌ها با جریان تکفیر در درون اهل سنت بود. در همین راستا لازم است یک نهضت مقابله با جریان تکفیر در جهان اسلام به راه بیفتد و جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای اسلامی و برخی کانون‌های فرهنگی و مذهبی می‌توانند در این عرصه پیشگام باشند.

ایکنا: نقش نهادهای علمی و دینی جهان اسلام در این مبارزه فرهنگی چیست؟


ـ حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها ‌در ایران می‌توانند در پیوند با نهادهای دینی و علمی و رسانه‌های مستقل در سایر کشورهای جهان اسلام به این مبارزه فرهنگی ضد تکفیر وارد عمل شوند و یک روشنگری گسترده را در این حوزه به انجام برسانند. اگر این مسئله یک اولویت تلقی شود که امروز برای جلوگیری از پدید آمدن صحنه‌‌های خسارت‌بار ایجاد شده در سال‌های اخیر از سوی جریانات تکفیری، مبارزه فکری و فرهنگی و یک خیزش و نهضت روشنگری در جهان اسلام ضرورت دارد، آن زمان این اولویت باعث می‌شود که ظرفیت‌ها به این عرصه بسیج شود.

امروز الازهر در مصر، حوزه علمیه نجف در در عراق، علما، نخبگان و نهادهای دینی در سایر کشورهای اسلامی در کنار جمهوری اسلامی ایران می‌توانند با هم‌افزایی و همگرایی نهضتی را علیه جریان تکفیر به وجود بیاورند و مانع از این شوند که جریانات تکفیری بتواند با عوام‌فریبی و القائتات دروغین جوانان دنیای اسلام را جذب خود کنند.

به عبارتی اگر همان مجاهدت و ایثاری که در صحنه مبارزه نظامی با داعش پدیدار و منجر به پیروزی شد در صحنه مبارزه علمی و فرهنگی هم بروز و ظهور پیدا کند قطعا نهضت مبارزه با تکفیر شکل می‌گیرد و مؤثر واقع می‌شود.        

captcha