به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی مسعودی، نفر نخست سی و دومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان در بخش هنری رشته طراحی پوستر در گفتوگو با روابط عمومی معاونت فرهنگی – دانشجویی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه عامل موفقیتش در این رویداد بزرگ قرآنی را لطف خداوند و دعای خیر پدر و مادر میداند، گفت: ایده اولیه طراحی این پوستر که با موضوع قرآن و عترت بود به یکباره در ذهنم نقش بست و تصمیم گرفتم به بهترین شکل این ایده را به اجرا در بیاورم. برای طراحی و اجرای این پوستر یک روز کار مطالعاتی انجام دادم و یک روز نیز طول کشید که آن را طراحی کنم. واقعاً تصور نمیکردم اثری که بنده خلق کردم حائز رتبه نخست شود. مسعودی در خصوص موضوع پوستر برگزیده سی و دومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان کشور نیز گفت: موضوعی که برای طراحی پوستر در جشنواره انتخاب کردم در خصوص آیهای از قرآن در مورد قوم بنی اسرائیل بود که گفته میشود قلبهای آنها به خاطر تکذیبها و دشمنیهایی که با فرمان خدا کردند و بهانهجوییهایی که انجام دادهاند همانند سنگ شده است. در طراحی این پوستر سعی کردم قلبی از جنس سنگ به تصویر بکشم به طوری که از این قلب گردن آویزی به شکل ستاره داوود( ستاره ۵ ضلعی) آویزان شده که ایده و طراحی و اجرای این اثر تمام از خودم بود.
وی با بیان اینکه نخستین بار است که در جشنواره ملی قرآن و عترت شرکت میکند، گفت: به واسطه نخستین حضورم در این رویداد بزرگ ملی و قرآنی، تجربه کافی از این جشنواره نداشتم و از اینکه موفق شدم برای نخستین تجربه مقام نخست را کسب کنم خیلی خوشحال هستم. مخصوصاً از این که در مراسم افتتاحیه این جشنواره لوح و جایزه خود را از «داود میرباقری» کارگردان صاحب نام کشور کسب کردم خیلی خرسندم و به نظرم گرفتن جایزه از دست ایشان یک اتفاق فوقالعاده و میمون برای من در زندگی بود.
مسعودی در خصوص سابقه فعالیت خود در زمینه طراحی پوستر نیز اظهار کرد: من در زمینه طراحی پوستر خیلی فعالیت حرفهای نداشتم و عمده کارهایی که در این زمینه انجام دادم در سطح آماتور بوده است اما چندین پوستر مختلف برای کانون قرآن و عترت دانشگاه باهنر کرمان یا برای هیاتهای مذهبی، کانونهای فرهنگی یا گروههای جهادی طراحی کردم به عبارتی به نیت حضور در جشنواره قرآنی یا فرهنگی تاکنون به غیر از این جشنواره، در هیچ جشنواره دیگری شرکت نکردهام.
وی در خصوص دیگر فعالیتهای هنریاش در کنار تحصیل گفت: غیر از طراحی پوستر در زمینه تولید و ساخت فیلم کوتاه و تدوین کلیپهای مختلف با موضوع اردوهای جهادی فعالیتهای متعددی در سطح دانشگاه کردهام. ضمن این که در ساخت فیلم کوتاه چندین فعالیت داشتهام و چندین اثر در این زمینه خلق کردهام اما متاسفانه به سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان نرسید و انشالله تلاش دارم بعد از پایان این جشنواره آثارم را در زمینه فیلم کوتاه تکمیل کنم و در جشنواره سال آینده شرکت کنم.
وی یکی از نقاط ضعف سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان را عدم به نمایش در آوردن آثار برگزیدگان جشنواره عنوان کرد و گفت: اگر آثار هنری و ادبی دانشجویان و اساتید در قالب نمایشگاهی در حاشیه این جشنواره درمعرض دید مخاطبان قرار میگرفت قطعاً بر اعتبار این جشنواره افزوده میشد و باعث میشد که آثار هنرمندان و دانشجویان در قالب نمایشگاه جلوه بهتری پیدا کند. به هرحال آثار هنرمندان وقتی ارزش مییابند که در نمایشگاه دیده شوند و تا این آثار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار نگیرد قطعاً ارزش معنوی خود را از دست خواهند داد. البته این جشنواره با این حال دارای نقاط قوت زیادی بود که خوشبختانه وزارت بهداشت در بحث اسکان از متسابقین و اطلاع رسانی جشنواره نمره قابل قبولی کسب کرده است هر چند از این وزارتخانه انتظار بیش از این است.
مسعودی زبان هنر را بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم قرآنی و آموزههای اخلاقی دانست و گفت: صرفاً فعالیتهای قرآنی خواندن قرآن و تفسیر و ترجمه قرآن نیست و فعالیت در زمینه هنری با موضوع و محوریت قرآن کمتر از تلاوت و قرائت قرآن نیست. خیلی از هنرها از جمله نقاشی، پوستر، خوشنویسی، خطاطی، طراحی، مقاله نویسی، تذهیب، معرق و منبت و.. میتواند ابزاری برای انتقال مفاهیم قرآنی و اخلاقی به مخاطبان باشد و به نظر من هنر بهترین بستر و فرصت برای انتقال این آموزههاست. همین که بتوان در قالب یک نقاشی یا پوستر مفاهیم دینی و قرآنی را به مخاطبان خود القاء کنیم و با زبان هنر بتوان مقصود خود را بیان کنیم، این خود میتواند ما را به اهدافمان نزدیک کند.
وی گفت: فکر میکنم هنر بهترین زبان برای انتقال مفاهیم دینی و قرآنی است و انتقال مفاهیم اخلاقی و مذهبی و قرآنی به زبان هنر به نظرم تاثیرگذارتر از سخنرانی، یا دیگر فعالیتهاست. باید سعی کنیم در قالب هنر از جمله عکس، فیلم کوتاه، نقاشی، پوستر ترجمه و تفاسیر دانشمندان و علما از جمله آیتالله مکارم شیرازی، حجت الاسلام محسن قرائتی و... را به تصویر بکشیم تا تاثیرگذاری بیشتری روی مخاطبان داشته باشیم و قطعاً این تاثیرگذاری حتی روی جوامع غیرایرانی بیشتر نمود پیدا میکند و باعث میشود غیرایرانیها نیز با زیباییهای هنر ایرانی - اسلامی بیشتر آشنا شوند و در قالب این هنرها با مفاهیم دینی و قرآنی نیز آشنا شوند.