به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حضور چهرههای تکراری در مسابقات قرآن در سطوح مختلف رفته رفته به معضلی برای جشنوارهها، برگزارکننده جشنوارهها و به خصوص استعدادهایی که این افراد را سدی برای بروز استعداد خود میدانند، تبدیل شده است. معضلی که برگزارکنندگان مسابقات بارها به آن اذعان کرده اما نسخهای که یک بار آن را برای همیشه علاج کند، نپیچیدهاند.
در سی و دومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان که اواخر هفته گذشته در تهران به میزبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، این معضل بار دیگر خود را نشان داد و شاهد حضور چهرههایی که حتی سابقه حضور و کسب رتبه در مسابقات بینالمللی را نیز داشتهاند، بودیم. معضلی که بیش از همه استعدادهای جوان را کلافه کرده و چشمشان به مدیران تصمیمگیر در این حیطه است تا راهکاری برای شکوفا شدن استعدادهایشان به دست آید.
در همین راستا گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین حسین افتخاریان، مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاهها صورت گرفته که در ادامه آمده است.
حجتالاسلام والمسلمین حسین افتخاریان، مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرنگار ایکنا در مورد حضور چهرههای مطرح و افرادی که سابقه زیادی در کسب رتبه در مسابقات قرآن دارند و محدودیتی برای خود جهت حضور در رقابتهای قرآنی در عین کسب رتبه در بسیاری از آنها قائل نیستند، ضمن تأکید بر اصلاح چنین روندی، گفت: ما در هر دوره از جشنواره قرآنی بعد از پایان آن، تیم نظارت، نظرات خود را اعلام میکند. ضمن اینکه بازخوردها را از خود شرکتکنندگان و میزبان جشنواره دریافت خواهیم کرد تا مجموع این موارد به تصمیمات جدید ختم شود.
وی با اشاره به این موضوع که حضور افراد صاحب عنوان و محدودیت قائل نشدن آنها برای خودشان جهت حضور در مسابقات از معضلات ما بوده است، افزود: فضا نباید به گونهای باشد که فضای حرفهایگری، عرصه را برای بروز و ظهور استعدادهای قرآنی ببندد.
افتخاریان در ادامه به وجود یک سری بندها در آییننامه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان که مانع از حضور افراد صاحب عنوان در مسابقات میشود، اشاره و بیان کرد: در این بندها افرادی که در یک دوره صاحب عنوان شوند، اجازه حضور در همان رشته در سالهای آتی را نخواهند داشت. این افراد البته اجازه حضور در جشنواره به شرط تغییر رشتهای که در آن رتبه کسب کردهاند، خواهند داشت.
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تأکید بر اینکه ما نمیتوانیم تمامی مسیرها برای حضور دانشجویان در مسابقات را مسدود کنیم، گفت: ما در هر رشتهای سعی خواهیم کرد تا چهرههای صاحب عنوان در همان رشته در ادوار گذشته حضور نداشته باشند.
وی بیان کرد: در واقع وجود چنین بندهایی در آییننامه مسابقات، باعث میشود تا افرادی که به عنوان مثال در قرائت رتبه به دست آوردهاند، به سمت رشتههای دیگر سوق پیدا کنند و یک قاری وارد مسیر حفظ، تواشیح و هنرهای قرآنی شود. بنابر این یک سری ناگزیریها وجود دارد و نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
افتخاریان با اشاره به اینکه آییننامه را باید به شکلی تغییر داد که چنین معضلاتی به حداقل برسد، افزود: تمامی تلاش ما و تمامی برگزارکنندگان مسابقات و سیاستگذاران این عرصه بر این است که راه برای ظهور و بروز استعدادها باز شود.
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پاسخ به این سوال که چه راهکارهایی برای بروز و ظهور استعدادها در نظر گرفته شده و چگونه این استعدادها میتوانند از سایه بزرگانی که پای ثابت مسابقات هستند و به نظر میرسد به دنبال منافع مادی هستند، خارج شوند، گفت: البته تحلیل ما این نیست که حضور افراد صاحب نام در مسابقات برای کسب جایزه و بهرههای مادی است. یکی از راههای حفظ آمادگی قاری یا حافظ حضور در مسابقات است.
وی در ادامه این بخش از صحبتهای خود اذعان کرد: نگاه ما به موضوع از این موضع نیست، اما موضوعی که گفته شد، موضوع مهمی است و امیدواریم با همراهی مجموعه رسانهها و به خصوص خبرگزاری قرآن که تاکنون تذکرات خوبی ارائه داده است، این موضوع نیز مد نظر قرار گیرد و به حداقل برسد.
افتخاریان همچنین خاطرنشان کرد: دغدغه ما نیز این موضوع است که در مسابقات، عرصه برای حضور استعدادهای جدید و بروز این استعداد از سوی آنها باز شود.
مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها عنوان کرد: با توجه به اینکه جشنوارهای که در سطح دانشگاهها برگزار میشود مختص دانشجویان است، حضور افرادی که در سطوح دیگر، رتبه کسب کرده و حتی بالاترین مدارج را طی کردهاند در این جشنواره بلامانع است و این باعث افتخار ما خواهد بود که افرادی که بالاترین مدارج قرآنی در مسابقات را به دست آورده باشند از قشر دانشجویان باشند. البته این موضوع باید تعدیل شود و عرصه برای استعدادهای جدید بسته نشود.