کد خبر: 3669027
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۲
در نشست اعضای ستاد اربعین مطرح شد؛

تردد قانونی زوار؛ مهمترین رویداد اربعین 96

گروه ادب: مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین از حضور قانونی مردم در مراسم پیاده‌روی اربعین به عنوان مهمترین رویداد مطلوب امسال یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در نشست اعضای كمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مركزی اربعین،‌ همزمان با 11 آذرماه که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی، مسئول این کمیته و جمعی از نمایندگان سازمان های عضو این ستاد برگزار شد،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی، مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در این جلسه عنوان کرد: بخشی از فعالیت‌ها در فضای مجازی منتشر شد و به صورت بولتن درآمد که این جزوه به مقامات مسئول ارائه شد تا در جریان فعالیت‌های صورت گرفته قرار گیرند.

وی ادامه داد: همچنین کانالی راه‌اندازی شد که همه نهادها در آن عضو بودند تا بتوانند از اخبار منتشر شده اطلاع داشته باشند. همچنین ارزیابی و نظارت نیز صورت گرفت و آسیب‌ها و تهدیدهای اربعین سال 96 رصد شد و مورد توجه قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی همچنین از فرقه گرایی و قومیت گرایی به عنوان تهدیدها در این راستا یاد و عنوان کرد: سكولار كردن جریان اربعین یكی از تهدیداتی است كه مراسم اربعین با آن مواجه است.

وی بر مقابله جدی با تهدیدها و احیای یاد شهدا تاکید و اظهار کرد: انتخاب سخنرانان و مداحان به همین دلیل از سوی ستاد صورت گرفت تا نسبت به اعزام نیروهای انقلابی در این موسم توجه شود و مراسم اربعین به سمت و سوی تحریف ها و آسیب ها کشیده نشود.

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این موارد مورد توجه جدی قرار گرفت، گفت: مسائل انحرافی و تهدیدها باید شناسایی و پیشگیری شوند.

وی همچنین به موضوع تخریب اصل وجهه زیارت به عنوان یکی دیگر از موضوعات اشاره کرد و افزود: باید مراقب چنین مواردی بود. از سویی افزایش انتظارات از دولت و نظام، سبب ناکارآمد نشان دادن نظام در این عرصه می شود که خود یک تهدید به شمار می آید.

حجت الاسلام احمدی با اشاره به حضور دو میلیون و 350 زائر در جریان پیاده روی اربعین، تاکید کرد: باید برنامه های سال 97 به منظور مبارزه با تهدیدها تا پایان دی ماه در کنار بررسی و مطالعه طرح ریزی و ارائه شود.

وی از حضور قانونی مردم در پیاده روی اربعین به عنوان رویداد مطلوب امسال یاد کرد و ادامه داد: همچنین 250 هزار نفر زائر خارجی از طریق ایران در این جریان عظیم معنوی شرکت کردند که از آن جمله می توان به زائران گرجستانی اشاره کرد. سپاه، بسیج و گروه‌های مردمی نیز فعالیت های مطلوبی را انجام دادند.

مدیر كمیته فرهنگی ستاد اربعین با تشكر از ایسپا در اجرای طرح پیمایشی از زائران اربعین اعلام كرد: بر اساس این تحقیق میدانی، ٨٦ درصد از زائران از معنویت حاكم بر فضای اربعین در حد خوب و خیلی خوب اظهار رضایت کردند. سپاه، بسیج و از سویی حضور 30 هزار نفر از نیروهای انتظامی در مرزها، سبب ایجاد امنیت و نظم شد.

به گفته حجت الاسلام احمدی، امسال در حوزه فرهنگی رویدادهای مناسبی به وقوع پیوست که از آن جمله می توان به اجرای طرح نائب الشهید اشاره کرد که یک میلیون نفر در آن مشارکت داشتند و باید نام و یاد شهدا یادآوری شده و در این باره فرهنگسازی شود. این كار ادای دینی به ساحت شهدای بزرگ است كه باید از دست اندركاران این امر تقدیر و تشكر كرد.

وی عنوان کرد: همچنین برای نخستین بار همایش اربعین با همکاری دانشگاه های کربلا و علامه طباطبایی در کربلا برگزار شد که طی آن 86 مقاله به سه زبان ارائه و برپایی دوره های بعد همایش های پایه گذاری شد.

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: همچنین برای نخستین بار جلسه شعرای آئینی میان دو کشور برگزار شد و شناسنامه دار شدن موکب ها با کمک ستاد بازسازی اربعین به عنوان یک تحول از دیگر رویدادهای مثبت در این جریان به شمار می آیند که بسیار ارزشمند بودند و سبب شد که پیوست فرهنگی تنظیم و ابلاغ شود.

حجت الاسلام احمدی درباره شناسنامه دار شدن موکب ها عنوان کرد: این اقدام سبب شد تا موکب ها علاوه بر تهیه اسکان و غذای زوار، سخنران، مبلغ، مداح و قاری مرتبط با موکب خود را نیز به کوشش خود تامین کند.

وی از متفاوت بودن مداحی نسبت به سال گذشته یاد و بیان کرد: شورای مراسمات کمیته فرهنگی نسبت به ساماندهی مداحان و سخنرانان اقدام کرد. بر این اساس موکب داران نسبت به تامین سخنران و مداح درخواست دادند که بعد از بررسی، تصمیمات لازمه گرفته و مراسم متمرکز در 35 نقطه برگزار شد که با حضور سخنرانان و مادحین ممتاز کشور برپا شد.

مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین همچنین از فعالیت کمیته بانوان یاد و عنوان کرد: موکب ها نسبت به اعزام مبلغه‌ها اقدام کردند. در این راستا باید هماهنگی بیشتر و از ظرفیت مردم بیشتر استفاده شود. در این حوزه باید کار را مدیریت و از تصدی گری پرهیز کرد.

حجت الاسلام احمدی همچنین از اقدامات مناسب سازمان تبلیغات اسلامی در استان‌ها و پایتخت یاد کرد و افزود: این اقدامات در ایلام، کرمانشاه، خوزستان قزوین و کردستان به صورت مناسب انجام شد. همچنین شورای فرهنگ عمومی نیز به مراسم اربعین ورود پیدا کرد. در همین راستا درصدد هستیم سند جامع زیارت با محوریت اربعین را با همكاری شورا تهیه کنیم که کارهای اثرگذار در آن ارائه می‌شود.

وی همچنین به لزوم برقراری ارتباط بیشتر با علما به ویژه در برخی از استان ها مانند ایلام و کرمانشاه به صورت فراگیرتر برگزار شد اشاره کرد و گفت: سوگواره عبرات نیز از اقدامات مطلوب در این حوزه به شمار می آید که کارهای اثرگذار و مناسبی به آن ارائه می شود و بخش بین المللی آن را جامعةالمصطفی العالمیة هدایت و هماهنگ می کند.

حجت‌الاسلام احمدی ادامه داد: از دیگر موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد می توان به اعزام جهادی طلاب به مراسم اربعین اشاره کرد که حوزه علمیه نیز آمادگی انجام این کار را دارد. بیش از ٧٥٠ مراسم مداحی و سخنرانی متمركز و ٢٤٠ مراسم دعا و زیارت متمركز در مواكب بزرگ از اقدامات شورای مراسمات كمیته فرهنگی در اربعین ٩٦ بود که یک میلیون و 400 هزار نفر از زائران در این مراسم شركت كردند.

وی افزود: برپایی 713 مراسم مداحی و سخنرانی که 240 مورد آن طی صبح بود، از جمله اقدامات هیئت رزمندگان طی موسم اربعین بود که یک میلیون و 400 هزار نفر در آنها حضور داشتند. همچنین از این موضوع که تعدادی از سخنرانان و مداحان به عمود 11 اعزام شدند و 12 موکب در کربلا و 5 موکب در نجف برپا و قرار بر این شد که از باقی موکب های استانی نیز حمایت به عمل آید، سخن به میان آمد. همچنین ٨٠ راوی حماسه عاشورا در ١٣٠٠ اجرا برای ١٥٠٠٠٠ زائر در موسم اربعین امسال روایت كردند.

وی همچنین بیان كرد: از دفتر تبلیغات اسلامی برای مشاركت در طرح های ویژه كودكان كه با اعزام ٦٠ مربی به اجرا درآمد، تقدیر و تشكر می‌كنیم. امسال ٢٠٠٠ مبلغ با همكاری و مدیریت تشكل‌های گروه‌های مردمی تبلیغ و بنیاد خاتم‌الاوصیا و حوزه‌های علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی برای مراسم اربعین اعزام و فعالیت‌های متعدد تبلیغی در شهرهای مختلف و مسیر راهپیمایی زائران به اجرا درآمد. از جمله اقامه صدها نماز جماعت در هر وعده از جمله اقدامات مفید و خوب این حوزه بوده است. برگزاری همایش‌های بین‌المللی با حضور شخصیت‌هایی از ١٤ كشور با عنوان اربعین و وحدت اسلامی و اربعین و گفتمان مقاومت اسلامی در دو روز با همكاری معاونت بین‌الملل كمیته فرهنگی، معاونت بین‌الملل بعثه رهبری و برخی دستگاه‌های علمی در عراق در كربلا برگزار شد.

حجت‌الاسلام احمدی همچنین از معاونت هماهنگی و اجرایی و واحد پشتیبانی و مالی کمیته فرهنگی و بعثه رهبری برای پشتیبانی از این برنامه‌ها و مراسم تقدیر و تشكر كرد و گفت: در این جلسه كارگروه‌هایی برای آسیب‌شناسی و بررسی تهدیدات و نیز ارائه راهكارها و تدوین برنامه‌های اربعین ٩٧ تصویب و تشكیل شد.

captcha