به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، عصر امروز دوشنبه، ۱۳ آذرماه، دانشکده ادبیات دانشگاه تهران میزبان برگزاری مراسم اختتامیه پانزدهین همایش ادبی سوختگان وصل، کبوتران حرم، یادبود شهدای حله بود.
در آغاز این مراسم که با حضور دانشگاهیان و جمعی از شعرا و نویسندگان برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: دفتر ادبیات و هنر نهاد رهبری در دانشگاه تهران، اقدامات بسیاری پیش از برگزاری همایش سوختگان وصل انجام داده و این همایش پیامآور همه ملتها و انسانیت میتواند باشد.
وی ادامه داد: همایش کبوتران حرم به پاسداشت کسانی برگزار میشود که عاشقانه برای زیارت اربعین سیدالشهدا(ع) به شهادت رسیدند. متاسفانه مراسم در خور توجهی هم برای این عزیزان در نظر گرفته نشد و التیام مناسبی برای داغداران آنها صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه سخن را باید کوتاه کنم و به عزیزانی فرصت دهیم که برای این حادثه و شهدا مطلب برای گفتن دارند، اظهار کرد: یک نکته از استاد خود یاد گرفتهام که وجود حضرت بقیةالله(عج) و قیام جهانی ایشان، همراه با نام سیدالشهدا(ع) خواهد بود. عارف سالک حضرت آیتالله بهجت میفرمایند زمانی که حضرت ظهور میکنند، امام زمان(عج) به مردم زمان خود معرفی نشدهاند و در این امر از سیدالشهدا(ع) یاری میگیرند، چرا که همه مردمان حضرت سیدالشهدا(ع) را میشناسند. گام در مسیر پیادهروی اربعین، مقدمه این واقعه است.
وی افزود: مردم توانستهاند با امام شهیدشان انس بگیرند، لذا کسانی که در این راه قدم برداشتهاند یک قدم ما را به زمان ظهور نزدیک کردهاند.
در ادامه سعید حدادیان، دبیر همایش به تشریح فعالیتهای صورت گرفته برای برپایی این همایش پرداخت و گفت: جانبازان شیمیایی، شهدای جانباز، همسران جانبازان، شهدای علمی، آزادگان، شهدای هویزه و مجنون، مادران و پدران شهدا و مدافعان حرم، همواره باید نصبالعین ما باشند.
وی درباره موضوع این همایش عنوان کرد: سال گذشته بود که پس از یک اربعین سیر و سلوک عاشورایی با شهادت زائران کربلا که از حرم سیدالشهدا(ع) به منزلگاه خود بازمیگشتند مواجه شدیم که در این حادثه بیش از ۱۲۰ تن که اکثریت آنان زنان و کودکان بودند، به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: سال گذشته و پس از شهادت این عزیزان، کبوتران حرم عنوان پانزدهمین همایش ادبی سوختگان وصل انتخاب شد و در ۲ بخش شعر و داستان آثاری دریافت گردید.
حدادیان خاطرنشان کرد: در بخش شعر ۳۵۰ اثر و در بخش داستان ۱۵۰ اثر دریافت شد که امروز از ۱۸ اثر برگزیده در بخش شعر و ۱۲ اثر در بخش داستان تجلیل میشود.
در ادامه مراسم، برگزیدگان بخش شعر به ارائه اثر خود پرداختند که بخشی از آنها را در ادامه میخوانید:
چشم بر کاروان حله هنوز، ماندهام از سفر چه بنویسم/ آمدم با همین غزل از راه با همان چاپاره در اتوبوس (محمدحسین انصارینژاد)
اینبار خدا میخواست با فوج کبوترها/ در حله کند تفسیر حلّت بفنائک را/ خون شهدا هر دم چون سیل روان است/ ای خصم چه خواهی کرد این جوشش مهلک را (ابوالفضل عصمتپرست)
وقت وداع دل نبرید از ضریح تو/ با کاروان حله به افلاک پر کشید (امیر سلیمانی)
در ادامه این مراسم همچنین از ۳ خانواده شهید تقدیر شد و در ادامه از تیزر همایش بعدی با عنوان سلام سردار، نکوداشت سردار قاسم سلیمانی، رونمایی به عمل آمد.
در پایان و پس از شعرخوانی چند تن از شعرای پیشکسوت، بیانیه هیئت داوران هر دو بخش قرائت شد و از ۱۸ برگزیده بخش شعر و ۱۲ برگزیده بخش داستان با اهدای جوایزی تجلیل بهعمل آمد.