کد خبر: 3674018
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۶

پیشنهادات پژوهشی حجت‌الاسلام موسوی هوایی

گروه جامعه: حجت‌الاسلام سیدجواد موسوی‌هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی از سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و بخش‌های مختلف آن بازدید به عمل آورد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام سیدجواد موسوی‌هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، امروز، ۲۷ آذرماه، با حضور در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور از بخش‌های مختلف این سازمان و خبرگزاری ایکنا بازدید کرد و در ادامه گفت‌وگوهایی بین مدیران سازمان و ایشان مطرح شد.
وی در ادامه افزود: چون روش‌ اجتهادی که از منطق و اصول در حوزه می‌گیریم یک روش انسان‌باور است که می‌توانیم بپذیریم که نمادی از حقیقت را نشان می‌دهد، لذا توجه به روش اجتهادی در استخراج مبانی قرآنی و ... بسیار اهمیت دارد، لذا باید دقت شود که افرادی از این دست که در حوزه تحصیل کرده‌اند و به علوم قرآنی هم مسلط هستند، در پژوهش می‌توانند اثربخش باشند.
موسوی تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم مقدماتی را برای یک دیدار علمی با آیت الله جوادی آملی داشته باشید، این مجموعه در حال حاضر به بلوغی رسیده که در محضر ایشان سؤالات خوبی را مطرح کند و ایشان نیز جواب دهند و حتی می‌توانید از ایشان درخواست تألیف نمایید، ایشان قرآن‌شناس شاخص و شخصیتی جامع در علوم مختلف است و می‌توان بهره‌های زیادی را از ایشان گرفت.
در ادامه این دیدار زهرا نقی‌زاده، رییس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویی به ارائه گزارشی از فعالیت‌های سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور پرداخت و بیان کرد: از سال 86 که مقام معظم رهبری با اعضای جهاد دانشگاهی دیدار داشتند و فعالیت قرآنی را از جهاد مطالبه کردند، به این فکر افتادیم که طبق منویات ایشان در حوزه قرآنی وارد عمل شویم و در چند سال اخیر نیز کارهای خوبی انجام شده است.
وی در ادامه افزود: مرکز فعالیت‌های قرآنی نیز تبدیل به سازمان شده است که شش مرکز زیر مجموعه آن در عرصه قرآنی در حال فعالیت هستند که خبرگزاری ایکنا یکی از آنهاست.
نقی زاده بیان کرد: در زمینه مرکز فعالیت‌های دانشجویی نیز مهم‌ترین کاری که انجام می‌دهیم نهضت قرآن آموزی است، چراکه بی سوادی قرآنی بین دانشجویان وجود دارد و هدف اصلی ما در این مرکز ریشه کن کردن بی سوادی قرآنی است.
وی تصریح کرد: با توجه به آسیب‌‌شناسی‌هایی که صورت گرفت، این طرح در سه فاز دانش‌افزایی، مهارت‌افزایی و اشتغال‌زایی اجرایی شد. دانشجویانی که خودشان سطح یک تجوید را دارند وارد می‌شوند و 100 ساعت آموزش می‌بینند که 60 ساعت آن دانش افزایی و 40 ساعت آن نیز مهارت افزایی است و پس از گذراندن این 100 ساعت به آنها گواهی داده می‌شود. زیرساخت این طرح در اینجا وجود دارد و دوست داریم که آن را گسترش دهیم.
نقی زاده در ادامه بیان کرد: در سال 95، 54 هزار نفر-ساعت به دانشجومعلملن قرآن آموزش دادیم و آنها نیز 170 هزار ساعت به سایر دانشجویان آموزش داده‌اند و توقع داریم که امسال آمار ما بیشتر شود، چراکه با دانشگاه‌های بیشتر همکاری داشته‌ایم. علاوه بر این طرح دانشجو خبرنگار قرآن را نیز داریم که علاقه‌مندان دوره خبرنگاری این دوره را می‌گذرانند و تبدیل به مبلغان ما در دانشگاه‌ها می‌شوند تا اخبار قرآنی و جلسات قرآن دانشگاه‌ها منعکس شود.
وی با اشاره به طرح جدید این مرکز تصریح کرد: سال آینده طرح دانشجو مدبر قرآن را داریم که برای دانشجویان دوره‌های تدبر را برگزار کنیم و سعی ما بر این است که در سال 97 این طرح به مرحله اجرا برسد.
نقی‌زاده گفت: کار دیگر ما جشنواره مطالعات دانشجویی است که در کشور انجام می‌شود و شیوه کار نیز بدین صورت است که کتاب یکی از مراجع را بازنویسی دانشجویی می‌کنیم، چراکه متن کتاب‌های آنها برای دانشجویان ممکن است ثقیل باشد و به همین دلیل با بازنویسی دانشجویی گامی در جهت نشر فرهنگ کتاب‌خوانی برداشته می‌شود.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از مراکز سازمان نیز مرکز مطالعات میان رشته‌ای قرآن است که در چهار گروه و سه هسته فعالیت دارد که این گروه‌ها عبارت از قرآن و سلامت، قرآن و علوم تربیتی، قرآن و مسائل اجتماعی و روش شناسی مطالعات میان رشته‌ای هستند که طرح‌های زیادی را انجام داده‌اند و تمایل داریم که با سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این زمینه همکاری داشته باشیم.
یادآور می‌شود، در این جلسه حمید صابرفرزام مدیر سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و حمیدرضا یونسی مسئول گروه پژوهشی قرآن و علوم تربیتی مرکز مطالعات میان رشته‌ای قران کریم حضور داشتند که به ارائه نظرات خود پرداختند، همچنین مقرر شد بین مرکز مطالعات میان رشته‌ای و معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی نیز تعاملاتی صورت گیرد.

captcha