به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کارکنان پایور و وظیفه آجا، همچنین شانزدهمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان دانشگاههای آجا، امروز، ششم دیماه با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش، حجتالاسلام موسویکاشانی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری و دیگر فرماندهان و مسئولان این نیرو در سالن همایشهای کوثر سازمان عقیدتی ـ سیاسی آجا برگزار شد.
در ابتدای این مراسم ناوباندوم محمدرضا احدی، رتبه نخست رشته قرائت تحقیق از نیروی دریایی ارتش به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و در ادامه نیز سرود جمهوری اسلامی ایران پخش شد و سپس عباس سلیمی از پیشکسوتان قرآنی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرای مراسم را برعهده گرفت.
در ادامه، گزارشی از روند اجرای این دوره از مسابقات به سمع و نظر حاضران در سالن رسید و سپس حجتالاسلام موسویکاشانی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری به سخنرانی پرداخت و با اشاره به اینکه ایام، ایام مبارکی است، اظهار کرد: ایام ولادت با سعادت وجود حضرت امام زکی عسکری، ابنرضا حضرت امام حسن عسکری(ع) است. ایشان، پدر بزرگوارشان و جد جدشان را ابنرضا میخواندند. ایشان در مدینه طیبه از مادری دانشمند و فرهیخته و اهل معنویت و با تقوا دیده به جهان گشود که پس از شهادت امام هادی(ع) بسیاری از مردم مراجعاتشان را به این بانو که «سلیل» نام داشت، انجام میدادند.
وی ادامه داد: هنگامی که ایشان ششساله بودند، اجبارا وادار شدند که به همراه پدر بزرگوارشان از وطن مألوف خود صرف نظر کنند و لذا از مدینه جدا شدند. اسم ایشان «حسن»، کنیه ایشان «ابومحمد» و اشهر القابشان «زکی» و «عسکری» است.
موسویکاشانی عنوان کرد: این امام همام دارای کراماتی هستند. یکی از آثار پربرکت امام حسن عسکری(ع) آشنایی مردم زمان با شرایط غیبت صغری و کبرای امام زمان(عج) به گونهای که ایشان در هر شهری و دیاری وکلایی را معرفی میکردند تا مردم به آنها مراجعه کنند و این فراهم کردن شرایط حضور امام در پس پرده غیبت بوده است.
وی با اشاره به اینکه پس از خروج امام از مدینه منوره در سن شش سالگی، ایشان موفق به حج بیتالله شدند، اظهار کرد: لذا حاجیان که به حج مشرف میشوند وظیفه خود میدانند که ولو یک عمره به نیابت از این امام همام(ع) انجام دهند.
عضو دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: ایشان حتی هنگامی حضورشان در عراق هم موفق به زیارت امیرالمؤمنین(ع) و زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نشدند و حتی به کاظمین نیز نرفتند و بعضا نیز انسانهایی را اجیر میکردند تا به کربلا بروند و دعای خوبی برای مردم در کنار حائر جد مبارکش اباعبدالله الحسین(ع) انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه سی و هفتمین دوره مسابقات به همت ارتش جمهوری اسلامی و با همکاری عقیدتی ـ سیاسی ارتش تشکل شده است، ادامه داد: در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) میخوانیم «هنگامی فتنهها چون پارههای تاریکی نسبت به شما هجوم میآورد، بر شما باد که به قرآن روی آورید» قرآن راهنماییت که شما را به بهترین راهها هدایت میکند. همچنان که ذات مقدس الهی در قرآن کریم میفرماید: «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ».
موسویکاشانی بیان کرد: طنطاوی در تفسیر کبیرش انحطاط مسلمین و رشد و تعالی صنعتی، هنری و .. در دنیای غرب را ناشی از یک حقیقت میداند. گمراهی ما مسلمانان و انحطاط ما به دلیل فاصله گرفتن از دین است که تماما نور و هدایت است و غربیها هم به دلیل اینکه از خرافهها، موهومات و آلودگیهای کلیساها و مذهبشان دور شدهاند، موجب رشد آنها شده است. هر اندازه ما از حقیقت دین فاصله گرفتهایم، دشمنان بیشتر بر ما مسلط شدهاند.
وی با توصیه به خواندن کتاب «با سقوط مسلمین دنیا در خطر سقوط» توسط نویسنده مصری، تأکید کرد: دنیا در حال حاضر عظمت اسلام را پیدا کرده است و فضای مجازی مایه رشد سرعت و پیشرفت جوانان اسلام باشد. شاهد حرفم نیز نامه مقام معظم رهبری طی سال گذشته به جوانان آمریکا و اروپا است. این جوانان عطش نسبت به اسلام پیدا کردهاند.
موسویکاشانی بیان کرد: افرادی که دین را بازیچه میپنداشتند، عملا اظهار کردند رفع مشکلات و مشکل گشای جوانان غرب، دین اسلام و رهبری امام خامنهای است. قرآن نه تنها کتاب هدایت دیروز است، بلکه کتاب هدایت همه عصرها و زمانها است. قرآن، کتاب فطرت است که مردم تشنه آن هستند.
وی اضافه کرد: در عصر رسول الله(ص) دشمنان قسم خورده اسلام شب که میخوابیدند به دلیل شنیدن صدای صوت دلنشین قرآن رسولالله(ص) که جانها را زنده میکرد و همچنین آیات قرآن که با فطرت انسانها هماهنگ و همآوا است، به درب خانه ایشان میرفتند.
عضو دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: یکی از علتهایی که اسلام را پیشبرد، حقیقت دلنشین قرآن و واقعیت قرآن و علمیت قرآن است. قرآن، جامع جمیع علوم است. باید به دنبال شناخت حقایق علوم قرآنی باشیم و امید است که خداوند توفیق دستیابی به واقعیتهای قرآن را به ما عنایت کند.
موسویکاشانی اضافه کرد: برخی از شخصیتها برای شناخت حقایق قرآن گامهایی برداشتند که جاودان شدند چون علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، مرحوم آیتالله خویی، امام خمینی(ره) و شاگردان ایشان و ... امروزه در حوزههای علمیه گامهای بلند و استواری برای پیمودن در راه قرآن برداشته است و قرآن در متن دروس حوزوی، امروزه جایگاه محکمتری پیدا کرده است.
وی خواستار فراهم شدن شرایط برای ضبط خاطرات شفاهیاش از مقام معظم رهبری شد که این موضوع با موافقت حجتالاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش برای فراهم شدن شرایط ضبط این امر همراه بود.
در ادامه سرهنگ عباسعلی باغستانی، رتبه نخست رشته حفظ کل در مقطع کارکنان پایور از پدافند هوایی به ارائه محفوظات پرداخت و سپس از برترینهای رشتهها به تفکیک بخشهای کارکنان پایور، وظیفه و دانشجویان دانشگاه ارتش در بخش بانوان و آقایان در حضور مسئولان تجلیل به عمل آمد.
گزارش این آیین را اینجا ببیند.