محمدحسین نیرومند، مدیر سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره الزام پرداخت به موضوعاتی چون حماسه 9 دی اظهار کرد: از نگاه من تاریخ انقلاب اسلامی دارای چند قله است که از آن میتوان به عنوان نقاط درخشان نام برد. یکی از مهمترین این قلهها نیز حماسه نهم دی است. حماسهای که به واسطه آن ملت ایران بار دیگر آرمانهای انقلاب به ویژه ولایت فقیه تجدید میثاق کردند. در همین رابطه تمامی بخشهای فرهنگی و هنری کشور موظف هستند به واسطه ابزاری که در اختیار دارند حماسه نهم دی ماه را به عنوان الگو تبلیغ کنند تا این رویداد بتواند درس عبرتی برای آیندگان باشد.
وی افزود: حماسه 9 دی به لحاظ اهمیت دارای اهمیت بیشتری نسبت به دیگر اتفاقات سینما، چون در این رویداد بخشی از اقشار که همسو با انقلاب بودند دستخوش تردید شدند، اتفاقی که ممکن است در آینده روی دهد، برای همین بسیار ضروریست این حماسه را گرامی بداریم تا این هشدار همیشه به عنوان یک درس پیش روی ما باقی بماند، ولی متاسفم که این حماسه نتوانسته آنگونه که باید تبلیغ شود.
نیرومند ادامه داد: من در جریان تولید فیلم سینمایی «ماه گرفتگی» به عنوان مدیر تولید حضور داشتم، کاری که در آن به موضوع فتنه پرداخته میشد. در این کار ما سعی کردیم واقعیات را نشان دهیم بدون اینکه بخواهیم آدمها را قضاوت کنیم. این رویکرد به نظرم بهترین اتفاقی است که میتواند رخ دهد. نکته دیگر اینکه در آن فیلم نشان دادیم که تنها راه سعادت و وحدت این است که همه در سیر ولایت حرکت کند، چون تا زمانی که این وحدت وجود داشته باشد، اتفاقات بسیاری خوبی در کشور رقم خواهد خورد.
این کاریکاتوریست درباره نمایشگاه پوستر و عکس حماسه نهم دی نیز گفت: من در این نمایشگاه چند کار دارم. کارهایم نیز تنها با نگاه خود خلق شده و هیچ نوع جریانسازی برای خلق آن وجود نداشته است، البته عمده کارهایی که در این نمایشگاه حضور دارند نیز چنین ویژگی را دارا هستند، برای همین تصور میکنم این قبیل برنامههای هنری میتواند اتفاقات بسیار خوبی را در جامعه رقم زند.
این مدیر هنری در پاسخ به این سوال که در فتنه سال 88 چه موضوعاتی مطرح بود، اظهار کرد: در فتنه 88 شاهد یک اتفاق بسیار مهم بودیم، آنهم اینکه اشرافیت در مقابل نظام جمهوری اسلامی به خواست! اقلیتی که خود را برتر از انقلاب و مردم میدانست، برای همین به خود اجازه میداد بر علیه حکومت اسلامی حرکت کند. برای همین در کارهایی که در نمایشگاه نهم دی به نمایش در آوردم، سعی کردم به این موضوع توجه کنم.
این گرافیست پاسخ به این سوال که در سینما تا چه اندازه فضا را برای همراهی با حماسه 9 دی مساعد میبیند، گفت: در زمانی که فیلم «ماه گرفتگی» ساخته شد. من آن نکته را به دوستان متذکر شدم که شاید این کار یک اثر کیفی بالا نباشد، اما یک نکته را برای ما در سینما مشخص میکند، به این نحوکه ما میفهمیم جریانات حاکم در سینما تا چه اندازه با این دست موضوعات همراه هستند. این اتفاق در «ماه گرفتگی» رخ داد و ما شاهد بازخوردهای بسیاری بدی از طرف برخی اهالی سینما بودیم. برای مثال عواملی که قرار بود در فیلم حضور داشته باشند، تهدید میشدند اگر در این کار حضور داشته باشند با تحریم اهالی سینما رو به رو خواهند شد!
این گرافیست ادامه داد: تهدیداتی که نسبت به عوامل فیلم رخ میداد تنها نسبت به بازیگران فیلم نبود، بلکه عوامل فنی «ماه گرفتگی» هم با چنین تهدیداتی مواجه بودند، حتی این اتفاق را ما دربرای اکران فیلم هم رخ داد، چون این کار قرار بود در زمان انتخابات روی پرده رود، ولی عملاً از طریق نهادهای دولتی فیلم به نمایش درآمد و به نوعی میتوان گفت این کار توقیف شد. این برخورد برای من بسیار دور از انتظار بود، چون چطور میشود از سوی سازمانهای دولتی فیلمی که با محوریت فتنه ساخته میشود، اجازه نمایش داده نشود.
نیرومند با بیان اینکه بخشی از سینما حاضر به شنیدن صدای دیگر نیست، تصریح کرد: وقتی برخوردها را با فیلمهایی چون «ماه گرفتگی» میبینیم بیشتر به شعارهای تو خالی برخی جریانات به اصطلاح اصلاح طلب آشنا میشویم، چون آنهایی که دم از آزادی بیان میزنند، حتی از نمایش فیلمی که در آن محور، فتنه 88 است هم باک دارند.
وی در پاسخ به سوال پایانی مبنی که وی در زمان مدیریت خود در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بانی چه کارهایی درباره حماسه 9 دی بوده، بیان کرد: آمار کارهایی که در این حوزه انجام دادهایم کاملاً مشخص است و به صورت گزارش بیان شده است. برای مثال به تولید مستندهایی که در این حوزه ساخته شده اشاره کنم. با همین فیلم «ماه گرفتگی» کاری است که انجمن در تولید آن مشارکت داشت، البته کارهایی که ما در این حوزه انجام دادیم به هیچ وجه کافی نیست، اما اقدامات انجام شده با توجه به امکانات در اختیارمان رخ داده است.