کد خبر: 3679510
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۵

نگاهی کوتاه بر کتاب «انقلاب اسلامی: زمینه‌ها، پیامدها و دستاوردها» به قلم منوچهر محمدی

گروه سیاسی: کتاب «انقلاب اسلامی: زمینه‌ها، پیامدها و دستاوردها» به قلم منوچهر محمدی به ابعاد پیدا و پنهان انقلاب اسلامی ایران پرداخته و نکته جالب این کتاب مدنظر قرار دادن آینده‌پژوهی انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انقلاب‌های سیاسی – اجتماعی در حقیقت قوی‌ترین و در عین حال پر دوام‌ترین رویدادهای زمان ما هستند و بیش از آن‌که بیانگر یک سلسله حوادث و اتفاقات مهم تاریخی باشند، بیانگر یک سمبل، آرمان و آرزو، یک بیان از ارزش‌ها و ایدئال‌های ترجیح داده شده‌اند، و یک ترکیب مبهمی از تصورات واحساست مطلوب در جهت به کار گرفتن مقاصد خاص و گوناگون هستند. انقلاب‌ها حتی به صورت یک مد و یک مخدر در جوامع امروز مطرح می‌شوند.
انقلاب اسلامی همان‌طور که نه تنها سبب تغییر تاریخ ایران و خاتمه یافتن سلطنت چند هزارساله شاهنشاهی شد بلکه به واسطه آن سبب تحول تاریخ اسلام بود و علاوه بر آن نظام سلطه سیصد ساله به پایان رسید و نوید بازگشت دوران طلایی تمدن هزار ساله اسلامی را داد.
در این راستا منوچهر محمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران برای تببین و تحلیل پدیده انقلاب اسلامی در دوران معاصر تاریخ ایران اقدام به نگارش اثر علمی تحت عنوان «انقلاب اسلامی: زمینه‌ها، پیامدها و دستاوردها» کرده است. این کتاب در هشت فصل توسط انتشارات سمت به چاپ رسیده است.
در فصل اول نگارنده به کلیات انقلاب اسلامی پرداخته که شامل تعریف مفاهیم و طرح چهارچوب نظری متناسب با انقلاب سیاسی – اجتماعی است.
در فصل دوم این کتاب، شرایط و اوضاع و احوال سیاسی – اجتماعی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی (رژیم پیشین) مورد بحث و بررسی قرار گرفته و سپس علل و عوامل شکل‌گیری قدرت اجتماعی معارض با قدرت سیاسی (رژیم سابق) تحلیل می‌شود.
چگونگی غلبه بر رژیم پیشین و پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 موضوع فصل سوم این اثر پژوهشی است. در فصل چهارم به عوامل شتاب‌زا در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته می‌شود و در فصل پنجم رسالت انقلاب را بعد از پیروزی در سه بخش، 1) چگونگی مدیریت نظام باقی‌مانده از رژیم سابق؛ 2) طرح و تشکیل نظام کمال مطلوب (جمهوری اسلامی ) و 3) برخورد با مشکلات و بحران‌های فراروی انقلاب که رفع آن‌ها انرژی فوق‌العاده‌ای از نیروهای انقلابی گرفت، مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.
در فصل ششم جایگاه انقلاب اسلامی در میان انقلاب‌های بزرگ جهان به طور اجمالی و به صورت تطبیقی بیان شده است؛ در فصل هفتم دستاوردها و پیامدهای انقلاب اسلامی در سطح کلان پایان بخش مباحث این کتاب است. همچنین فصل هشتم به عنوان فصل پایانی و نتیجه‌گیری، آفات، آسیب‌ها و مششکلات فراروی انقلاب را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

نگاهی کوتاه بر کتاب «انقلاب اسلامی: زمینه‌ها، پیامدها و دستاوردها» به قلم منوچهر محمدی

captcha