به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت و در پاسخ به خبرنگاران درباره ادعای وزیر امور خارجه فرانسه درباره برجام و تشکیل کمیتهای به منظور گفتوگو پیرامون موضوع موشکی ایران، اظهارکرد: بارها به همه کشورهای دنیا بهویژه طرفهای مذاکرات هستهای صراحتاً موضع قطعی خود را درباره برجام اعلام کردیم. با طرفهای مذاکرات هستهای، مذاکراتی داشتیم و آنها این موضوع را قبول دارند که اگر برجام بخواهد باقی بماند، فقط باید در همین چارچوب توافق شده خود حفظ شود.
وی تصریح کرد: ایجاد تغییر در توافق برجام بهخاطر روی کار آمدن رئیس جمهور جدیدی در یک کشور نه از نظر ما قابل قبول است و نه از نظر عرف بینالمللی پذیرفتنی میباشد. اگر برجام در همین چارچوب توافق شده باقی بماند، قطعاً جمهوری اسلامی ایران به آن پایبند خواهد بود و اولین کشوری نخواهد بود که از برجام خارج بشود، اما اگر بخواهند به گونه دیگری در خصوص این توافق عمل کنند، قطعاً ما هم به گونه دیگری برخورد خواهیم کرد.
واعظی با تأکید بر اینکه مباحث مربوط به توان دفاعی کشورمان به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست، اظهار کرد: در این زمینه با هیچ کسی مذاکره نکرده و نخواهیم کرد، البته در عرف دیپلماتیک مسایل مختلفی مورد تبادل نظر قرار میگیرد، اما اینکه توافقی کرده باشیم که براساس ان کمیتهای تشکیل شود که بر روی توان موشکی و یا سایر موضوعات مذاکره شود، چنین حرفی درست نیست.
رئیس دفتر رئیسجمهوری تصریح کرد: قطعاً درباره توان دفاعی از جمله توان موشکی کشورمان، با هیچ کس مذاکره نمیکنیم و آن را مربوط به مسایل داخلی خود میدانیم و برای توسعه و توانمندی کشورمان در زمینههای مختلف از جمله توان دفاعی نه مذاکره کردهایم و نه خواهیم کرد.
واعظی در پاسخ به سوالی درباره مطالب مطرح شده در خصوص سفر وزیر خارجه فرانسه در تهران، اظهار کرد: فرانسه در بسیاری از زمینهها با آمریکا اختلاف نظر دارد و سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران ارتباطی با مذاکراتشان با آمریکاییها ندارد. این سفر از قبل برنامهریزی شده و در زمینه روابط دو جانبه و همکاریهای بینالمللی دو کشور موضوعات بسیار زیادی وجود دارد که میتوان بر اساس آن مناسبات و همکاریهای دو کشور را پیگیری کرد.
رئیس دفتر رئیسجمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ممنوعیت نیروهای مسلح از فعالیتهای اقتصادی، اظهار کرد: این تصمیمی است که رئیس جمهور بر روی آن مصمم است و تمرکز بحث صرفاً بر نیروهای مسلح نیست، بلکه سایر دستگاهها از جمله بنیاد شهید، تأمین اجتماعی و بانکها را نیز شامل میشود. دولت معتقد است که باید تصدیگری خود را در زمینه مباحث اقتصادی کاهش دهد و در مقابل به توانمندتر شدن بخش خصوصی واقعی در کشور کمک کند و دولت بنگاهداری واقعی را متعلق به مردم و بخش خصوصی میداند.
واعظی اضافه کرد: تصمیمی که در این زمینه اتخاذ شده مربوط به همه بخشها و دستگاه های دولتی است و اگر بنا بر این باشد که کارخانه و شرکتی واگذار شود، باید به مردم واگذار شود.
رئیس دفتر رئیسجمهوری در پاسخ به سوالی در رابطه با انتقادهایی از گفتگوی زنده تلویزیونی رئیس جمهور اظهار کرد: رئیس جمهور در هر مصاحبه و گفتگویی براساس هدفگذاریهایی که دارند، بخشی از مسائل مهم را با مردم در میان میگذارند. همچنان که طی مصاحبهها و گفتوگوهای گذشته درباره برجام، تورم، رونق اقتصادی و گرانی، گزارشاتی به مردم ارایه کردند و بیتردید در مصاحبه مطبوعاتی آتی با خبرنگاران ، بخش دیگری از مسایل مهم مطرح خواهد شد.
واعظی افزود: رئیس جمهور در گفتوگوی اخیر با مردم روی موضوعات محیط زیست، اشتغال و بافتهای فرسوده، هدفگذاری کرده بودند و محور اصلی گفتگو بر این اساس بود، ضمن اینکه مجری برنامه نیز یکسری از موضوعات را که احساس میکرد، مهم است، از رئیسجمهور سؤال کرد و مجموعاً بر اساس بازخوردهایی که داشتیم این مصاحبه را مثبت ارزیابی میکنم و خوب است که چنین گفتوگوهایی با تنوع بیشتر ادامه یابد.